Zuhanórepülésben a magyar közoktatás

2019. június 24. 16:12

MSZP
MTI-OS
Az a köznevelési törvény, amely eredeti szándéka szerint az államosítással a különbségeket akarta csökkenteni, megbukott, pontosan az ellenkezőjét érte el.

„A 2018-as kompetenciamérés alapján a szakközépiskolások (régebben szakiskolások) teljesítménye minden korábbi felmérés eredményénél gyengébb. Ez a csapnivaló eredmény pedig a rossz szakképzési törvényből következik.

Évről évre minden független vizsgálat és elemzés világosan bemutatja, hogy az Orbán-kormány hogyan hagyja cserben a magyar gyerekeket azzal, hogy megnehezíti számukra a tudásszerzést.

Nyolc év után pedig tisztán látható, hogy az a köznevelési törvény, amely eredeti szándéka szerint az államosítással a különbségeket akarta csökkenteni, megbukott, hiszen pontosan az ellenkezőjét érte el. Az a tény, hogy Budapesten és Nyugat-Magyarországon jobban, míg Észak- és Északkelet-Magyarországon gyengébben teljesítenek a diákok, azt mutatja, hogy a területi különbségeket továbbra sem sikerült megszüntetni, ami a közoktatás egészének súlyos problémáit jelzi. 

Új törvényre van szükség, alapvető változások kellenek az oktatásban, mert felszíni intézkedésekkel már nem lehet javítani a rendszeren.”

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A napokban jött ki az OECD-felmérés eredménye.
A 36 tagállam között a magyar oktatás átlag közeli helyzetben van.

Kedvező a hazai oktatás helyzete az OECD szerint

Pozitív jelentést adott ki az OECD a magyar oktatás helyzetéről, a jelentésben foglalt megállapítások nem okoztak meglepetést az oktatási kormányzatnak – mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

"Zuhanórepülésben a magyar közoktatás"

Jaja. És rohad minden, még a rohadás is rohad. Ebben az országban már nem lehet élni.

Az oktatást már csak Kunhalmi, esetleg Bangóné tudná megmenteni. Esetleg a kettő együtt. :))

Itt egyvalami van zuhanórepülésben, és az nem a közoktatás.
Súgok: m-mel kezdőtdik és a vége szop.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés