Orbán Viktor: A Jobbik a saját választóival harcol

2019. június 17. 17:26
Jobbikos, szocialista és DK-s kérdéseket kapott a magyar kormányfő az Országgyűlés rendkívüli ülésnapján. A történtekről az Origo számolt be.

A hírportál tudosítása szerint először Jakab Péter, a Jobbik leendő frakcióvezetője kérdezte az azonnali kérdések órájában a kormányfőt. Az ellenzéki politikus azt kérdezte a kormányfőtől, hol rontotta el? Jakabot közben Latorcai János alelnök figyelmeztette penetráns magatartása miatt.

Orbán Viktor válaszában közölte, Jakab Péter lett a Jobbik harmadik frakcióvezetője az elmúlt kilenc évben. Ha jól értem, amit mondott, akkor Önök harcolni akarnak ellenünk. Önök nem velünk harcolnak, hanem a saját választóikkal. Ma a Jobbik a leggyengébb ellenzéki párt, még az MSZP is jobban szerepelt – mondta a kormányfő.

Megértem, hogy csalódottak és idegesek, és ezért engem hibáztatnak. Nem lehet, hogy az Önök készülékében van a hiba? – tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Jakab válaszában közölte, hogy másfél millióan akarják elhagyni az országot, így nincs kire építeni az országot. A politikus szerint egy szatyor tésztát ér az ország, majd felmutatott egy zacskó tésztát. Latorcai ismét figyelmeztette Jakabot.

Orbán Viktor: Nem áll módomban elfogadni bármilyen kioktatást

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője a rokkantnyugdíjasok helyzetéről kérdezte a kormányfőt. Szerinte a parlament törvényt sért azzal kapcsolatban, hogy nem lép ezen a területen semmit.

Orbán Viktor válaszában kijelentette, amikor az MSZP kormányon volt, akkor segélyt, és nem munkát adtak a megváltozott munkaképességű embereknek. Ma aggódnak értük, pedig korábban egyhavi ellátást vettek el tőlük – tette hozzá. A kormányfő közölte, hogy a nemzeti kormány sokat tett azért, hogy munkát kapjanak a megváltozott munkaképességűek.

A magyar kormányfő arról is beszélt, egyhavi bért vett el az MSZP korábban szinte minden rétegtől, majd a devizahitelezés révén nyomorba taszították az embereket. Nem áll módomban elfogadni a szocialistáktól bármilyen szociális kioktatást.

A kommunizmus elleni küzdelem erkölcsi kötelesség

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miért árulta el 1989 örökségét. Orbán Viktor válaszában közölte, a kommunizmus elleni küzdelem erkölcsi kötelesség. Az 1956-os Intézet a Veritásnál jó helyen lesz, emiatt ne aggódjon – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem esik jól neki, hogy aktuálpolitikai vita zajlik Nagy Imre körül, de Gréczy egy olyan pártban ül, amelynek az elnöke lovasrohamot vezényelt a magyar állampolgárok ellen, és bevallotta, hogy hazudik éjjel és nappal. Egy olyan pártban ül, amelynek elnöke tönkretette az országot, és magyart magyar ellen uszított – mondta a kormányfő.

Paks nélkül nincsenek klímacélok

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter, az LMP képviselői a klímaváltozás ügyében kérdezték a miniszterelnököt. Orbán Viktor közölte, hogy a V4-ekkel közös álláspontot képvisel majd. A kormány alkotmányos kötelessége a környezet védelme, a kabinet számára fontos a klímaváltozás elleni küzdelem.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a kabinet arra építi az ország energiatermelését, hogy a jövőben szén-dioxid-mentes legyen, és ezért épít atomenergiára és napenergiára. Az LMP képviselői szerint minél előbb lépéseket kell tenni az uniós környezetvédelmi irányelvekhez való csatlakozáshoz. Orbán Viktor viszonválaszában közölte, hogy az atomenergiáról vitázni kell. Vagy klímacélok és Paks, de ha nincsen Paks, akkor nincsenek klímacélok.

Külföldi útjairól kérdezett az újabb jobbikos

Szilágyi György, a Jobbik képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miből finanszírozta a külföldi útjait. Orbán Viktor válaszában közölte, minden törvényt betart, amikor pedig kétséges merültek fel, akkor a mentelmi bizottság döntött. Úgy emlékszem, hogy Rióban találkoztunk – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a köztársasági elnök és a miniszterelnök egy időben nem tartózkodhat külföldön ugyanazon a helyen.

Majd felidézte, hogy Szilágyi akkor is harcolt a kormány ellen, amikor a szerencsejáték-törvény módosítása volt napirenden, de akkor kiderült, hogy Szilágyi családjának különféle érdekeltségei voltak a szektorban.

Kisebb közjáték zavarta meg ekkor az ülést, ugyanis a levezető elnök elvette Szilágyi György viszontkérdése alatt a szót a jobbikos képviselőtől, aki emiatt hangos méltatlankodásban tört ki.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Párbeszéd a kormányfői gesztust hiányolta

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt hangoztatta, hogy a kormányfő egyetlen gesztusra sem volt képes a Hableány tragédiája után. "Önök bűnösök" - fogalmazott, és azt rótta fel, hogy a Viking svájci tulajdonosának közös cége  van a magyar állammal, és ez a cég fölözi le a dunai hajózás profitját. Szóvá tette, hogy a baleset után kiengedték az országból a svájci hajót. Azt firtatta, ki adott engedélyt a svájci hajó távozására, egyetértett a döntéssel, terveznek-e vizsgálatot, változnak a dunai hajózási szabályok?

Orbán Viktor úgy reagált: 30 éve teljesít szolgálatot a magyar Országgyűlésben, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallott. Hozzátette: minden kérdést – beleértve a részvétnyilvánítást is – a baleset másnapján a dél-koreai elnökkel megbeszélt. Kiemelte: a tragédia az egész országot megrázta, komolyan kell venni, hogy az áldozatok a vendégeink voltak, ezért helyes, ha szívünkben gyászoljuk és majd emléket is állítunk nekik.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a Hableány hajó kiemelési munkáiban 498-an vettek részt, néhányan az életüket is kockáztatva végezték munkájukat. Köszönet jár a mentésben résztvevőknek, példaértékű helytállásuk minden tiszteletet megérdemel – fűzte hozzá. Jelezte: a hatóságokat mindenre kiterjedő alapos vizsgálatra utasította, ennek a végeredményét várja.

Szabó Tímeát az elnöklő Latorcai János többször is figyelmeztette, mint kiemelte: az ellenzéki politikus a tragédiából, a gyászos eseményből politikai tőkét akar kovácsolni.

(origo, MTI)

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem egy szinten vannak, az biztos:-))))
Az ellenzék másod-és harmadosztályú politikusokból áll. A mai nap is ezt bizonyítja.

Csak erőlködj ilyen szorgalmasan mindig! :DDDDDDDDD

Jakab olyan, mint egy csivava. A jelleme, a kigúvadt gombszeme, ahogyan mérgeskedik a nagyokkal szemben.

Mitől volt zseniális Jakab Péter? Neked az a zseniális, aki végig üvöltözik, sérteget? Te mazochista vagy?

Orbán a saját írott szavait olvasta fel és nem a másét.
Ha nem vetted volna még észre, amíg az ellenzék felszólalója kérdez, Orbán jegyzetel.

6,4%-os jobbikot hallottuk.

Miskolcon az Avasról jött ez a Jakab? Már a bunkó stílusából ítélve.

"Orbán Viktor: A Jobbik a saját választóival harcol"

Akik elfogytak..

Jákob ugyanúgy végzi, mint Zázri, Szél Detti, Bangóné, Kunhalmi, Bősz Anett. Szüleik talán büszkék, hogy benne voltak a tévében.

A Mozgalom erős versenyben van az mszp-vel - a kiesésért.. Még 3 év a Parlamentben. Zázri megmondta: tanítani fogják.

Szabó Tímea is remekelt "régóta megjósolt hajókatasztrófa?" Miről beszél ez! Agyára ment a meleg?
Ilyen buta, tájékozatlan nőt!!!
Honnan volt a hajóskapitánynak az óvadékra a pénze?
Hát a cége fizette ki te lüke!
És a Fidesz engedte ki.
Nem csodálom, hogy a fejét fogta Német Szilárd.
Miért kellene változtatni a hajózási szabályokon?

Ha nem ért valamihez, hogy meri felelősségre vonni végül is a szakembereket?
A rendőrök rögzítették a szálloda hajón a nyomokat, a külsérelmi nyomokat.
Ha lefestik is, az csak a külsejét hozta rendbe, de az ütközés utáni sérüléseket nem.

Szabó elvtársnő, úgy látszik nem tudja, hogy akármennyire is próbálták volna kipofozni a hajót a sérülések láthatók.
Nem hallottál még műszeres ellenőrzésről?
Ha használt kocsit veszel nem nézeted át, hogy az autód látszólagos állapota megegyezik-e a műszeres vizsgálat eredményével?
Én pedig nem hallottam még a Parlamentben ilyen aljas, alantas, indulatos hozzászólást. Ez hogy beszél Magyarország harmadszor megválasztott miniszterelnökével? Tenyérbe mászó képed van!

Seprűt alá és kiröpíteni Jakab Péterrel együtt.

Azért te szerencsétlen, mert pontról pontra válaszolt, ahogy elhangzottak a rágalmak.

Látszik, hogy még sosem tartottál értekezletet. Fogalmad sincs, hogy működik ez az egész.

A Mozgalomnak külön "hála", hogy úgy megkapták Heller beígért új-lipóciai szavazatait, hogy a Dobrev-Klein klánnak immáron - tudta? - 500 ezer hardcore szavazója van, Macaroniék helyi osztagábak meg 240 ezer. A "néppártnak" meg 1,2 millióból egy év alatt 200 ezer lett. Tanítanivaló.
Chanad, Balóné, Zázriwetz, KáGéBéla és most Jákob. Szemlőhegy ad nektek egy polgármesteri helyet valahol Heves megyében. Klein Piroska kóserpecsétjével. KariGeri unicumozik, tudja mennyit érnek ezek.

Rossz volt megnézni, amit tunya belinkelt. Egyszerűen nem adják meg a Parlament méltóságát. Azt hiszi az ellenzék, hogy otthon van, úgy kiabál.
Nekem ne mondja senki, hogy ez a két kretén, -Jakab és Szabó - otthon egy szelíd, kezesbárány.
Agresszív, idióta mindkettő.

:))))))))))))))

Ja, nekem is a "zseniális" jelző jutna nekem is az eszembe, ha jellemezni akarnám a 20%-ról 6%-ra való zuhanást... (amelynek egyik fő kovácsolója volt ez a Hadházy-val, Kunhalmival, Vadaival és a többi "zseniális" politikussal együttrikácsoló Jakab...)

Tunya, matek! A Mozgalom zsidajai magunkfajtáztak. Bánó, meg Bethlen még igyekeztek is segíteni a Gyárfás kiszervezett reggeli műsorában. Zázrit is megfuttaták. Beadni valami nemzetmentő örménynek. Cigánykérdés, csendőrség, gárda. Mégis valahogy sikerült a zsidóságot eltántorítani.
Aztán Zázri a könnyített állampolgárság megszavazásánál vmi lokális rádiócsatornán influenszerkedett szavazás helyett.
Jött ugye a nyugdíjasokat ( 3 millió) elhajtó posztja.
"...szemükben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt, miközben húzták a kis bevásárló kocsijukat és a TV2-s hazugságokat ismétlik.. hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.”
Úgy lettek a legnagyobb ellenzéki párt, hogy eleve elküldték a zsidó, a cigány, a nyugdíjas, meg erdélyi szavazókat és értelmiségből is csak Gregor Berni meg Metál Lady jutott. Aztán már hiába rohangált a metrosexuális küldetéstudatos Hellertől Rangosig a Spinozába, Balóval magyarul RTL Klub stúdióba, immáron a Mozgalom az mszp-vel vív kiesési rangadót. Októberben Klein Piroska enged a Mozgalomnak egy Heves megyei helyet. Mirkóczki is kimenekül ebből az egészből. Jákob meg ott folytatja, ahol Bangónéval fetrengett legutóbb.

"Azért a repülőzés őránként nem 2-300 ezer forint az is biztos"
12 óránként annyi.

'az ország termelése 2 -azaz két havi árbevétellel visszaesett .
Szerinted ilyen helyzetben mit tenne"

A mostani kormàny nem került ilyen helyzetbe.

A Baynau kormàny nem csak egy havi nyugdíjat meg közfizetèst vett el. Ingatlanadóval kivànta megterhelni az uzsorahitelben úszó ingatlan tulajokat és elprivatizàlta volna a TB kasszàt. Ezen nincs mit mentegetni!

Frédi nem lesz EB elnök úgy néz ki. Sok oka van. Marad frakcióvezető.

"Nem került de fen áll a veszélye. Lehet,hogy nem kéthavi de egyhavi pénz elúszik ha az eu. úgy dönt.
Szerinted ez a szuper állampapír miért került a piacra????"

Az élet tele van kockázatokkal.
Az eu. miért döntene úgy, hogy egyhavi pénz elússzon? Hova?
A takaréskoskodás meg prudens, protestáns jó szokás.

Persze, a tanáraik! Mert a tanáraik tehetnek arról, hogy egy 43 éves nő és egy 38 éves férfi kritikátlanul viselkedik a Parlamentben?! Ők neveltél ilyenekké?
Ők tanították, hogy viselkedjetek neveletlenül, tiszteletlenül a felnőttekkel?
Lehet, hogy akkoriban meg sem mertek mukkanni, de az is, hogy már akkor is kezelhetetlenek voltak, nagy volt a szájuk.
Mit tudsz te a tanuló éveikről?

Egy lakatlan szigeten, ahol, csak egymás ordítozását hallanák.
Jakab nős három gyereke van.
Szabó második gyerekének nem tudom, hogy ki az apja, nem publikus. Viszont együtt láttam Csárdi Antallal édes hármasban, amikor még a második gyereke pocaklakó volt.

Orbán Viktor nagyon türelmes a bolondokkal. Szabónál pl. amikor folyamatosan sípolt arcába.

"Szabó Fejenagy Tímea pedig bekapott egy kis fütyülőt a szájába, amivel a miniszterelnököt akarta lesípolni, de a miniszterelnök nevetségessé tette a kis fütyülők szerelmesét. Szabó Fejenagy Tímea kudarcot vallott. Egy kedves olvasónk úgy döntött, gyűjtést rendez „Nagyobb fütyülőt Szabó Tímea szájába!” szlogennel, hadd boldoguljon az ellenzéki képviselő."

"Jut eszedbe", ezt a végét nem másoltad ki.

2009-2010-ben történelmet tanított a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakközép- és Szakiskolában. Nős, három gyermek édesapja.

Bangó elvtársnőnek igaz, hogy az van az életrajzában, hogy óvónő volt, de ez kizárt, hiszen érettségi után legfeljebb dadus, vagy ilyesminek vették fel, még vidéken is.

Az eredményről nem a tanárok tehetnek. Gondolod, hogy a tanár arra tanít, hogy pimaszkodjon a kollégáival, szüleivel, főnökeivel?
A tanár az a tantárgyát tanítja és közben nevel.
Még a szüleit sem hibáztatom, mert lehet, hogy velük is így üvöltözött.
A legtöbbet a gyermeken a saját közössége nevel.
Nem a szülő mondja, hogy szívjunk el egy cigit, vagy itat le....

Túlértékeled és leértékeled a tanárok munkáját.

Te sosem voltál tanuló? Te nem vagy szülő?
Én magyarázzam el neked egy gyerek fejlődéstörténetét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés