A fideszes szavazó nem hülye

2019. június 24. 13:24

Skrabski Fruzsina
Facebook
A fideszes szavazó nem hülye: csak annak hisz, amit lát; és nem annak, amit a liberálisok szerint látnia kéne vagy látnia illene.

„Az a baj, hogy az ellenzék legtöbb tagja úgy akar politizálni, hogy az ország kétharmadát teljesen hülyének, sőt aljasnak és bűnözőnek tartja. A fideszes politikusok, a holdudvar és a fideszes szavazók együtt egy felfoghatatlan és értelmezhetetlen tömeg számukra. Jobb esetben azt gondolják, hogy egy megvezetett hülye mind, rosszabb esetben bűnöző.

Bangóné patkányozása és a momentum fideszezése nem a véletlen műve, ezt gondolják, ez kiderül az elszólásokból és kiderül az ellenzékiek kommentjeiből, akik agyhalottnak és mindenféle szerencsétlennek képzelik a fideszes tömegeket.

Márpedig, ha valaha tömegeket akar megszólítani az ellenzék, akkor kénytelen lesz fideszes szavazókat meggyőzni, de azzal biztos, hogy nem tud senkit se meggyőzni, hogy úgy kezdi, hogy hülye vagy.

Akárhányszor mondják el, hogy itt a világ, demokrácia, gazdaság, sajtószabadság, gondolkodás vagy akármi vége, látszik, hogy ezzel kevés embert tudnak megszólítani.

Elmondom, hogy miért: azért mert az emberek nem érzik a világvégét. Arcukba kiabálják, hogy itt nem lehet nyíltan beszélni. Azt magyarázzák nekik, hogy ők nagyon szegények, amikor tudják, hogy milyen szegények voltak előtte. 

Mondják, hogy nincs munkájuk, amikor tudják, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar, és így tovább.

Nem, kérem, a fideszes szavazó nem hülye: csak annak hisz, amit lát; és nem annak, amit a liberálisok szerint látnia kéne vagy látnia illene. Ez van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 364 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szavazók hülyének és aljasnak nézése az óbudai álmoskönyvek szerint sem a legjobb ómen demokráciákban. Meg az utóbbi választások eredményei szerint sem.

Válaszok:
pollip | 2019. június 24. 14:01

Az arcunkba tolják, hogy itt nem lehet szabadon beszélni!
Mondják ezt azok, akik naciznak, fasisztaznak, agyhalottaznak, lopósoznak bizonyíték nélkül, randa szavakat használnak a kormánypártra és szavazóikra. Ja, persze, az ellenzéki média a független, nekik mindent lehet, de kérdem én: mi az, amit eddig nem mondhattak ki?
A kormánypárti szavazó tényleg nem hülye a híresztelésekkel ellentétben, olvas ellenzéki oldalakat is, mert használja a netet:-))))

Olyan tömeget nevezték meg letszamilag, hogy ezek után már minden ballib szavazó csak értelmiségi lehet:-))))) ugye ezt te sem hiszed?

Dehogynem. Egy zacskó tésztáért szavazó agyhalott intelligens patkány droid vagyok.

Nem baly:-) csak fojtassák:-)))
Nehéz ballibül írni:-))))

Most jut eszembe, ráadásul Horvátországnak szurkoltam a világbajnoki döntőn, tehát rasszista is vagyok.

Válaszoltam neked, ahol kérdeztél.

Én is ezt mondom:-)
Tehát a több, mint 50 százalék hülye, a maradék az értelmiségi és okos:-)))) ha- ha- ha

Arról már nem is beszélve, hogy az egész demokrácia elmélet és praxis azon alapszik, hogy a választó "nem hülye".

Mindenki beteg körülötted, ugye, barátom?

De. Az agyukra ment, hogy képtelenek veszíteni, főleg ennyiszer, zsinórban.

"Akárhogy csűrik csavarják, orbánkodnak, a teljes igazság az, hogy egyértelműen egypártrendszer van ma Magyarországon! "

Ebben egyetértünk. Évekkel ezelőtt leírtam, hogy ha az ellenzék ennyire tehetségtelen csürhe módjára viselkedik, akkor létrejön a világon először Magyarországon, a demokratikusan megválasztott egypárt rendszer. Ennek vagyunk tanúi.

"Fruzsina szerint két és félmillió az ország kétharmada.:D"

Nem értem, hogy az agyatokba mi van beépítve, hogy képtelenek vagytok felfogni, hogy aki nem ment el választani, az lemondott, vagy átadta (önként) a választás döntését azoknak, akik viszont elmentek. Egy társasházban is azok döntenek a ház ügyeiről, akik megjelentek. Utólag nem lehet azt mondani, hogy én nem úgy döntöttem volna.
Teccetek volna elmenni! Ti ezen mit nem értetek?
Nos ezek után pedig az érvényes szavazatok alapján kijön az az arány, amit ti sem elfogadni, sem megérteni nem tudtok.
De legyen ez a ti problémátok!

Már én szégyellem évek óta leírni ilyenkor ugyanazt, hogy nem értem, mi van az agyatokba beépítve, hogy képtelenek vagytok felfogni, hogy aki nem ment el választani, az lemondott, vagy átadta (önként) a választás döntési jogát azoknak, akik viszont elmentek.
Egy társasházban is azok döntenek a ház ügyeiről, akik megjelentek. Utólag nem lehet azt mondani, hogy én nem úgy döntöttem volna. És akkor most az a pár ember a "ház"?
Igen!Teccetek volna elmenni! Ti ezen mit nem értetek?

Nos ezek után pedig az érvényes szavazatok alapján kijön az az arány, amit ti sem elfogadni, sem megérteni nem tudtok.
De legyen ez a ti problémátok!

Komolyan képes vagy ezzel kiröhögtetni magadat? Mint bizonyíték? Mire? Tényleg sajnálatra méltó az erőlködésed ezzel, mert még viccnek is rossz.
De arra jó, hogy el lehet gondolkodni azon, hogy miért tart itt az ellenzék, főleg, hogy még egymás torkának is ugranak naponta, egymást gyalázzák. Nem tudom csak az utóbbi egy-két hétben semmi ilyet nem vettél észre? Vagy az ep választások előtt? Semmi nem tűnik fel te szegény?
Mondjuk Szanyi és az emeszpé kapcsán? Lmp vergődése..
Mondjuk a tegnapi előválasztás után Gyurcsány kontra Karácsony....Nem? Semmi?
És ezek után még idetolod ezt a baromságot, hogy még jobban lejárasd a ballibeket? Ügyesen csinálod az biztos. De mit? És minek? Na általad remek látlelet volt ráadásként! :DDD

" a fidesz hamisítja a parlamenti szavazást...
A lehető legpofátlanabbul!"

Ezt pedig, ha rám hallgatsz, írd le (akár ide) mondjuk napi ezerszer, és a végén meglátod, el is fogod hinni! De csak te. Meg még néhányan. De azon kívül, mások miatt ne strapáld magad, kár az energiádat erre pocsékolni!

Ez jó! :DDD
Sok ilyennel sértegessétek a Fidesz szavazókat, meg birkázzátok, nevezzétek takonygerincnek, ahogy itt olvasgatom...nyaloncoknak stb...aztán csak csodálkozzatok, hogy egyet se lehet átcsábítani a "másik" oldalra szavazni.
Éééérdekes, hosszú évek óta ugyanannyian vannak! :)))
Ti tényleg nem jöttetek még rá, hogy minden hasonlóval nekik kampányoltok? :DDDDDDDDDDDDD
Ennyi politikai érzéketek van.

Nem tűnik fel, hogy te vagy itt az első számú fideszes bérkommentelő? De sok kiváló társad van, Bástyaelvtárstól Garbolciig.

Úgy építitek a fidesz következő kétharmadát, hogy lassan négyötöd lesz belőle.

Megsúgom, ha a beszélgetőpartnered nem vitatkozik veled, és láthatóan gondolkodóba esik, akkor nem arra gondol, hogy mekkora gazember a fidesz, hanem azon elmélkedik, hogy nem kellene-e téged megmutatni egy orvosnak.

A politika pedig nem matematika. Ez a tény.

Mindkettőnek megvan a maga helye. De ha valaki óvodai dadusként a komplex számokat akarja megtanítani a gyerekeknek, vagy a matematika tanszéken a horgolás fortélyait kezdi elmagyarázni, ahhoz előbb-utóbb orvost hívnak. Pedig mindkettő hasznos és jó tudomány. A maga helyén.

Szóval azért is a Fidesz a hibás, hogy az ellenzék hülyének nézi a szavazókat.

Ügyes...

És most már papírja is van róla.

Ha már válaszolsz, akkor próbálj arról beszélni amiről írtam. A süket szövegedet meg bemásolhatod ide mindennap. Én arról írtam, hogy mit művelnek az ellenzéki pártok egymással, meg magukkal, ehhez még linket is adtam. Arról persze egy szó sincs.

Ja, hogy fogalmad sincs a választási szabályokról? Akkor ez egy örök rejtély marad számodra, vagy utána nézel. Én biztos nem fogom leírni a gyengébbek kedvéért 6500. alkalommal.

Mit hűházól? Úgy látom, még a társasházi példa sem volt elég, hogy megértsd?
Mondd már meg mi a bánatot rúgóztok, meg bűvészkedtek a számokkal azokról, akik nem mentek el.
Ez a tipikus, "ha nagyanyámnak áramszedője lenne, ő lenne a trolibusz"
Halál unalmas, és nevetséges ezekről kínlódni évek óta.
Szeretem ezeket a mondatokat, például, hogy "10 millió emberből, mennyi szavazott a Fideszre?"
Aki például ilyet mond, az mindent elárul magáról.

Itt a nagy nyilvánosság előtt, elnézésedet kell kérnem (nem azért mert sötét vagyok), de abban 100%-ig igazad volt, hogy az ország 2/3-a nem fideszes!
A te hozzászólásodon is átfutottam, mint ahogy Skrabik cikkében sem vettem észre ezt a hibát, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy ilyen marhaságot nem lehet leírni, még felületesen sem. Úgy néz ki, néha lassítani kell az olvasásban is.

Csak annyit, hogy itt az ország fideszes többségének meghatározása irreleváns. Ez nem matematika, hanem politika.

Igen tévedett Fruzsina, de ez semmit sem változtat az írás lényegén.
Összefogtok, már ki tudja hányadszor és kimatekozzátok, hogy nyertek. Aztán ti háborodtok fel a legjobban, amikor nem. De újra és újra neki szaladtok, hogy puffanjatok egy nagyot.
Ez a menetrend és csodálkoztok, hogy mindig ugyanaz jön ki ugyanabból.

"Ismét: hol szerepel ez a törvényben? "

Miért kellene ezt törvénybe iktatni? Amikor a helyzet önmagát igazolja. Ha nem veszek a felkínált tortaszeletből, akkor lemondtam róla, nem?
Azon pedig, hogy a nem szavazókat ki hova sorolja, azon mit kell rágódni? Van erre annyi hülye példa, hogy se szeri se száma. A ballibesek, például minden otthon maradóról úgy gondolják, hogy az ő táborukat erősíti. Olvashatsz ilyet bőven.
Miért nem tudsz már túllépni ezen a témán? Mindig ennyit gyötrődsz, ha azt akarod láttatni, hogy csak neked lehet igazad?
Tudod mit? Ha ehhez én kellek, akkor, vedd úgy, hogy mindenben, kizárólag neked van igazad, és nyugodj le végre.

Én pedig utánajárok, hogy nyújtsanak be törvényjavaslatot, arról, hogy amennyiben 12 órakor a nap az égen van akkor, nem éjszaka van, hanem nappal. Hátha nem mindenki érzi úgy, hogy ez evidens.
Ennek is lenne annyi értelme, mint annak, hogy te szeretnél arról törvényt látni, ami magától is úgy van.

Ha egyszer rájönnél, hogy milyen szánalmasan nevetséges vagy, nem blamálnád magad soha többet, te szerencsétlen flótás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés