Lekéste, ütközött, végül rendőrök vitték a vizsgára

2019. június 19. 7:56
Nem mindennapi nehézségekbe ütközött egy francia diák útja az érettségire.

Az Euronews beszámolója szerint egy bizonyos Loïc nevű francia középiskolás nem mindennapi kálváriája reggel kezdődött, amikor is lekéste az iskolabuszt. 

Mivel tudott vezetni, és jogosítványa is akadt, úgy gondolta, hogy ez nem akkora baj, kocsival még bőven eljut a vizsga helyszínére. Igen ám, csakhogy nem kalkulálta bele azt az izgalmat, amit az aznapi vizsga okozott, mert ha beleszámítja, akkor valószínűleg inkább taxit hív. Így azonban balesetet szenvedet, nekiütközött egy korlátnak.

A kiérkező rendőröknek természetesen feltűnt a fiatal zavart viselkedése, ők azonban nem érettségire, hanem alkoholra gondoltak, ezért megszondáztatták. Miután az negatívat mutatott, csak azután hitték el a fiatal történetét, amiből kihallották az érettségire való eljutás szikklaszilárd szándékát.

Ezért – a szolgálunk és védünk alapon – felajánlották a fiatalnak, hogy ha már saját erejéből nem ment, akkor majd talán hatósági erővel eljut az érettségire. Így történt az eset, hogy – engedéllyel – szirénázva beszáguldottak az érettségi helyszínére.

Loïc osztálytársai a beszámoló szerint elképedve figyelték, hogy a sziránázó rendőrautóból társuk száll ki, de mindent megértettek, amikor meghallották, hogy az egyik rendőr miként búcsúzik tőle: „Az egész francia rendőrség és az albi kapitányság állománya sok sikert kíván!”

Azt nem tudni, hogy végül sikerült-e Loïc érettségije, de talán egy következő cikkből az is kiderül.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés