Bolond lyukból

Itt a legforróbb hónap – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. június 21. 11:24

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
A Pride-hónap az üzleti világ számára is kiváló lehetőség arra, hogy kifejezze szimpátiáját az elnyomottak iránt. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Az idő már hetek óta forró, jó eséllyel ez lesz az év legmelegebb hónapja. De miért is ne lenne az, amikor június a »civilizált országokban« a Pride-mozgalom hónapja, amikor minden felvilágosult egyén azon dolgozik, hogy gyermekeink már egy szivárványosabb holnapra virradjanak. Persze ehhez természetesen a kis utódok megfelelő érzékenyítésére is szükség van, ezt pedig nem lehet elég korán elkezdeni. A Huffington Post jóvoltából most Ön is megismerheti azokat a meséket, melyekkel bátran altathatja gyermekét, hiszen biztosan tanul belőlük valami érzékenyet. A Heathernek két anyja van című instant klasszikus például már 3 éves kortól ajánlott, csakúgy, mint a Transznemű Teddy kalandjai. A tiniknek pedig ott a méltán agyondíjazott Két csókolózó kisfiú, melynek címszereplői meg akarják dönteni a leghosszabb csók világrekordját. Ha nem csak gyermekeit szeretné transzinak nevelni, hanem Ön is erre a haladó útra lépne, akkor biztosan tudjuk, mit olvas idén nyáron. A Szivárvány Családok elnevezésű jótékonysági szervezet ugyanis végre elkészítette az első összefoglaló művet, melynek célja, hogy transznemű szülőknek (???) nyújtson segítséget a gyermekneveléshez. A hiánypótló zsebkönyv ráadásul tovább is megy ennél: életszagú tanácsokkal látja el a várandós transzférfiakat (??????) és arra a gyakori élethelyzetre is felkészít, amikor házastársunk elhatározza, hogy nemet vált. Részletek a Gaystar News hasábjain. De a homoszexuális büszkeség hónapja nem csak a tanulásról szól: a kulturális sokszínűség is legalább ennyire fontos szegmens. A CNN portréjából ismerhetik meg Zanele Muholi, LMBT&¤Q+ vizuális aktivista (sic!) munkásságát: a művész legújabb kiállítása a Dél-afrikai Köztársaság szexuális kisebbségeit mutatja be.  

Természetesen az USA-ban is kitört a Pride-láz: a New York-i Gay Streetet például ideiglenesen átnevezték a jeles hónap idejére. Bár a szándék nemes, az új név okozhat némi problémát a hétköznapokban, ugyanis nehezen elképzelhető, hogy valaki azt mondja: »Találkozzunk a Homoszexuális, leszbikus, biszexuális, transz, queer, interszex, aszexuális, nembináris, pánszexuális, kétlelkű (sic!) utca 7-es szám előtt!« Persze az északi nagytestvér mögött Közép-Amerika sem szeretne lemaradni: Mexikóban a helyi önkormányzatok is sorra fejezik ki szimpátiájukat az LMBT$ßQ++ mozgalom iránt. Albuquerque hatóságai például 30 ezer dollárért festették szivárványosra a város egyik gyalogátkelőjét. Igaz, a kezdeményezés nem aratott osztatlan sikert, mivel egy helyi motorosbanda gumiégetéssel próbálta tönkretenni a sokszínű zebrát. A »bűnözők« szerencsére már rácsok mögött vannak és jó eséllyel hosszabb ideig ott is maradnak, mivel gyűlöletbűncselekmény elkövetése miatt állnak majd bíróság elé. A hallatlan ügy részleteiről az LMBTQ Nation számol be.

Természetesen az »ünnepi hónap« az üzleti világ számára is kiváló lehetőség arra, hogy kifejezze szimpátiáját az elnyomottak iránt. A MasterCard például bejelentette, hogy transznemű és nembináris ügyfeleik ezentúl »valódi nevüket« (értsd: választott nemük szerinti fiktív nevüket) is ráírtathatják bankkártyájukra. Mondjuk a nemes cselekedet arra is rávilágít, hogy a MasterCard eddig napi szinten követte el az ún. deadnameing bűnét… – részletek a Huffington Post hasábjain.

A Pride-hónap szivárványos hírein túl olvasóinknak végre azt is bebizonyítjuk, hogy az abortusz sokkal egészségesebb, mint a terhesség! Persze ezt a triviális tényt eddig is minden felvilágosult ember készpénznek vette, de Vice tényfeltáró írásában végre megtudhatják az elméletet alátámasztó tudományos eredményeket is.

Újbeszélül tanuló olvasóink a héten megismerkedhetnek az »ökoszorongás« kifejezéssel, mely a klímaváltozástól való félelem által kialakult mentális zavar trendi elnevezése. A Vice például bemutatja azt az anyát, aki azért tart otthon egy doboz mérget, hogy szükség esetén bármikor végezhessen önmagával és gyermekével is. Ilyen előrelátás olvasása közben gondolom sokan csettintenek elégedetten a nyelvükkel, de magunk között azért valljuk be: ez csak kényszermegoldás, ami fel sem merült volna, ha idejében elvégzik az abortuszt…

Színházbarát olvasóinknak ajánljuk a Metro cikkét a Londonban gombamód szaporodó migránsszínházakról. Shakespeare helyett a sztorit itt az élet írja: migránsok adják elő kalandos utazásuk történetét, mellyel természetesen érzékenyítik is a nagyérdeműt.”

A teljes szemle itt olvasható.

 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ténnyel szemben nem lehet érvelni: a hatalmas erőkkel-apparátussal nyomuló LMBQT lobbí sem tudja áthangszerelni vagy megsemmisíteni azt az egyszerű és elem tényt, hogy a normál szex egy férfi és egy nő kapcsolata. Lehet nekik úgy csinálni, mintha nem így lenne, de ettől még így van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés