Feldühödött fiatalok tömege támadt londoni rendőrökre

2019. június 18. 00:24

Egy fiatal vadászkéssel fenyegette a rendőröket.

Öt ember, köztük négy rendőr megsérült, miután nagyjából száz fiatal támadt a rendőrökre a londoni Stratford városzrészben, a Westfield bevásárlóközpontnál – számolt be az Evening Standard. A rendőrség egy rablásról szóló bejelentés miatt vonult ki a bevásárlóközpont mellett található Stratford buszállomásra, ahol „ellenséges tömeggel találták magukat szemben”.

Az esetről készült felvételen látható, amint a rendőrök őrizetbe veszik a gyanúsítottat, majd a tömeg üldözőbe veszi őket. „Körülbelül száz ember palackokkal és petárdákkal dobálta a rendőröket” – közölte a Scotland Yard. Négy tiszt kisebb sérüléseket szenvedett, egy nő pedig akkor sérült meg amikor legurult a lépcsőn a zűrzavarban.

A rendőrség három embert letartóztatott, egyet rablás, kettőt pedig tiltott fegyverbirtoklás gyanújával. A Met műveleti csoportjának Twitterén később közzétett egy képet egy vadászkésről, amellyel az egyik férfi támadt a rendőrökre a szombati incidens során.

Az esettől mindössze fél mérföldnyire, pénteken halálosan megkéseltek egy 40 év körüli férfit. A rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai hívták a helyszínre. A férfit mintegy 20 perccel később a helyszínen halottnak nyilvánították. Letartóztatás nem történt. Az eset négy napon belül a negyedik gyilkosság volt Londonban.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150226

Ajánljuk még a témában