Rendhagyó történelemóra a Terror Háza Múzeumban

2019. június 18. 07:53

Szó lesz Balatoni srácok címmel az 1950-es évek antikommunista ellenállásáról.

Az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórákkal várja a látogatókat a Terror Háza Múzeum szombaton, a Múzeumok éjszakáján. A rendhagyó történelemórákon az intézmény történészei tartanak előadásokat, elsősorban a rendszerváltás időszakáról – közölte az MTI-vel a Terror Háza Múzeum.

Békés Márton Balatoni srácok címmel az 1950-es évek antikommunista ellenállásáról beszél, majd Farkas Sebestyén Lőrinc a „gonosz birodalmának” végóráit idézi fel.

László Bernadett rendhagyó történelemórájának témája az 1989-es páneurópai piknik lesz, Balogh Gábor a romániai rendszerváltoztatás időszakát eleveníti fel Temesvár '89 címmel, végül Varga Judit az első szabad magyarországi választás plakátjait idézi meg.

A hétvégi múzeumi ünnepen a Terror Háza kapui szombat este hattól vasárnap hajnali kettő óráig lesznek nyitva; az utolsó belépés ideje éjjel 1 óra 30 perc lesz. Az intézmény azonban felhívja a látogatók figyelmét: a nyitva tartás a kiállítóterek telítettsége esetén biztonsági okokból módosulhat.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150229