Apák napja

Figyelmet az apáknak!

2019. június 17. 16:59

Vállvetve Apával: lehetőség a gyerekeknek, hogy megismerjék édesapjuk munkáját

A kormány elkötelezett amellett, hogy az apákra is kellő figyelem jusson – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, a Férfiak Klubja által kezdeményezett, Vállvetve apával című esemény egyik helyszínén.

Az apák napjához kapcsolódva rendezett program lényege, hogy az apák vigyék be gyerekeiket a munkahelyükre, így töltve velük minőségi időt, s megmutatva nekik a munkájukat.

Beneda Attila – a kezdeményezéshez csatlakozott Grantis Hungary Zrt. pénzügyi tanácsadócégnél – azt hangoztatta, a kormány elkötelezett a családok erősítése mellett, és fontosnak tartja, hogy

az apákra is kellő figyelem jusson,

ennek érdekében 2010 óta az összes családtámogatási elem elérhető a számukra is, valamint a családvédelmi akciótervben is szerephez jutnak.

Azt szeretnék, hogy a kívánt, tervezett, vágyott gyerekek megszülessenek, és kialakuljon a munka és a család egyensúlya, ehhez pedig az olyan kezdeményezések, mint a Vállvetve apával nagy segítséget adhatnak – emelte ki a helyettes államtitkár.

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója elmondta, azért indították tavaly útjára a kezdeményezést, mert úgy látták, nem egyértelmű, hogyan kell ünnepelni apák napját.

Ezért új hagyományt szeretnének teremteni, hogy az apák avassák be a munkahelyi „titkos életükbe” a gyerekeket, akiknek nagy élmény a betekintés a felnőttek világába, valamint elmélyíti az apa és a gyerek kötődését – fűzte hozzá.

Bedő Imre kitért arra is, hogy a Vállvetve Apával Nap hiánypótló kezdeményezés nemzetgazdasági szempontból is, nem lehet ugyanis eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a gyerekek lássanak igazi munkahelyeket, ahol valódi munka folyik.

Idén több mint 60 cég, önkormányzat és oktatási intézmény csatlakozott a programhoz – tette hozzá.

Bővebb beszámolót a kezdeményezésről itt olvashatnak.

(MTI/Férfiak Klubja)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150207

Ajánljuk még a témában