Gyurcsány tudja a számokat

2019. június 21. 11:23
Azt javasolja, hogy óvatosan bánjanak vele költségvetési ügyekben. Videó!

Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kijelentette: nem tudja kizárni, hogy Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje lesz, mint ahogy azt sem tudja kizárni, hogy ő maga lesz az, vagy esetleg Vadai Ágnes.

Tordai Bence felvetésére, miszerint Kálmán Olga progamjának azon pontja, mely a 18 éven aluliak tömegközlekedését tenné ingyenessé, megvalósíthatatlanul költséges, Gyurcsány így reagált: „Azt javaslom, hogy velem óvatosan bánjanak költségvetési ügyekben, mert én tudom a számokat.” Szerinte ez csak 6 milliárd kiesést fog jelenteni, ami arányaiban nem túl jelentős.

Elmondta, hogy míg Karácsony Gergely és természetesen Kálmán Olga programját jól ismeri, addig Kerpel-Fromius Gábor és Puzsér programját el sem olvasta – utóbbit soha nem is tartotta Budapest jövőjét befolyásoló tényezőnek.

Elmesélte, hogy az utóbbi napokban volt egy „pokolian jó” beszélgetése Karácsony Gergellyel, aki megértette, hogy Gyurcsány miért csinálta azt, amit csinált, Gyurcsány pedig megértette, hogy Karácsony miért nem értette, amit Gyurcsány csinált.

Szerinte bármelyik ellenzéki jelölt nyer, „Tarlósnál ezerszer jobb lesz” és kéri őket, hogy vigyázzanak egymásra ebben a vitában. „Ha nem tudtok egymásra vigyázni ebben a vitában, hogyan fogtok majd vigyázni Budapestre?” – tette fel nekik a kérdést Gyurcsány.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tordai és a felvetés? Mikor cöföghetett is volna?

Azt se felejtsük el, hogy ebben benne van a nagymértékű adócsökkentés is.
Emlékszem, amikor 2011-ben az volt a bérkommentelők visszatérő fordulata, hogy "és 500 milliárd forintnyi lyukat ütött a költségvetésben!" - ami nem lyuk volt, hanem ennyi pénzt hagytak az adófizetőknél, és még ezzel együtt is 3% alatt volt a költségvetési hiány, az korábban véletlenül sem sikerült.

Ez a szőke némber sem komplett.

"Gyurcsány tudja a számokat”

Miazhogynagyonis!
Csak hazudós és más számokat mond.
Ez történt 2004 évtől amikor miniszterelnök lett és tartott egészen addig, amik 2009. áprilisban távoznia kellett.

Erről szólt az öszödi beszéd és erről szól az Index 2010. októberi cikke Dudás Gergely megfogalmazásában.

Ebből egy idézett szakasz:
„…az idei év elején 4,7 százalékos, nyugdíjkorrekció nélkül 6,6 százalékos hiányt várt a minisztérium. Ma már tudjuk: a korrekció nélkül számolt adat 10,1 százalékos lesz. 6,6 helyett. Az eltérésnek csak a mértéke volt meglepő, a ténye nem: 2002 óta egyetlen évben sem sikerült tartani az eredetileg tervezett hiánycélt. Sőt a később tervezettet sem. Két pénzügyminiszter elvitte a balhét, egy konvergenciaprogramot tavaly visszadobott az EU. (László Csabát 2004 elején, a decemberben megadott utolsó hiányadat bukásának kiderülése után még Medgyessy Péter menesztette, utódát, Draskovics Tibort már Gyurcsány Ferenc állította fel székéből 2005 áprilisában, egyebek között azt jelölve meg célként a máig regnáló Veres Jánosnak, hogy maradéktalanul tartsa be a pénzügyi fegyelmet.)
Az új program benyújtására adott idén szeptember 1-jei póthatáridőt Brüsszelben "a választási időszak beköszöntét - amikor aligha lehet értelmes tervezésre számítani - figyelembe véve" határozták meg. A póthatáridő megjelölésekor már több mint egy éve fenyegetett a veszély, hogy utolsóként léphetünk a térségből az eurózónába.”
https://index.hu/gazdasag/magy..

Isten mentse meg a magyar népet, hogy a Gyurcsány-Dobrev családból bárki is közelébe kerüljön az ország kormányzásának.

Ferencnél már elég korán jelentkeznek az Alzheimer-kór tünetei. Ha még isiász is társul hozzá, akkor ő lehet a következő Európa Bizottságának az elnöke. ;-)

Az IMF hitel összegét is tudta.

Ráadásul éjszaka:-)))))
Az IMF aztán ránk mászott, mindenképpen kölcsönt akart adni. Felleginek több, mint egy évébe került, míg lerázta őket.

"Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

Jó lenne tudni, miért pont a Vadait emlegette a felesége mellett:-)))))

Hja, 2006. május 26-án Őszödön el is mondta mennyire tudja a számokat...

"Gyurcsány tudja a számokat"

Ez a kúrcsány amúgy NEM a legnagyobb kétszámjegyű primszámra a tizenegyre gondolt most talán, hanem azt kívánta fondorlatoskodóan sejtetni ,illetve emlékezetbe csalogatni, hogy pár éve az apró utód nejének dobrev klárának a cégét a fényességes unió bízta meg bizonyos számok felügyeletével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés