Ha unja a Netflixet, ide kattintson!

2019. június 24. 14:47
Egy független filmes által alapított portálon egy hétig egy film streamelhető – na de nem akármilyen filmek!

A Magyar Narancs napokkal ezelőtti írásában úgy fogalmaznak: ha valaki rajong a független és avantgárd filmekért, ellenben nem szívesen fizet az interneten fogyasztott tartalmakért, akkor a Le Cinéma Clubot pont neki találták ki.

Ez nem egy nagy portál, és nem véletlenül: az aprócska filmes oldalt egy függetlenfilmes producer, Marie-Louise Khondji alapította, még négy éve, 2015 júliusában. Mint ismertetik, Khondji ezzel szeretett volna egy olyan platformot létrehozni, ami nem több ezer címes választéka miatt vonzó, hanem a gondosan válogatott filmek miatt.

Ennem megfelelően, a dömping itt teljesen ismeretlen fogalom: ugyanuis az oldalon minden héten egyetlen film érhető el ingyenesen; olyan, feltörekvő tehetségektől vagy művészfilmes berkekben ismertebb rendezőktől, akikre érdemes odafigyelni.

Jelenleg A Koumiko-rejtény nevű francia film látható, ami egy japán nő tokiói mindennapjairól szól a '60-as években. A film mindössze 46 perces, így azért egész estés szórakozást nem nyújt jelenleg az oldal, de reméljük, jövő héten már más lesz.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés