Több órára lezárták Ferihegyet

2019. június 19. 19:42
A futópálya fellazult, egy repülőgép kereke kilyukadt.

Megsérült a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályája szerdán, emiatt várhatóan este 8-ig nem indít és nem fogad járatokat a ferihegyi repülőtér; közölte a HungaroControl külkapcsolati és kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Kiss Anita elmondta, a futópálya betonszerkezete egy ponton meglazult, az elváló betondarab pedig kilyukasztotta a Wizz Air Stockholmból 18.20 órakor érkező Airbus A321-esének kerekét.

Eddig 28 gép várakozik a repülőtéren a felszállásra, tíz pedig a környező repülőtereken szállt le.

A Flightradar24.com radarképe szerint több Wizz Air- és Lufthansa-járat mellett a Finnair, a Ryanair, a Travel Service és az Austrian Airlines egy-egy gépe is eddig a légtérben várakozott, többségük Bécsben, illetve Pozsonyban száll le.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek megerősítette az információkat. Elmondta, a felújítás alatt lévő, 2-es pályát csak csütörtökön adják át, ezért a repülőtér nem tud járatot indítani és fogadni. A szakemberek már megkezdték az 1-es pálya javítását.

(MTI)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy komoly főváros nem hazardirozhat. A másik pályát két hónapja csiszolgatják, a maradék egy meg nem igazán bírja az extra terhelést. Ha jól emlékszem egy pár hete már volt egy hasonló eset (levegőben köröző illetve másutt leszálló gépek és egy rakás, ami lent ragadva vár.) Mintha most hallottam volna egy le vagy felszálló gép hangját, mert akkor elkészült a gyorsjavítás.

EzaZorbán még egy rendes betont se tud kikeverni.
Monnyon le!

Nem fidesz-közeli csürhe csinálta, hanem személyesen a Zorbán a zéj leple alatt lopta ki a cementet a betonból! Mert a zövé a repülőtér, felesben Arogánnal.
Nem 100%., hanem ezer!!!

Miiiinden rohad! Most vettem észre, hogy a tavalyi baracklekvárom is megromlott. Így megy ez Orbanisztánban. Hú, meg ha!

"Érdemes" volt a földi kiszolgálást tokkal vonóval privatizálni a rohadék Gyurcsányéknak. Meg a Malévet, a Máv Cargot, hogy szakadna rájuk az ég.

ILYEN NEM VOLT EGYIK VOLT BLOKKBELI ORSZÁGBAN SEM!

Nem baj, szerencsétlenek, jön fel a bájos Populisszima és tsai.Már Brüsszelben vigyorog Sargentinival, Cseh Kaka pedig Verhofstadtékkal boldogkodik.

Ez egy rémálom, h. ezek még mindig eséllyel álmodoznak irányításról, iszonyatos ambíciókkal.

Igen. Én láttalak. Igaz csak egyszer, mert annyira nem szeretsz dolgozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés