Merkel egy igazi katasztrófa

2019. június 13. 10:36

Schmidt Mária
The Gateway Pundit
Beengedett kétmillió illegális bevándorlót és nem tudta megmenteni Európa gazdaságát 2008 után. Ez a két legfontosabb eredménye.

„Miért gondolja, hogy Németország megváltozott? Mi történt?

Azért, mert Angela Merkel nagyon jól ért a hatalom megtartásához és ahhoz, hogyan járjon túl a riválisai eszén. De nincsenek ötletei, elképzelései, sem pedig tudása a történelemről vagy a világról. Tizennégy év alatt egyetlen emlékezetes mondatot sem hallottam tőle. Egyszer azt mondta, nincs olyan, hogy multikulturalizmus, másnap pedig az ellenkezőjét. (...) A történelem két dolog miatt fog emlékezni Angela Merkelre: hogy beengedett kétmillió illegális bevándorlót és nem tudta megmenteni Európa gazdaságát 2008 után. Ez a két legfontosabb eredménye.

Ő mindig a fősodort akarja kiszolgálni. Egy politikusnak vezetőnek kell lennie, irányt kell mutatnia az embereknek.Ő ennek az ellenkezője. Ő egy követő.

Amikor Orbán 2015-ben először mondta, hogy kerítést építünk és nem engedjük be az illegális migránsokat, ez nagyon népszerűtlen volt Nyugat-Európában. Mindenki Orbán ellen volt. De ő megtartotta az álláspontját. És az emberek most már látják, hogy igaza volt. Ha mondasz valamit, majd visszavonod, vesztettél. Így soha nem lehet igazad. Ez az, amit Merkel csinál. Elhagyta az atomenergiát – miért? Most a németeknek 30 százalékkal többet kell fizetniük az áramért. A zöld párt el fogja őt pusztítani. Merkel zöldpárttá akarja alakítani a CDU-t. Miért szavazna bárki a CDU-ra? Mi maradt belőle?

Angela Merkel alatt Németország egy új Kelet-Németországgá változott. Ő egy igazi katasztrófa. Németország valaha a romantikusok hazája volt. Schiller, Heine, Beethoven. Ma Németországban nincs kultúra és nincs szív. Ha Goethe-től idézek, nem ismerik fel. Miért ilyenek a német emberek? Nem adok már interjút a német sajtónak. Ők csak szörnyű dolgokat írnak rólad.

(...)

A baloldali média szerint nincs már Magyarországon sajtószabadság. Honnan erednek ezek a hírek?

A liberális baloldaltól. Régen minden az övék volt. Most már csak a fele az övék. De ők csak akkor érzik kényelmesen magukat, ha minden az övék lehet.

Zárnak be újságokat?

A probléma az, hogy a sajtó haldoklik. Az emberek nem olvasnak már nyomtatott újságot. Online olvasnak. Ezt nem lehet megállítani. Kormányzati korlátozások nincsenek. Miért kéne, hogy legyenek?

Orbánt fasisztának nevezik.

George Orwell azt mondta, a »fasiszta« annyit jelent, hogy a liberálisok nem kedvelnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A második mellékmondatot maga sem gondolhatja komolyan.

Szerencsére Merkel mára egy erőtlen klimaxos picsa, akit nyugdíjas éveiben addig köpdösik az utcán honfitársai, amíg valami trópusi szigetre nem emigrál.
A fasizmus lipsi definíciója nagyon tetszik, ne faszistát akart mondani?

888 kommentszekciójában vannak ennyire ocsmány szájú lipsik...

Szerintem számszerűsíteni kellene menyi kárt okozott anyagilag Merkel Németországnak.
Csak a migránsaikra költenek évente 23 milliárd eurót. Az atomerőművek bezárása gondolom ehhez fogható kártétel. És nehezen hiszem, hogy ezek az egyedüli veszteségek...

"Tizennégy év alatt egyetlen emlékezetes mondatot sem hallottam tőle"

Én egyre határogottan emlékszem: " Wir schaffen das"

Vakhangya úr mi nem volt világos a kérdésemben?
Az, hogy a német gazdaság szufficites, hogyan jön ide? Amúgy a 11 milliárdos többlethez még ugyanannyit kell tenni, hogy csak a migráns igényt kielégítsék... Akkor induljunk mínusz 12 milliárdról.
Ha Merkel helyett egy normális hazaszerető vezetője lenne Németországnak, csak a migráns+ atomerőmű kiadásokból olyan demográfiai programot tudna csinálni, hogy a jó képességű fehér germánokból még exportra is jutna.

Merkel politikáját a többség támogatta. Így, múlt időben. Utána pedig jött a kínos próbálkozás egy négypárti koalícióval, majd visszaszállt a süllyedő hajóra, kényszerből tovább vitte a korrupt, de már lejáratódott nagykoalíciót.

Valami oka csak van ennek a lejtmenetnek, Schmidt Mária erre utalt. Talán az lehet az egyik ok, hogy az egykor Kohl által fémjelzett CDU-ból egy liberálissá átalakított pártot csinált. Ez volt az egyik, úgy tűnik, be nem vált ötlete, és ebből jött a többi.

Eljutott odáig, hogy még a titkosszolgálat vezetőjét is félreállította, mert az nem az általa kívánt képet festette a bevándorlók által elkövetett bűntényről, az ennek hatására kirobbant tüntetésekről.

Ilyenkor érdekes adalék az a telefonlehallgatás, ami felett nagyon gyorsan átsiklottak.

Mi a baj, Marika?

Európa gazdaságát nem volt képes megmenteni, de az összes bankot megmentette, és megmentette az amerikai autóipart is a német autóipar beáldozásával.

Nagyon is sikeres ténykedés.

Nem "rá" szavaznak, hanem a CDU széles támogatottságú néppárt emberére. Bár arra is egyre kevesebben.

Izraelben mennyi is a zsidó nők TFR-je? Nicsak 3,17....

Részben ha Merkelék nem engedték volna be a hirtelen felgyülemlő tömeget, akkor nálunk lenne illetve a régiónkban több százezer érkező talán ma is, Schmidt Mária is akkor lenne igazán csak gondban, polgárháborús viszonyok között, a régió országai is egymásnak feszülnének, egymásnak esve, mint 2015-ben. Akkor amikor már magunk is ellenőrzés nélkül szállítottuk tovább az érkezőket, tömegközlekedési eszközök hadával nyugat irányába, lényegében majd hadban állva a horvátokkal. Könnyű más felett pácát törni, mit csinált volna Schmidt Mária maga a németek helyében? Lezárta volna a német határokat, s magára hagyta volna Magyarországot és Dél-Kelet Európát?

Válaszok:
hhonor | 2019. június 13. 15:42

Vagy Schmidt Mária akár a tengeren érkezőket visszafordította volna vagy a vízbe borította volna őket? Tessék megnézni milyen tragédiát éltek át a dél-koreai családok Budapesten. Ezt kívánná másoknak? Könnyű onnan beszélni, ahol nem kell hirtelen döntéseket hozni, csak mások felett ítélkezni. Hiteltelen megnyilatkozás.

Válaszok:
hhonor | 2019. június 13. 15:49

Nem azt mondom, hogy a németek nem hoztak helytelen döntéseket (hibázni csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit), de előre nem kiszámítható, korábban példa nélkül álló esetben kellett nekik is úgy döntéseket hozni, hogy a jövőbe nem láthattak és rögtön kellett dönteni, olyan felelős döntéseket kellett hozni, amilyet eszerint Schmidt Mária nem hozott volna, mert Merkelék nem csak magukra próbáltak gondolni, egoista módon, hanem felelősen saját országukra, Európára és az érkezők között a rászorulókra is figyelni próbáltak - tisztelet irányukba ezen szándékokért. Valóban meg volt bennük azon szándék, ami a fenti tartalom szerzője számára eszerint kevésbé mérvadó.

Válaszok:
hhonor | 2019. június 13. 15:54

S magunk közben itthon mit tettünk/teszünk, önző módon cselekszünk, saját társadalmunkat vezetjük meg, választási eszköznek tekintve sokakat, mérgezzük a lelkeket és ellenségképeket gyártunk és egymásnak uszítunk embereket. Saját országunkkal, társadalmunkkal szemben cselekedve ezt. Sokan tükörbe nézhetnek. Káosz és rombolás, szív és lélek rombolás, belülről pusztítva az alap emberi értékeket, egyben Jézus értékeit.

Válaszok:
hhonor | 2019. június 13. 16:09

(jav.: emberi alapértékeket)

"1. 2014.év végén a német gyáriparosok szövetsége közölte a kormánnyal ,hogy sürgősen három millió új munkavállalóra van szükség."

Ebből egyenesen következik minden és le is vezethető, Merkel parancsot kapott és hirtelen lépett is, háborúkat robbantott ki és folyamatos feszültségeket gerjesztett a világban, Afrikában is tömegeket vett rá, hogy átkeljenek a tengeren, további ezreket, hogy vízbe fulladjanak, közöttük gyerekeket, majd befogadtak betegeket, anyákat, gyerekeket, olyanokat akik szaktudással, nyelvismerettel nem rendelkeztek, mert a gyáriparosok jelezték, azt, amit nálunk is ismerünk, munkaerőhiány van mindenütt. S a gyáriparosok most ürülnek, mert a gyártósorok mellett ott ülnek és szorgoskodnak a gyerekek, anyák, betegek, tolószékkel, írástudatlanok, nyelveket nem beszélők, szaktudással rendelkezők. Megszűnt Németország problémája.

Majd Merkel gondolt egyet s a törökökkel összebeszéltek, a gyáriparosok jól laktak, már nem kell több munkaerő, tető alá hozták az EU-török megállapodást. Nincs már szükség több munkásra, a 3 milliós kalkulációt is elméretezték. Hirtelen Merkelnek támadt egy másik gondolata is, biztosan mások is szívesen vennék a földrészen, ha kapnának a frissen idecsábított humán munkaerőből s a tagországok irányába felajánlotta azon érkezőket, akik a német gyáriparosoknál már létszám felettiek lettek (hiszen mindenhol munkaerő hiánnyal küzdenek s így egész Európa gazdasága fellendülhetne.)

S folytathatnánk tovább a képzelet világában utazásunkat.

Válaszok:
hhonor | 2019. június 13. 19:41

(jav: ürülnek->örülnek)

Akkor kapaszkodj meg: a szekularizált zsidó nők TFR-je 2,1 Izraelben...

Ha 90 ezer helyett 110 ezer lesz, akkor megmenekülünk, mert az 2,1 feletti gyerekszámot jelent...

"In the year 2000, the fertility rate among ḥaredi women was at about 7.5. In 2015, it was at about 6.7—a drop of 10 percent.

Among non-ḥaredi, religiously observant Jewish women, fertility in the same period remained almost unchanged: about 4.0 in the year 2000 and about 4.2 in 2015, for a rise of perhaps 5 percent.

Among women identifying themselves as “traditionally” observant, the fertility rate rose from about 2.6 in 2000 to 3.0 in 2015—an increase of about 15 percent.

Among “traditional” but not very observant Jewish women, the upward jump was even more striking, higher by almost 20 percent: from about 2.1 in the year 2000 to about 2.6 in 2015.

Finally, among women identifying themselves as non-observant or secular, fertility rose by almost 15 percent from about 1.8 in the year 2000 to about 2.1 in 2015."
https://mosaicmagazine.com/essay/israel-zionism/2018/05/israels-demographic-miracle/

"In the year 2000, the fertility rate among ḥaredi women was at about 7.5. In 2015, it was at about 6.7—a drop of 10 percent.

Among non-ḥaredi, religiously observant Jewish women, fertility in the same period remained almost unchanged: about 4.0 in the year 2000 and about 4.2 in 2015, for a rise of perhaps 5 percent.

Among women identifying themselves as “traditionally” observant, the fertility rate rose from about 2.6 in 2000 to 3.0 in 2015—an increase of about 15 percent.

Among “traditional” but not very observant Jewish women, the upward jump was even more striking, higher by almost 20 percent: from about 2.1 in the year 2000 to about 2.6 in 2015.

Finally, among women identifying themselves as non-observant or secular, fertility rose by almost 15 percent from about 1.8 in the year 2000 to about 2.1 in 2015."

https://mosaicmagazine.com/essay/israel-zionism/2018/05/israels-demographic-miracle/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés