Kilépek az LMP-ből

2019. június 18. 20:34

Moldován László
Facebook
Ugyanott tartunk, mint 10 éve, Gyurcsány vagy Orbán.

„1-2 hónap múlva lesz 10 éve, hogy beléptem. Előtte sohasem voltam párttag, de mindig is érdekelt a politika. Illúziónak tartottam, hogy meg lehet valósítani, amivel Schiffer behúzott, de ha meg sem próbáljuk, nincs erkölcsi alapunk arra, hogy folyamatosan azt hajtogassuk, így nem jó, úgy nem jó. Meg akartuk haladni a kétosztatú politikai mezőt, azt gondoltuk, hogy »középről«, zöld pártként, az ökopolitikát felmutatva meg tudunk erősödni annyira (valamiféle harmadik tömböt képezve), hogy le tudjuk váltani a regnáló politikai elitet. Bár a klímaváltozás »ránk rúgta az ajtót«, így sem sikerült.

Az EP-választás eredménye alapján elbuktunk. Ugyanott tartunk, mint 10 éve, Gyurcsány vagy Orbán, a fideszes és a DK-s + szocialista pártelit uralja a politikát.

Még a remény is meghalt, mert megpróbáltuk és kudarcot vallottunk. Orbán dúlása megakadályozza az árnyalt gondolkodást és cselekvést, az ellenzéki szavazók bárkire szavaznak, akiről elhiszik, hogy leválthatja Orbánt. Az LMP-t nem ilyennek látják. Hiába gondoljuk mi, hogy minden DK-ra és szocialistákra leadott szavazat Orbánt erősíti, mert nem teremti meg a lehetőségét, hogy az ellenzéki térfélen megerősödjön egy Orbánt valóban le akaró/tudó váltani nem óbaloldali párt. Merthogy ők arra nagyon vigyáznak, hogy az ellenzéki térfelet elfoglalják, vérprofi hatalomtechnikusok. Mi meg zöld és emberjogi mozgalmakból érkezett »civilek«. Ennek megfelelően egy csomó hibát követtünk el, de az alapvető baj, hogy nem sikerült megértetnünk a társadalom ellenzéki részével, hogy a DK és az MSZP ugyan valóban örülne, ha »leváltódna« Orbán (hiszen közelebb kerülnének a húsos fazékhoz), de azért tulajdonképpen így is jó nekik, pártelitjük és a holdudvar egzisztenciája biztosítva van.

Az LMP most elindult az összefogás irányába, Budapesten beáll Gyurcsány mögé (azt remélve, hogy néhány képviselővel még »jelen tud lenni«). Ez nem az én utam, számomra a pártpolitikának vége.

Nagyon nehéz volt a döntés, ezért húzom-halasztom napok óta. Óriási energiát tettem bele, és nagyon jó embereket ismertem meg a pártban. De sajnos nagyon kevesen maradtak, akikkel egy hullámhosszon vagyok.

Köszönöm nektek az elmúlt 10 évet! Köszönöm az együtt ázás-fázást-hőgutát, a jó hangulatú, de kemény kitelepüléseket, az együttgondolkozást, az inspiráló környezetet és az ökopolitikai gondolkozásban való elmélyülést. 10 év alatt nagyon sokat változott a gondolkozásom, nyitottabb lettem, és bár sokan ezt nem látjátok, de sokkal rugalmasabb is. Ezt is nektek köszönhetem. És külön köszönöm közvetlen csapatomnak, a 6-7-8-nak az együtt töltött időt, munkát és a kampányokban való együttműködést.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az LMP most elindult az összefogás irányába, Budapesten beáll Gyurcsány mögé (azt remélve, hogy néhány képviselővel még »jelen tud lenni«). Ez nem az én utam, számomra a pártpolitikának vége."

Nem "elindult", megérkezett.

GAME OVER

"Ugyanott tartunk, mint 10 éve, Gyurcsány vagy Orbán."

Nos, kinek a hibája mindez? Orbán sikeres. Gyurcsány csődtömeg. Aki ennyi év után képes Gyurcsány pártját, Gyurcsány csicskáit beszavazni bárhova, az megérdemli a sorsát.

Az LMP már nem észleli Schiffer eredeti gondolatát: középpártot csinálni ellenzékben is, nem kritikátlanul együtt üvölteni az ellenzékkel, hanem azt, ami jó, a kormány munkájában elismerni.

Orbán gátolja, hogy az lmp-sek gondolkodjanak:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés