Meghiúsulni látszik a teljes ellenzéki együttműködés Pécsen

2019. június 13. 14:17

A baloldal tette lehetetlenné a teljes ellenzéki együttműködést Pécsen, az érintetteknek ezért vállalniuk kell a felelősséget – közölte az LMP.

Az LMP önállóan indul valamennyi pécsi választókerületben az ellenzéki párt Baranya megyei elnökségének csütörtöki közlése szerint. A baloldal tette lehetetlenné a teljes ellenzéki együttműködést Pécsen, az érintetteknek ezért vállalniuk kell a felelősséget – írta a párt az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyből kiderül: nem támogatják Péterffy Attila, a többi parlamenti képviselettel rendelkező párt és a Momentum támogatását bíró pécsi polgármesterjelöltet, aki „összefüggésbe hozható a mecseki erdőrészek tarvágásáért, fairtásért”.

Az LMP „visszautasítja azt az elvtelen ultimátumot”, amely szerint ha nem támogatják formálisan Péterffy Attila jelölését, elutasítják velük az együttműködést. Az „elfogadhatatlan zsarolásért” az LMP arra szólította fel a „hatalmi pozíciókon marakodó, kizárólag a választókerületek osztogatásával foglalkozó” „MSZP-DK-Momentum-Jobbik-szövetséget”, hogy vállalják a teljes politikai felelősséget.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150016

Ajánljuk még a témában