Egyenes beszéd

2019. június 18. 08:12

Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap

Kálmán Olgánál még Puzsér Róbert is többet ígért.

„Tényleg ennyire egyszerű lenne egy közel kétmilliós nagyváros vezetése? Az ellenzéki aspiránsok hozzáállása olyan, mint a nárcisztikus betegé, akinek épp szabadságon van az orvosa: nem lehet olyan bonyolult az a vakbélműtét, én is meg tudom csinálni! Mégis honnan ez a sziklaszilárd önbizalom? Karácsony Gergely, miután hátba döfte egyik támogató pártja, a DK, még szinte kiállt a hátából a kés, amikor lenyilatkozta: ősszel ő már ellenzéki többségben vezeti Budapestet. Kálmán Olga épp olyan határozottan kijelentette, a városvezetés olyan, mint a hírigazgatás, szóval neki is menni fog.

Érdemes lenne a roncsderbi potens tagjainak kissé áttanulmányozniuk a jelenlegi főpolgármester kvalitásait, mielőtt könnyelmű kijelentéseket tesznek. Tarlós István amellett, hogy mérnök végzettségű, 1990 és 2006 között négy cikluson át volt Óbuda polgármestere. A 2006-os főpolgármester-választáson 1,7 százalékkal maradt le az akkor már több mint tizenöt éve Budapest élén álló Demszky Gábortól, akitől 2010-ben át is vette a városvezetői széket. Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, ha összeadjuk a kihívók városvezetői tapasztalatait és kvalitásait, amik alkalmassá tehetik őket a posztra, még együtt sincsenek pariban a jelenlegi főpolgármester szakmai múltjával.

Kálmán Olga azt mondta, nem pártokat képvisel, »hanem pártokat is, és mindenkit, aki nem tartozik egyetlen párthoz sem«. Igen, de milyen programmal? Ennél még Puzsér Róbert is többet ígért a Sétáló Budapesttel. Ugyanakkor Gyurcsányné Dobrev Klára újdonsült barátnőjének száját egyetlen igaz mondat mégis elhagyta: ha valamilyen megmagyarázhatatlan véletlen folytán főpolgármesterré választanák Kálmán Olgát, és fél év múlva ki kell majd állnia elmondani, mire jutott az elmúlt hat hónapban, valóban csak annyi jönne ki a száján, amiket mostanában szajkóz: Budapest élhetetlen, rossz a tömegközlekedés, borzalmas az egészségügyi ellátás, és odalett a költségvetés. A városvezetés ugyanis szaktudást igényel. Az ellenzéki jelölteknek viszont pont az nincs.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150231

Ajánljuk még a témában