Az emberi tényező

2019. június 18. 7:37
Kis Ferenc
Magyar Nemzet
Kunhalmi Ágnes az ATV-ben panaszolta, hogy Gyurcsányék gyakorlatilag lenullázták a bizalmat az ellenzék soraiban.

„Mielőtt valaki arra gondolna, hogy a zuglói parkolóbotrányban odakozmált polgármester majd lendületből beront a szemlőhegyi villába, és sarokba állítja a DK elnökét, le kell hűteni a kedélyeket, ugyanis korábban már egyértelművé tette, hogy továbbra sincs más választása, mint megbízni Gyurcsány Ferencben. Mondja ezt nem sokkal azután, hogy hamisítatlan gyurcsányi taktikával átverték, egyik napról a másikra kihátrált mögüle a DK.

A napokban az MSZP választmányi elnöke sűrű sóhajtozások közepette panaszolta el az ATV-ben, hogy Gyurcsányék gyakorlatilag lenullázták a bizalmat az ellenzék soraiban.

Karácsony Gergely nyilvánvalóan egy szavát sem hiszi el a volt miniszterelnöknek, de mint mondta: nincs más választása. Valóban nincs? Ezzel a kérdéssel el is jutottunk a magyarországi ellenzék katasztrofális állapotának megfejtéséhez, ami morális és szellemi válság egyszerre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég megdöbbentő, de igaz: a szellemi és erkölcsi fölényére oly büszke "európai" és "demokratikus" körökben még mindig Gyurcsány a legkarizmatikusabb, legtehetségesebb politikus. A Fidesz nagy szerencséjére, mert Fletó közéletben való szereplése garancia a kormánypárti győzelmekre.

Pontosan így van. Egy komolyan vehető, parti- és szalonképes ellenzék nemzeti érdek (bár ettől a szóösszetételtől a "demokratikus európaiak" hátán föláll a szőr...). De az nem várható el, hogy ezt a kívánt ellenzéket a kormánypártok hozzák létre. Mondjuk a jelenlegi olyan, mintha Orbán személyesen utalná nekik a havi apanázst...

"Karácsony Gergely nyilvánvalóan egy szavát sem hiszi el a volt miniszterelnöknek, de mint mondta: nincs más választása."

Az ellenzéknek ez lenne a legfontosabb dolga, hogy megfejtse, miért nincs választása. Miért kell beállniuk Gyurcsány Ferenc mögé, akár akarják, akár nem? Hogyan alakulhatott ez így? Amíg nem találnak választ erre, addig kezelni sem tudják a dolgot. Nem tehetnek mást, mint mögé állnak.

Az ellenzék a választók szalonjaiban nem szalonképes. A belpesti szalonokban persze az. Csakúgy, mint Verhofstadt, Sargentini vagy Tavares szalonjaiban.

Ez így, ebben a formában igaz. Pontosan annyira, mint hogy a magyar bajnokság 2-12. helyén végzett csapatok több pontot gyűjtöttek összesen, mint a bajnok. Csak hát nem ez számít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés