Szerintem az a legrosszabb, ami most van

2019. június 23. 9:22

Kálmán Olga
168 Óra
A főpolgármesternek nem főnöke a kormányfő. Interjú.

„Azzal számol-e, hogy a kormánynak teljhatalma van, minden független intézmény autonómiáját elveszi, az önkormányzatiságot pedig már korábban kiüresítette? Nem tart attól, hogy egy ellenzéki főpolgármester legfeljebb azon gondolkodhat, kinek ad díszpolgári címet, mert a többi jogkörét elvonja a parlament?

Fordítsuk meg: egy kormánypárti főpolgármester milyen keretek között tud mozogni? Hallottuk Tarlós István kiállását az Akadémia megcsonkítása ellen?

Lehet, hogy egyetért a döntéssel.

De ő a főpolgármester! Értem én, hogy a Fideszhez tartozik, de pont ebből van elegük az embereknek. A kormány irányába igazodási kényszerrel bíró főpolgármesternek nincs más hatásköre, csak bólogatni.

Csakhogy a keretek, amelyeket felsoroltam, adottak.

Értem, de szerintem az a legrosszabb, ami most van. Amikor a kormánypárti főpolgármester akkor sem hagyja hátra a megfelelési kényszereit, amikor a budapestiek érdeke ezt diktálná. A főpolgármesternek el kell különülnie az adott kormányzattól, mert nincs köztük alá-fölé rendeltségi viszony. A főpolgármesternek nem főnöke a kormányfő.

Nem, de amikor ön szabad oktatást ígér a fővárosnak, akkor olyan szabályozásról beszél, amelyről a parlament és a kormány dönt, ott viszont Orbán a főnök.

Ezért mondtam azt, hogy az egészen hétköznapi kis dolgoktól kell elindulni, és haladni a nagy ellátórendszerek és a nagy beruházások irányába. A főpolgármesternek kell hogy legyen a város élhetőségét segítő koncepciója.

A Tarlós-féle szerepnek nem az lenne az igazi alternatívája, ha az ellenzéki főpolgármester a NER-t elutasító polgárok hangja és arca akarna lenni? Azaz nem kutyapiszokról, buszmenetrendről és városüzemeltetésről beszélne, hanem nekimenne a NER játékszabályainak. Számomra ez ugyanaz a dilemma, mint az ellenzéki képviselők esetében, akik beülnek a parlamentbe a NER- előadás díszleteként...

...amiről én is beszéltem tavaly áprilisban. De ha Budapest polgárai megválasztanak egy ellenzéki főpolgármestert, akkor nem teheti meg a kormány, hogy ezt figyelmen kívül hagyja. Egy ekkora politikai legitimációt egyszerűen nem hagyhat figyelmen kívül egyetlen kormányfő sem. Nincs rendben, hogy egy ekkora város nem rendelkezhet az oktatási intézményeiről. Igenis, a főváros visszakéri a középiskoláit! Az általános iskolák kerületi fennhatóság alá tartoztak, de a több mint 200 középiskola feletti irányítási jogunkat visszakérjük!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Egy ekkora politikai legitimációt egyszerűen nem hagyhat figyelmen kívül egyetlen kormányfő sem."

Világos. Csak ti hagyhatjátok figyelmen kívül a Fidesz politikai
legitimációját.

A belvarosban a kutyapiszok, a kulvarosban pedig a gaz, a parlagfu no buntetlenul a draga hazak ele. Takaritsa el a varos, a Fidesz, az Orban es a satobbi!
Milyen jo is kutyaszar es parlagfu kozott setalni! Ennel jobb ennek a varosnak mar csak egy ATV-s musorvezeto fopolgarmester lenne, a bolgar vendegmunkasno ajanlasaval - ha hagynank...

"Nyugaton már megoldották"

Nem lesz többé Dobrev-Klein vörös kommün Pest-Budán!

Olga néninek G.Lajos után Klein Piroska néne a főnöke. Egy kis dékás sajtós csaj megmondta, hogy Olga NEM fog nyilatkozni.

Sem a közhatalmat nem értik, sem a fékek-ellensúlyokat, sem a nemzeti együttműködést. Szerencsére már kibújik ezekből a türelmetlenség, előre bemondják, hogy politikai alapon megint adókkal sújtanák azokat, akiknek van házuk, lakásuk, a türelmetlenebbek ezzel sem lacafacáznának, hanem egyszerűen elvennék és maguknak adnák oda. Ha nem adja könnyen akkor füstgránátot b@sznának be a házába.
Budapest ébresztő!

"A Városliget a Duna-parton van? Oda épül egy toronyház?"

Ahogy Csepel meg Budapest északi része..

Nem is értem Demszkij hogy állja meg, hogy ne induljon ezen a roncsderbin :)

Na ja. És ez úgy áll elő, hogy a fővárosiak kétszer annyit dolgoznak fele annyiért, csak, hogy a vidéket eltartsák. Ezt a sötét demagóg dumát tartogassátok a DK senior klubjának, az ottani közönség hangulatba hozására jó, de másra nemigen.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 23. 15:52

Ha a kormánynak korlátlan teljhatalma van Budapesten ( is), akkor minek indulnak főpolgármester jelöltnek ezek??

Már megint ugyanaz a szar duma. Elftárs, ha én holnaptól Pestre költöznék, akkor hirtelen tőlem is napi 10 ezer Ft-ot vonnának el? Hiszen ezt a napi 20mrd-ot a 2 millió pesti termeli meg.
De jobb ötletem van: az okoskodásod alapján költözz ki Dunakeszire, aztán máris havi 300.000 Ft-tal több marad. Ha pedig van család 2 gyerekkel, akkor havi 1.2 millióval beljebb lesztek.

Olgád két hete jelolteskedik.
Azóta visszavonta a zöld területek 50 százalékkal való növelését és a mindennapi aluljáró- felmosást és lopott egy videót, amit saját érdekében vágott meg.
Mi lesz itt őszig?
Szerintem kisebb arccal is szerepelhetne, mert mit fog mondani, ha mégis ( remélem) kikap?

Ennek a nőnek teljesen elment az esze.
Mi köze a fővárosnak az akadémia ügyeihez?
Mit problémáznak a közlekedéssel, ami Budapesten folyamatosan javul.
Tarlós elmondta, hogy az utóbbi 9 évben milyen jármű beszerzések voltak.
Hol volt ehhez a Demszky korszak.
És ő sem ígér többen , ami már most is folyamatosan történik.
Gondolt már arra, hogy az ügyeletes éjjel-nappali gyógyszertárat hogy lehet elérni 15 perc alatt éjjel?
Gyalog? Éjszakai busszal, ami óránként jár??
És a sok ember bedől ennek a naponta új demagóg szövegnek.

A három tagú bizottságnak nem az ítéletalkotás a feladata, nem azzal lettek megbízva, hogy bármi is megállapítsanak. Mi olyant tud a három bölcs megállapítani, ami eddig még nem hangzott el a régen tartó vádaskodásban? Csak egyet mondj!

A bölcsektől azt várják, hogy egy már körvonalazott ítéletet, egy prekoncepciót szalonképessé tegyenek, alátámasszanak. Vigyék el ők a balhét, adják ők a nevüket ahhoz, amihez az agyonsztárolt Weber és társai nem merték egyenesen, karakánul a nevüket adni. Nem merték egyenesen kirúgni a Fideszt, mert ahhoz tartás kellett volna. Az meg ugye nincs, erre jöhettek rá azok is, akik mára kiálltak Weber mögül.

A kérdés tehát az, hogy ez a három ember ki tud-e találni valamit felvállalják-e a piszkos munkát a Néppárt helyett?

Én is vidéki vagyok, mégis a Tarlósnak drukkolok.
Szoktam járni Budapesten, szembetűnő a változás.

Olgával az a baj, hogy nem gyakorlatias beállítottságú.
Pl.: Budapest zöldterületeit ötven százalékkal növelni csak a város szélén felé lehet erdemlegesen. Az utak, a házak adottak, nem lehet ezeket odébb rakni.
Vagy az aluljárók mindennapi felmosása. Nem gondolta végig, ehhez hány gép és ember kell, ennek mekkora a költsége.
Leginkább így működik, mint egy háziasszony: ültettek két cserép virágot, aztán felmosok:-))))

Volt már ennél rosszabb is. Csak ismeret és tapasztalat kérdése.

Az európai bérekért meg nyugdíjért Plovdiv-Külsőn lehet jelentkezni.

"Budapest napi 20 milliárd forinttal gazdagítja az államkincstárat. 
Ennyivel ér többet mint a többi város. ."

Ha így is lenne, odaadnàd inkàbb a merániaiknak? Jól làtod, hogy Pest-Buda értékeire fáj a foguk Kleinéknek, Dobrevéknek. Amúgy hogy fut Zúgav Olga blogja? Első nap szétesett egy bot-tól.

Ok, de ez nem olyan feladatok megoldása, ami egy főpolgármestertől elvárható.
Leginkább az önös érdek vezényelte és mint az élet bebizonyította, rendre rosszul döntött.
Az atv- nél az MSZP volt a kedvence, a hirtv- nél a jobbik, most még a DK. A két első tönkrement. Ha Olga következetes a rossz döntésekben, akkor a dk- rá is ez a sors vár.

"Egypárti diktatúrában élünk,oszt jó napot!"

Akkor sikerült Észak-Koreából a Mandira kommentelned VPN-en?

Ferit levette a Dobrev-Klein klàn. 10 éve semmit nem hoz, csak visz. Este hazaér be van készítve a szatmàri.

Lehet ezt ragozni, de akkor is az a helyzet, hogy már rövid úton kizárhatták volna a Fideszt. Leírom még egyszer: mi újat tud mondani még a három bölcs, olyant, amit még nem mondtak ki?

Ez a lényeg, és ebből jön a kérdés, miért is van szükség rájuk?

"Szerintem az a legrosszabb, ami most van"

A tények: Ami most van, az a legjobb. Relatíve - nyilván nem éltem akkor - a Dualizmus kora, a millennium építkezései, a Bethlen korszak volt még az akkori legjobb. Míg be nem jöttek a németek, aztán a szovjetek. Addig rendben volt Pest-Buda.
Az hogy ennek a bukott riporternőnek a kommün volt a legjobb korszak, azt sejtettük. G.Lajos után ezért szegődött Klein szolgának. Elvenni a másét, magunknak. Ezt a mozit már láttuk. ZúgaV Olga heteken belül új megfejtés után kell nézzen. Legyen az ő gondja! A déká befogadja az üzemanyag számláját talán.

Az Akadémiát amúgy pont a kleinék csonkították meg..
A Vörös Hadsereg oltalmával.

"Szerintem az a legrosszabb, ami most van"

Olga néninek lesz még rosszabb is. A Hitgyűli, G.Lajos és Klein Piroska loopból nincs kiszállás! Mennyivel okosabb volt Mészáros Antónia. Az is megcsinálta a Fletó nyaló "közszolgálati" kisfilmjét - " Egy válság utóképei" - most UNICEF ügyvezető igazgató. Magyarisztáni műveleti területen. Tóninak is van egy kleines smirgli stílusa, de jobban bemérte a határait.
Zúgav Olga maga sem tudja mihez kezd az ősszel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés