LMP: Ne a haverjait, hanem az embereket képviselje a kormány

2019. június 13. 13:14
Az LMP az alapvető élelmiszerek adójának mérséklését követeli, emellett megdöntené a NER-t az önkormányzati választásokon.

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy „ne a haverjait képviselje” a költségvetés elfogadásakor, hanem az embereket, vagyis ne a turizmusban csökkentsen áfát, hanem az alapvető élelmiszerek adóját mérsékelje.

Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy a kormányzat a szálláshelyek áfáját csökkenti az eddigi 18-ról 5 százalékra. Szerinte ez nem teszi majd olcsóbbá az utazást, csupán extraprofitot nyújt azon ágazat számára, amelyet „a Fidesz és a hozzá közeli oligarchák hadseregként foglaltak el”

A globális felmelegedés hatásai már ránk rúgták az ajtót – jelentette ki a politikus, aki szerint az idei szélsőséges időjárás miatt a mezőgazdasági termelés visszaesik, ez pedig áremelkedéshez vezet. Csárdi Antal az ellenzéki pártok közötti bizalom szintjét firtató kérdésre azt felelte: az LMP mindenkivel együtt fog működni, akivel együtt lehet működni annak érdekében, hogy „megdöntsék a nemzeti együttműködés rendszerét” az önkormányzati választásokon.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értenek hozzá, de beleszólnak. A turizmus a húzó ágazat. Ezt nem tudják?

Nem. Viszont ő a zöldségekhez ért. Akkor szólaljon fel:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés