Puzsér: Tíz év múlva is ráérek győzni

2019. június 15. 15:56
„Szemben az ellenzékkel nekünk van időnk, mögöttünk nem állnak éhes vállalkozók, tíz év múlva is ráérünk győzni” – jelentette ki Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt.

A Lurdy Ház rendezvényközpontjában tartotta meg szombaton programbemutatóját Puzsér Róbert, az őszi önkormányzati választások független budapesti jelöltje.

A korábban az LMP és a Jobbik támogatását is magáénak tudó, politikai pályára lépett egykori kritikus előadásán Vona Gábor, a Jobbik volt miniszterelnök-jelöltje is képviseltette magát. A programbemutató a meghirdetett másfél óra helyett kevesebb mint egy óráig tartott csak, maga a főpolgármester-jelölt pedig pusztán 20-25 percet beszélt. A programfüzetet bemutatták, ugyanakkor a gyakran hangoztatott jelszavakon kívül (pl. vízió, béke, korrekció, fenntarthatóan fejlődő és emberközpontú város, stb.) kevés konkrétum hangzott el.

A rendezvény elején vlog-, majd fotóműveket díjaztak, amik az élhetőbb Budapest témakörét járták körül. A vlogverseny zsűrijéből két jelöltet (Nagy Márton „FanMadeMaker” és Herbál személyében) el is beszélgettek az új típusú, vagy harmadik nyilvánosság témaköréről, így például a YouTube szerepéről egy kampányban, valamint a hosszútávú (akár 50 éves távlatú) célok fontosságáról. A vlogverseny díjazottjai Gaba VR, Homokóra és Mistertilla, a fotópályázat győztese Ottlik Emese lett. A kevesebb, mint egy órás rendezvényen a kevés vetítés mellett is többször probléma volt a számítógépes rendszerrel, amit rendre a megjelentek együttes kuncogása fogadott.

Puzsér Róbert beszéde előtt egy rövid beszélgetést tartottak a független főpolgármester-jelölt két önkéntes szakértőjével, Bodrog Zoltán fizikussal és Csörgics Mátyás geográfussal. A két stábtaggal – akik aktívan részt vettek 70 másik szakértővel a program megalkotásában – a Sétáló Budapest elképzeléséből felhúzható, fenntarthatóan fejlődő és emberközpontú város szakmai anyagáról beszélgettek. A programfüzettel kapcsolatban megállapították, hogy 11 szakpolitikai alapot jár körül, amik bemutatják,

„többről van szó, mint egy sétálóutcává alakított Belvárosról”.

Amikor konkrétumokról lehetett volna szó, Bodrog Zoltán tisztázta, hogy erről nem beszélhetnek, ugyanis ekkor a lobbitevékenység ellehetetlenítené a munkájukat, de megígérte, hogy Puzsér Róbert főpolgármestersége alatt a programfüzetben megtalálható pontokat „tökölés és halasztgatás nélkül” fogják végrehajtani. Csörgics Mátyás ennek kapcsán megállapította, hogy a „városlakókat kicsit nevelni kell”, ugyanis hiába rendelkeznek tiszta programpontokkal – melyekről a mai konferencián nem különösebben esett szó –, az emberek egyedül az autók kiszorításának elképzelését „hallják meg” Puzsér gondolataiból. Mindkét szakértő legfontosabb céljaként a pártfüggetlen együttműködést és a gördülő programalkotást jelölte meg elsődleges célnak. „A tüdőrák nem jobb vagy baloldali” – fogalmazta meg a zárszót Csörgics Mátyás a rövid beszélgetésen.

A beszélgetést követő fotómű-díjazás után végre felszólalhatott a főpolgármester-jelölt is. „Nem Puzsérnak van programja, hanem Budapestnek vannak szakértő lokálpatriótái, akiknek vannak víziói” – kezdte meg mondandóját az egykori médiaszemélyiség. Beszéde elején hitet tett az itt élők akarata mellett a „GDP és az autók érdekei” helyett. Puzsér Róbert programbemutatója elején megállapította a kampány sikereit, ezek közt azt, hogy véleménye szerint Tarlós István főpolgármester tőle emelte át azon tízéves tervét, mely a Belvárost felszabadítaná a gépkocsiforgalomtól, illetve a parlamenti ellenzék retorikájának megváltozását is.

„Amikor az ellenzék szájából többet hallja az ember a víziót az összefogásnál, akkor tudja, hogy jó úton jár” – jelentette ki a főpolgármester-jelölt. A sikerek mellett azonban a kudarcok is szóba kerültek, így a támogató pártcentrum elvesztése (miután az LMP és a Jobbik is kiállt Puzsér Róbert mögül a májusi EP-választást követően), illetve az online előválasztási rendszer bukása is. Ez utóbbival kapcsolatban Puzsér kijelentette, hogy regisztráció hiányában, egyhetes lefolyás mellett megbízhatatlan, így kizárólag a Demokratikus Koalíció és Karácsony Gergely érdekeit képviseli, ugyanis szerinte ők olyan küzdelembe nem mennek bele, amelyet elveszthetnek. „Tényleg különböznek Orbán Viktortól?” – tette fel a kérdést a független jelölt.

„A Fidesz és háztáji ellenzéke bedarálja az autonóm politikai szereplőket”

– tette hozzá. 

A rövid bemutató utolsó etapjaként Tarlós István főpolgármesterre (a „betonemberre”) is kitért Puzsér Róbert, aki szerint míg igaz, hogy tiszta kezű, de szerinte „parkolómaffiával és fakivágásokkal” így is eladta a fővárost. A jelölt hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje csak a centrumból győzhető le, így oda kell kerülni mielőbb. Zárómondatként saját kampányának erősségét is kifejezte. „Szemben az ellenzékkel nekünk van időnk, mögöttünk nem állnak éhes vállalkozók, tíz év múlva is ráérünk győzni” – zárta gondolatát a független főpolgármester-jelölt, majd körbemutatta a programfüzetet, melynek tartalmáról csak nagy vonalakban esett szó a rendezvényen.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Először állj rajtvonalra októberben.

Aztán akkor onnan folytatjuk.

Puzsér azt kihagyta, hogy lenne egy PUZSÉR Bankjegynyomda, amely 24 órában nyomná a bankjegyeket.

Ugyanez hiányzik az ellenzék többi jelöltjének a programjából.

"Puzsér: Tíz év múlva is ráérek győzni"

Sőt! :)))

Húsz év múlva · Alexandre Dumas
Tíz év múlva · Puzsér Róbert

Ezalatt a tíz év alatt akár sétálgathatnak is a Belvàrosban. Puzsér nélkül is szoktam.

"
Csörgics Mátyás ennek kapcsán megállapította, hogy a „városlakókat kicsit nevelni kell”, ugyanis hiába rendelkeznek tiszta programpontokkal – melyekről a mai konferencián nem különösebben esett szó –, az emberek egyedül az autók kiszorításának elképzelését „hallják meg” Puzsér gondolataiból. Mindkét szakértő legfontosabb céljaként a pártfüggetlen együttműködést és a gördülő programalkotást jelölte meg elsődleges célnak. „A tüdőrák nem jobb vagy baloldali” – fogalmazta meg a zárszót Csörgics Mátyás a rövid beszélgetésen.
"

Bazmeg, leolvad az agyam ilyen bölcsességek láttán. Ezt a Csörgics Mátyást felügyelet nélkül emberek közé szokták engedni? Én a fél szememet mindig rajta tartanám, nehogy véletlenül megharapja a mellette állót a nagy szakértés közben.

"A rövid bemutató utolsó etapjaként Tarlós István főpolgármesterre (a „betonemberre”) is kitért Puzsér Róbert, aki szerint míg igaz, hogy tiszta kezű, de szerinte „parkolómaffiával és fakivágásokkal” így is eladta a fővárost."

Szóval azt állítja, hogy a jelenlegi főpolgármester egy hozzáértő, határozott és megvesztegethetetlen ember? És őt kellene leváltani, mert csak?

Ez a Puzsér trollkodás nyilván megbukott már az elején - valakik eltartottak egy állítólag 150 fős, főleg szadis kampánystábot - de most már azt mondom induljon októberben! Lassan kilép nyilvánvalóan, 'majd 10 év múlva újabb try'. Mondjuk Robinak egy évig volt bevétele, carpe diem. Az már telitalálat volt, hogy a "centrum", az LMP és a Mozgalom jelöltje, meg támogatásával :)

LMP Pest-Budán kapott 20 ezer szavazatot, a Mozgalom meg nem létezik itt. Nagy mintán mérve. El lehet sétálni..

Válaszok:
Megtalálta | 2019. június 15. 23:51

Ez az ordibáló King-Kong bedobta a törölközőt.

150 fő irreálisan nagynak tűnik. Számold csak ki, mennyibe kerül 150 embert minimálbéren eltartani, akár csak 3 hónapig. Egy vagyon.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 16. 7:18

Én is kételkedem. Több megbízható független forràsból értesültem,:hogy 150 fős a kampánystàbja. Beleszàmolják a designer grafikust is. Az agytröszt amolyan eszdéeszes. Mind szàmlatömbbel. Egyik sem sétàl a Belvàrosban.

"Ebből a mondatából is látszik, hogy őt kizárólag csak sajkát maga érdekli és nem Budapest."

Komoly gond, ezután mihez kezd magával. Gyerekét meg magát el kell tartsa.

Az mszp-P beerősít. KariGeri megkapja Kunhalmit ès a Leisztinger csajàt. Tüttő Katàt. Erősítésként. Ettől dobta be a törcsit ez a King-Kong.

"Ráadásul ne felejtsük el: ő (Makovecz) is a Kádár-rendszer nagy kegyeltje volt"

DE, de, csak "felejtsük el" – mert hazugság.
Az 1962-től számított 27 (huszonhét) év alatt
Makovecznek mindössze kb. 30 épületterve valósult meg,
leginkább vendéglők, éttermek, kultúrházak, faluházak, néhány templom.
Mind vidéken, Budapesten egyetlen egy SEM.

Ettől lett volna kegyelt? – na, ne marhulj...

Ez nagyon visszalépés-ízűen hangzik...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés