Az igazi minőség természetéhez nem társul hivalkodás

2019. június 24. 18:33
Varga Lajos
Felvidék Ma
Ez a néni sem fog a sok hazug, az isteni csodára várakozó semmittevő erkölcsén változtatni.

„Ugyan már pár évvel ezelőtt egy Kopernikusz nevű gondolkodó, majd őt követően egy Gresham nevű zsidó bankár megalkottak egy törvényt, ami jól jellemzi az emberi társadalmat is azon túl, hogy a törvényt elsősorban a gazdaságban megfigyelhető jelenségek alapján alkották meg:

Mindig és mindenhol a gyengébb minőség az, ami teret nyer és elterjed, mert az igazi minőség természetéhez nem társul semmiféle hivalkodás.
Ezek szerint a választások során kiválasztottakra jobban illik az emberi selejt c. jellemrajz, mint a valódi minőség megkülönböztető feltételezése. Másik oldalról közelítve a dolgot egy ilyen tisztséget betöltő leg-leg embernek valahogy illene nyomot hagyni maga után.

Félek tőle, hogy úgy ahogy az eddig hivatalban levők egyike sem volt különösebb befolyással a szlovák állampolgárok erkölcsi mivoltára, ugyanúgy ez a néni sem fog a sok hazug, csaló és nyerészkedést megtűrő és az isteni csodára várakozó semmittevők erkölcsén változtatni, mert talán nagyobb befolyással van egy élsportoló, vagy előadó művész, mint egy köztársasági elnök, ráadásul egy olyan köztársasági elnök, akinek az emberi, családi viselt dolgairól mélyen hallgat a nagy dicshimnuszt zengő média.

Csak nem, hogy a sok utcasarki szolgáltatónak kiadta az ukázt a főnök, hogy miről lehet, és miről nem lehet elmélkedni? Mert nekem erősen bűzlik ez a nagy dicshimnusz-tömeg, és az összes VALAKI magánéletéről való nagy csend, mert talán olyan mélységek kerülnének napfényre, hogy a neveletlen, vagy az utca által neveltek szintjén sínylődők is eltörpülnének viselt dolgaikkal a nagy példaképek mellett?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés