Zuhanórepülésben a magyar közoktatás

2019. június 24. 16:12

MSZP
MTI-OS

Az a köznevelési törvény, amely eredeti szándéka szerint az államosítással a különbségeket akarta csökkenteni, megbukott, pontosan az ellenkezőjét érte el.

„A 2018-as kompetenciamérés alapján a szakközépiskolások (régebben szakiskolások) teljesítménye minden korábbi felmérés eredményénél gyengébb. Ez a csapnivaló eredmény pedig a rossz szakképzési törvényből következik.

Évről évre minden független vizsgálat és elemzés világosan bemutatja, hogy az Orbán-kormány hogyan hagyja cserben a magyar gyerekeket azzal, hogy megnehezíti számukra a tudásszerzést.

Nyolc év után pedig tisztán látható, hogy az a köznevelési törvény, amely eredeti szándéka szerint az államosítással a különbségeket akarta csökkenteni, megbukott, hiszen pontosan az ellenkezőjét érte el. Az a tény, hogy Budapesten és Nyugat-Magyarországon jobban, míg Észak- és Északkelet-Magyarországon gyengébben teljesítenek a diákok, azt mutatja, hogy a területi különbségeket továbbra sem sikerült megszüntetni, ami a közoktatás egészének súlyos problémáit jelzi. 

Új törvényre van szükség, alapvető változások kellenek az oktatásban, mert felszíni intézkedésekkel már nem lehet javítani a rendszeren.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150574

Ajánljuk még a témában