Nyilvános a Sétáló Budapest programtervezete

2019. június 13. 16:31

Élhető, európai, zöld fővárost vizionálnak.

Június 15-én jelenti be Puzsér Róbert Sétáló Budapest nevű programjának részleteit a Lurdy Rendezvényközpontban, azonban a több mint 150 oldalas dokumentum a program honlapján már olvasható. 

Az előszóban Puzsér Róbert megjegyzi, hogy mikor először leült a programíró csapattal, hangsúlyozta, hogy ez most nem a marketingfogások ideje, és a nehéz döntéseket is szükséges felvállalni, ha azok a főváros lakosainak javára válnak. Elmondja, hogy egy élhető, európai, zöld város képét alkották meg.

A Sétáló Budapest víziójának fő eleme a nem egymás ellen, hanem egymásért létező önkormányzatok. A leírtak szerint csak egy Budapest határain belül folyamatosan együttműködő és kommunikáló, közös akarattal rendelkező, egységes Budapest lehet a jelenlegi, mesterségesen generált ellentétekkel tűzdelt állapot megoldása. Ennek eszközeként egy agglomerációs önkormányzati társulás megalapítását látják, ahol a kerületek közösen, egymás felé nyitottan intézhetik közös ügyeiket. A Sétáló Budapest partnerként tekint a polgárokra, előtérbe helyezve a civil szervezeteket, polgári kezdeményezéseket, támogatva azokat, illetve érdemileg bevonva őket a fejlesztési tervek előkészítésébe és megvalósításába. A lakosság érdekeit szolgálja továbbá a teljeskörű e-ügyintézés, mely a program szerint különlegességből alapvetővé válhat. 

A programtervben olvasható, hogy a főváros ugyan nem fejlődhet a kormány támogatása nélkül, viszont a kormány sem lehet főváros-ellenes, így a konstruktív együttműködést szorgalmazzák. A tervezet a vízfejűség megszüntetése mellett teszi le voksát, hangoztatva azt, hogy Budapestnek nem célja elhalászni a forrásokat más régiók elől, sőt, érdeke, hogy a városok fejlődjenek, megszüntetve ezt az áldatlan állapotot.

Célként említik a város biztonságának növelését, a közterek tisztaságára való odafigyelést, valamint minden önkormányzat átláthatóvá tételét a korrupció elkerülésének érdekében.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150028

Ajánljuk még a témában