Neokon héja

Condoleezza Rice: Nem romlott a fehérek és feketék kapcsolata Trump alatt

2019. június 21. 11:56

Az USA első fekete női külügyminisztere szerint felesleges olyasmiket mondani, hogy Trump alatt rosszabb a feketék és fehérek közti viszony, mint korábban.

Arról kérdezte az NBC riportere Condoleezza Rice-t, George W. Bush elnök egykori külügyminiszterét, az első feketét (és egyben az első fekete nőt) ebben a pozícióban, hogy romlottak-e a fehérek és a feketék közti kapcsolatok az utóbbi időben.

Sheinelle Jones, a riporter megjegyezte, hogy sokak szerint „most rosszabb, amikor a faji kérdésről beszélünk”, később pedig úgy fogalmazott, hogy sokan azt mondják, hogy „ez felülről indult, az elnöktől”

„Biztos vagyok benne, hogy nem rosszabb a helyzet ma, mint amikor a szegregációs törvények által uralt Alabamában felnőttem – válaszolt Rice. – Úgyhogy felejtsük el azt, hogy most rosszabbak a faji kapcsolatok, mint a múltban. Valóban? Ez azt jelenti, hogy nem fejlődtünk egyáltalán.”

Arra, hogy mindez az elnöktől indult volna, Rice azt felelte: „jaj, ne már, most komolyan!” Hozzátette, hogy szerinte az ország sosem lesz faji előítéletektől mentes („colorblind”), és hogy szerinte fontos, hogy tudatosan használjuk a nyelvet, de, mint mondta, azzal nem ért egyet, hogy ma rosszabbak lennének a faji viszonyok.

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150423

Ajánljuk még a témában