Egyenes beszéd

2019. június 18. 8:12

Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap
Kálmán Olgánál még Puzsér Róbert is többet ígért.

„Tényleg ennyire egyszerű lenne egy közel kétmilliós nagyváros vezetése? Az ellenzéki aspiránsok hozzáállása olyan, mint a nárcisztikus betegé, akinek épp szabadságon van az orvosa: nem lehet olyan bonyolult az a vakbélműtét, én is meg tudom csinálni! Mégis honnan ez a sziklaszilárd önbizalom? Karácsony Gergely, miután hátba döfte egyik támogató pártja, a DK, még szinte kiállt a hátából a kés, amikor lenyilatkozta: ősszel ő már ellenzéki többségben vezeti Budapestet. Kálmán Olga épp olyan határozottan kijelentette, a városvezetés olyan, mint a hírigazgatás, szóval neki is menni fog.

Érdemes lenne a roncsderbi potens tagjainak kissé áttanulmányozniuk a jelenlegi főpolgármester kvalitásait, mielőtt könnyelmű kijelentéseket tesznek. Tarlós István amellett, hogy mérnök végzettségű, 1990 és 2006 között négy cikluson át volt Óbuda polgármestere. A 2006-os főpolgármester-választáson 1,7 százalékkal maradt le az akkor már több mint tizenöt éve Budapest élén álló Demszky Gábortól, akitől 2010-ben át is vette a városvezetői széket. Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, ha összeadjuk a kihívók városvezetői tapasztalatait és kvalitásait, amik alkalmassá tehetik őket a posztra, még együtt sincsenek pariban a jelenlegi főpolgármester szakmai múltjával.

Kálmán Olga azt mondta, nem pártokat képvisel, »hanem pártokat is, és mindenkit, aki nem tartozik egyetlen párthoz sem«. Igen, de milyen programmal? Ennél még Puzsér Róbert is többet ígért a Sétáló Budapesttel. Ugyanakkor Gyurcsányné Dobrev Klára újdonsült barátnőjének száját egyetlen igaz mondat mégis elhagyta: ha valamilyen megmagyarázhatatlan véletlen folytán főpolgármesterré választanák Kálmán Olgát, és fél év múlva ki kell majd állnia elmondani, mire jutott az elmúlt hat hónapban, valóban csak annyi jönne ki a száján, amiket mostanában szajkóz: Budapest élhetetlen, rossz a tömegközlekedés, borzalmas az egészségügyi ellátás, és odalett a költségvetés. A városvezetés ugyanis szaktudást igényel. Az ellenzéki jelölteknek viszont pont az nincs.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig hát a szakmaiság az ellenzék egyik kedvenc kifejezésére, nagyon büszkék is rá, hogy ők az egyetlen letéteményesei ezen az ugaron.

Budapestiek!
Szavazzatok Dezse Balázsra! Neki van a legjobb programja!
A transzbálna mindent visz:-))))

Meg tudnád mondani, hogy ellenzéki vezetés alatt hová jutott volna a főváros abból a szar helyzetből, amibe a mostani ellenzék hozta Demszky vezetésével? Eladósodás, lepusztult 3-as metró, leromlott BKV-s járműállomány, kényszerből befejezett elfuserált négyes metró.

Hosszú távon megoldható problémák esetén minden felelősség nélkül lehet csemegézni, hogy a mostani vezetés ezt, vagy azt miért nem oldotta még meg? Mert azt bárki mondhatja, hogy bezzeg ő már megoldotta volna. Akár egy Kálmán Olga is. Vagy egy Karácsony Gergely.

Nincsenek Élő Isteneim, de vannak kedvenc politikusaim.

De te már döntöttél ebben az ügyben Karácsony, Kálmán, vagy Kerpel-Fronius között? Vagy most a szívedhez kaptál a szentségtörő felvetésen, mert nálad Gyurcsány a félisten?

Válaszok:
pollip | 2019. június 18. 10:33

Az is lehet, hogy aki komoly szakmai teljesítményre képes, egyszerűen nem megy politikusnak. Hanem érvényesül a maga területén. Politikusnak meg marad a resztli. Minden oldalon.

A felsorolásod késztetett tűnődésre.

Mindegy, hogy a 3K közül ki nyer.
Puzsér biztosan azért nem indul a roncsderbi, mert nem K- val kezdődik a neve:-))))

A program hiánya részletkérdés. A fő kérdés az, hogy Kálmán Olga hogyan lesz képes kiegyezni a

1. kormányzat embereivel.
2. 23. kerület polgármesterével
3. a fővárosi közgyűlés többi tagjával
4. az önkormányzati rendszerben dolgozó végrehajtókkal
5. az önkormányzat tulajdonában levő cégek döntéshozóival

A kiforgatott, liberális demokráciára gondoltál? Mert ha jól tudom, nálatok csak az a menő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés