Együtt tudok majd dolgozni a Fidesszel is

2019. június 24. 9:01

Kálmán Olga
Index
Olyan nincs, hogy a kormány tájékoztatja a főpolgármestert. Interjú.

A programbemutatóján azt mondta, hogy ellenzéki főpolgármesterként is jól együtt tudna dolgozni a Fidesszel. Mi alapján gondolja ezt?

Mindenkivel együtt tudok dolgozni, de nem gondolom, hogy könnyű lenne a Fidesszel. Nem hiszem, hogyha megjelenik Kálmán Olga, akkor majd leomlik a NER, és Orbán Viktor belátja, hogy kár volt Budapestet bűnös városnak tartania. Nem vagyok Csipkerózsika, aki még mindig alszik, de nem tartom megoldhatatlan kérdésnek, hogy tárgyaljanak majd velem.

Mi lesz akkor, ha kineveznek mondjuk egy budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztost - már van is ilyen Fürjes Balázs személyében -, vele tárgyalnak, a főpolgármestert pedig majd tájékoztatják?

Olyan nincs, hogy a kormány tájékoztatja a főpolgármestert. Lehet, hogy most Tarlós Istvánnal ez történik, de én nem tájékoztatásra vágyom, hanem ügyeket fogok képviselni, ügyekért fogok kiállni.

Áprilisban azt mondta, azért nem lenne főpolgármester, mert ellenzéki városvezetőként nem sok mozgástere a NER-ben, most pedig már azt mondja, hogy egy ellenzéki többségű közgyűléssel a háta mögött sokat tehetne. Miért gondolja, hogy ellenzéki többségű lesz a közgyűlés?

Komolyan bízom benne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon komolyan előítéletesnek kell lenni a Fidesszel szemben ahhoz, hogy valaki Tarlóst lecserélje Kálmán Olgára. Milyen városvezetői tapasztalata van az említett hölgynek? Milyen politikai tapasztalata van azon kívül, hogy minősíthetetlen elkötelezettséggel tolta az ellenzék szekerét a médiában? Milyen szakértelme van, a gyomorforgató alákérdezésen kívül? Milyen kompetenciái? Milyen referenciái?

Egyáltalán, a Fidesz- és Orbán-fóbián kívül mit tud felmutatni?

Ha ez a kettő még inkompetenciával és tehetségtelenséggel is társul, akkor kész a tökéletes "európai demokratikus" jelölt.

Szerintem szerepet játszik, tudja, hogy esélytelen. Vagy jól megfizetik, vagykézben tartják.

Olga egy újságírónak álcázott, érdekvezérelt provokátor. Most játsza a leginkább testre szabott szerepét. És most vált nyilvánvalóvá, hogy kinek a kottájából.

Válaszok:
pollip | 2019. június 24. 11:47

Amennyiben? Emlékeztess kérlek a hölgy városvezetői múltjára! Politikai tapasztalatára! Városvezetői kompetenciáira!

De ha kérhetem, ne Tarlóst gyalázd. Érvelj Kálmán Olga mellett!

No meg az alkalmatlanságát.

Az aluljáró felmosás naponta és a járda takarítás hetente is megbukott.
Így a hat pontjából egy hét alatt három maradt. Még egy hét és a maradék három is elkopik

Már nem emlékszik, hogy milyen sms- T írt Gyurcsányinak a választás éjjelén:-))))
Ezen nem csodálkozom, mert Gyurcsanyiné szerint hosszas beszélgetések előzték meg a jelöltté válást:-)))
Most első kézből tapasztalja meg, milyen a Gyurcsányi házaspár h úsdaralojában lenni:-) nem fog nyerni, addig használják, aztán eldobják.

Hát ez az. Ja hallgatott volna, bölcs maradt volna.
Nem szerettem mediamunkaskent, de akkor úgy láttam, esze az van. Az elmúlt két hét bebizonyította az alkalmatlanságát- finoman szólva.

Szerintem butább, mint amilyennek látszott.
Ez rosszabb kombináció.
Az atv- nél az mszp- T szerette, a hirtv- nél a jobbikot, most meg a dk- T. Csapodár ez a nő:-))))

Szerintem is felszámol mindent, ha veszít. Pedig veszíteni fog.
Azt el tudom képzelni, ha mondjuk Karácsony nyeri a castingot, a DK azért elindítja az Olgát ősszel.
A vesztes csak idő kérdése. Vagy a héten, vagy ősszel.

Köszönöm a választ! Szerintem egy város vezetéséhez nem árt közigazgatási szaktudás, főleg, ha olyan politikai oldalról érkezik az ember, amelyik a gőgösségig büszke az úgynevezett szakmaiságára.

Meglátjuk, az Istenadta miképpen dönt majd.

Ügyes voltál Fábián Tamás! Akárhányszor el akart szökni Kálmán a kérdések elől, a kérdések kikerülésével, "máshogy" értelmezésével, folyamatosan visszarángattad a pórázánál fogva.

Mielőtt bedobsz valamit, nézz utána a valóságnak.

Ronald Reagen kétszer, 1947–52 és 1959–60 a filmszínész-szakszervezet (SAG) elnöke volt, utána pedig 1967-től 1975-ig két ciklusban volt Kaliforniai kormányzója. Csak ezt követően lett elnök.

Giuliani jogász volt, üzletember volt, lássuk be, Kálmán Olga ennél kevesebbet tud felmutatni.

Kálmán Olga Simicska után most Gyurcsányék eldobható játékszere lett. Gyurcsánynak lenne jobb jelöltje, de most, Tarlós ellen veszíteni jó lesz Olga is.

A mandin van két kép. Az egyiken Gy Németh Erzsébet, a másikon Kálmán Olga látható. Van egy közös bennük: mindketten ég felé tartják az orrukat.
Nagyon szeretett matematika tanárom mondta, hogy a tele búzakalász lehajtja a fejét, az üres az égnek emeli.
Igaza van.

Nem vitatkozom veled hülyeségeken. Nálatok ha arra van szükség, mindig a szakértelem a fontos, ha viszont az a célszerű duma, akkor nem az a fontos. Ígérgetni pedig könnyű, mert ha megvan a pozíció, akkor már megvan a szöveg is, hogy az előző vezetés miatt nem lehet teljesíteni. Végig néztem néhány baloldali ciklust, még azt is elfuserálták, ami jó volt.

Kálmán Olgát most futtatják, ahogy Simicska futtatta. Most is úgy fogja végezni, év végén már senki nem beszél róla. Eldobható, tizenkettő egy tucat típus, az arrogancia az egyetlen eszköze, ebből élt, nem a nagy eszéből. Összevág a Gyurcsány házaspár arroganciájával, ezért ő a kiválasztott. Ennyi, nem több.

Látod, megint egy tévedés, képtelenek vagytok leszállni a magas lóról, pedig 2006 óta 11-szer estetek pofára róla.

Ha véleményem van valakiről, ha netán rossz véleményem van, az nem azt jelenti, hogy félek tőle. Ez egy egyszerű képlet.

Ami pedig a vitát illeti, a konkrétumok kerülgetésével, a homályos, csiki-csuki "értékek" felemlegetésével, arroganciával, szóval a szokott liberális módszerekkel lehetne azt a látszatot kelteni, hogy Olga jobb. De ha feltennének neki tíz szakpolitikai kérdést, hogy feketén, fehéren válaszolja meg, akkor kb. úgy nézne, mint amikor az általa vegzált Havas Henrik élő adásban emlékeztette arra, hogy Olga most jobb, ha hallgat, mert fiatalon még kellette magát előtte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés