Jobban tudják

2019. június 14. 16:42

Juhász Dániel
Népszava
A törvénymódosítás a tanulókörökben vagy az otthon tanuló gyerekeket terelné vissza az akolba.

„Ezt nem lehet hagyni. »Össztársadalmi érdek, hogy a gyerekek iskolába járjanak és végzettséget szerezzenek« – érvelnek azok, akiknek az egyik legelső oktatási intézkedése az volt, hogy a tankötelezettséget 18 évről 16-ra csökkentsék. Nincsenek szakértői viták. Nincs se beválási, se hatástanulmány. Nem baj, a magántanulói jogviszony jövőre megszűnik, mindenféle előzetes figyelmeztetés, egyeztetés nélkül. Legalábbis a kormány ezt tervezi. Az erről szóló javaslat már az Országgyűlés előtt van. 

A törvénymódosítás a magániskolákban tanulókat egyelőre békén hagyná, a tanulókörökben vagy az otthon tanuló gyerekeket terelné vissza az akolba. De nem baj, akik nagyon rászorulnak, kérhetnek egyéni munkarendet. Feltéve, ha lesz elég pedagógus, aki »egyéniben« tud (képes) foglalkozni velük. Ha nem lesz? Hát, az pech. Majd csak túlélik valahogy. Ha máshogy nem megy, majd lepapírozzák. Csak a statisztika mutasson jól, a többi nem számít. 

Gyerekek ezreinek az életével játszadoznak. Már megint. Mert a kormányban ugye mindent jobban tudnak. Jobban tudják, mire van szüksége a gyerekednek. Egyentankönyv meg tízparancsolat. Decemberben húsvéti csokinyuszi Mikulásnak csomagolva. A nagyinak meg egy zsák szottyadt krumpli, hogy következő alkalommal is az unokája jövője ellen szavazzon. De legalább nincsenek migráncsok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés