Visszaadja parlamenti mandátumát a jobbikos Kepli Lajos

2019. június 13. 9:28
Inkább Balatonalmádi polgármesteri tisztségéért indul ősszel.

A jobbikos Kepli Lajos visszaadja parlamenti képviselői mandátumát, mert az őszi önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként indul.

Kepli Lajos csütörtökön a közösségi oldalán tett bejegyzésében azt írta: az októberi önkormányzati választásokon Balatonalmádi polgármesteri tisztségéért indul, és városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretne dolgozni, ha a helyi lakosok bizalmat szavaznak neki. 

„Az első lépést ezen az úton most megteszem: június folyamán lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról” – közölte a politikus, aki kilencévnyi képviselőség után adja vissza mandátumát.

Kepli Lajos bejegyzésében megköszöni a Jobbiknak, a párt tagjainak és szavazóinak, hogy – mint írja – „közel egy évtizeden át parlamenti képviselőként a magyar emberekért dolgozhatott”.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azok a bizonyos rágcsálók és a süllyedő hajó...

(Felkészül: Pintér Tamás. Az mondjuk érdekesebb eset lesz, mert ő az egyetlen neo-jobbikos, aki nyerni tudott egyéniben, és most őt indítja polgármesterjelöltnek a DK-Momentum-neoJobbik-MSZP-LMP. Mivel ugye a listás kepli-félékkel ellentétben itt időközi választás jönne, azaz bukná a mandátumot a neo-Jobbik, borítékolom, hogy nem fog lemondani a mandátumáról Pintér, csak ha már megvan neki a polgármesteri poszt... )

Még ha kilépne a jobbikból. De ez így olyan felemás.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. június 13. 10:47

Nem felemás, hanem 90%-ban egyéni karriermegfontolás. (Lásd még: megélhetési politikus.) Tudja, hogy 2022-ben nagy valószínűséggel a párttal együtt kibukik a parlamentből. A polgármesterség egy menekülő út.

10%-ot azért adtam a javára, mert - szemben párttársával, a dunaújvárosi Pintérrel, aki a kényelmesen tuti képviselői székben ülve jelölteti magát polgárnesternek - Kepli azért vállalt kockázatot. Ha esetleg nem választják meg, akkor két szék között a pad alá esik.

Na azért mi is ott leszünk! (egy balatonalmádi lakos)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés