Merkel egy igazi katasztrófa

2019. június 13. 10:36

Schmidt Mária
The Gateway Pundit

Beengedett kétmillió illegális bevándorlót és nem tudta megmenteni Európa gazdaságát 2008 után. Ez a két legfontosabb eredménye.

„Miért gondolja, hogy Németország megváltozott? Mi történt?

Azért, mert Angela Merkel nagyon jól ért a hatalom megtartásához és ahhoz, hogyan járjon túl a riválisai eszén. De nincsenek ötletei, elképzelései, sem pedig tudása a történelemről vagy a világról. Tizennégy év alatt egyetlen emlékezetes mondatot sem hallottam tőle. Egyszer azt mondta, nincs olyan, hogy multikulturalizmus, másnap pedig az ellenkezőjét. (...) A történelem két dolog miatt fog emlékezni Angela Merkelre: hogy beengedett kétmillió illegális bevándorlót és nem tudta megmenteni Európa gazdaságát 2008 után. Ez a két legfontosabb eredménye.

Ő mindig a fősodort akarja kiszolgálni. Egy politikusnak vezetőnek kell lennie, irányt kell mutatnia az embereknek.Ő ennek az ellenkezője. Ő egy követő.

Amikor Orbán 2015-ben először mondta, hogy kerítést építünk és nem engedjük be az illegális migránsokat, ez nagyon népszerűtlen volt Nyugat-Európában. Mindenki Orbán ellen volt. De ő megtartotta az álláspontját. És az emberek most már látják, hogy igaza volt. Ha mondasz valamit, majd visszavonod, vesztettél. Így soha nem lehet igazad. Ez az, amit Merkel csinál. Elhagyta az atomenergiát – miért? Most a németeknek 30 százalékkal többet kell fizetniük az áramért. A zöld párt el fogja őt pusztítani. Merkel zöldpárttá akarja alakítani a CDU-t. Miért szavazna bárki a CDU-ra? Mi maradt belőle?

Angela Merkel alatt Németország egy új Kelet-Németországgá változott. Ő egy igazi katasztrófa. Németország valaha a romantikusok hazája volt. Schiller, Heine, Beethoven. Ma Németországban nincs kultúra és nincs szív. Ha Goethe-től idézek, nem ismerik fel. Miért ilyenek a német emberek? Nem adok már interjút a német sajtónak. Ők csak szörnyű dolgokat írnak rólad.

(...)

A baloldali média szerint nincs már Magyarországon sajtószabadság. Honnan erednek ezek a hírek?

A liberális baloldaltól. Régen minden az övék volt. Most már csak a fele az övék. De ők csak akkor érzik kényelmesen magukat, ha minden az övék lehet.

Zárnak be újságokat?

A probléma az, hogy a sajtó haldoklik. Az emberek nem olvasnak már nyomtatott újságot. Online olvasnak. Ezt nem lehet megállítani. Kormányzati korlátozások nincsenek. Miért kéne, hogy legyenek?

Orbánt fasisztának nevezik.

George Orwell azt mondta, a »fasiszta« annyit jelent, hogy a liberálisok nem kedvelnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149990

Ajánljuk még a témában