Infobiznisz

2019. június 14. 15:03
Kis Ferenc
Magyar Nemzet
Megoszthatta Hadházy Ákos az európai ügyészség ügyében született aláírásokat.

„Május végén, mindössze öt nappal az európai parlamenti választás után ért véget az európai ügyészséggel kapcsolatos aláírásgyűjtése. Bár a hangzatos korrupcióellenes maszlaggal népszerűsített akció nem érte el a deklarált célt, az egymillió aláírást, egyéb céloknak tökéletesen megfelelt.

Több mint gyanús, hogy az aláírásgyűjtés gyakorlatilag az EP-választásig tartott, és a kampányhajrában saját bevallása szerint is rendkívül sikeresen mozgósító Momentum volt az egyik párt, amely saját aktivistáival is gyűjtötte a támogató aláírásokat az európai ügyészséghez való csatlakozás érdekében. Hadházy többször mutatkozott a Momentum politikusaival, az EP-választás estéjén személyesen gratulált Fekete-Győr Andrásnak és Cseh Katalinnak az »új SZDSZ« eredményváróján.

Később úgy nyilatkozott, hogy »nagyon örülünk a Momentum sikerének, szorgalmas, tisztességes pártról van ugyanis szó, olyanról, amely parlamenten kívüliként az első pillanattól kezdve együttműködött velünk«. Mindezek alapján nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy Hadházy az adatbázist megosztotta a momentumosokkal. Kérdés, hogy mi lehetett az ellenszolgáltatás.

De van egy sokkal súlyosabb vetülete is a politikus adatbizniszének. Az uniós ügyészségért folytatott aláírásgyűjtés honlapján ugyanis több céget is megneveznek adatfeldolgozóként: DotRoll Kft.-t, valamint egy amerikai vállalkozást, amely internetes marketingszolgáltatásokat végez, illetve egy kanadai úgynevezett felhőszolgáltató céget; vélhetően itt tárolják az adatokat. Egyelőre nem tudjuk, miért volt szükség a nevezett adatkezelők bevonására, de tény, hogy magyarok tömegeinek személyes adatai kerülhettek külföldre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Állítólag az aláíró ív fejléce sem volt szabályos, semmiképpen nem adhatta volna be, még ha sokkal több aláírás gyűlt is volna össze.
A másik, hogy sokan kételkednek a 680000- Ben.

Talán megosztotta, talán nem, mindenesetre Széll és Hadházy úgy tűnik nagyon szeretné, ha a Momentum felvenné őket. Talán nem sima párttagnak, hanem valami pozícióval megkínálva.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. június 14. 18:07

Pedig van már zsíros állásuk, míg a momentumosoknak nincs parlamenti bársonyszékük.

Pióca egy pjáca ez a Hadházy. Páros lábbal fogja kirúgni a Momentum is nemsokára.

Válaszok:
Megtalálta | 2019. június 14. 18:16

"Pedig van már zsíros állásuk, míg a momentumosoknak nincs parlamenti bársonyszékük."

És ez jó alkupozíció a részükről. Szél és Hadházy pártot keres, a Momentum meg befolyási lehetőséget. 2022 meg még messze van, addig a Momentum nem fog tudni parlamenti helyeket szerezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés