Szövevényes kapcsolatok

Kunhalmi: A bizalmat valamilyen módon helyre kell állítani, de bizalom van

2019. június 13. 11:53
Az MSZP politikusa bírálta a hatályos médiatörvényt és annak módosítását, emellett kitért Karácsony és a DK viszonyára is.

A médiatörvény módosítására benyújtott új kormányzati javaslat a Fidesz médiapozícióinak megerősítéséről, bebetonozásáról szól értékelt Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, bár az MSZP szerint az egész hatályban lévő médiatörvény kukába való, a jogszabály mostani módosítása tovább ront a helyzeten: tovább korlátozza a sajtószabadságot, és azt célozza, hogy depolitizálja a társadalmat, ellehetetlenítse az emberek hozzáférését a valódi hírekhez.

Az előterjesztés szocialisták által kifogásolt pontjai közül kiemelte azt a javasolt változtatást, amely eltörölné a reggeli kötelező hírtájékoztatást a tévékben, az estit pedig 45 percben korlátozná. Kunhalmi Ágnes ezt a szerkesztői szabadság és az ellenzéki médiamegjelenések szűkítésének tartja. Az ellenzéki képviselő a „fideszes médiabirodalom” bebetonozását látja abban, hogy 7-ről 10 évre nőne a rádiós frekvenciajogosultsági idő, meghosszabbítása pedig 5 helyett 7 évre történne a kormány indítványa értelmében. Kunhalmi Ágnes a közelgő önkormányzati választásokra utalva kijelentette: a nyilvánosság szabadságát biztosíthatná, ha ellenzéki polgármestereket juttatnának pozícióba a választók.

Kérdésre a szocialista politikus azt mondta, Karácsony Gergely betartotta a DK-val kötött egyezsége minden pontját. Hozzátette, minden ellenzéki politikusnak a becsület és a bizalom talaján kell állnia, e nélkül ugyanis nem különböznének a kormánypártiaktól. Azt mondta, a DK-t továbbra is pártja természetes szövetségesének tartja, „bármit mondjon” Karácsony Gergelyről a Demokratikus Koalíció. „A bizalmat valamilyen módon helyre kell állítani, de bizalom van” – felelte az MSZP és a DK közötti viszonyra vonatkozó további kérdésre.

(MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zseniális kép. :))

Válaszok:
pollip | 2019. június 13. 12:43

"Azt mondta, a DK-t továbbra is pártja természetes szövetségesének tartja, „bármit mondjon” Karácsony Gergelyről a Demokratikus Koalíció. „A bizalmat valamilyen módon helyre kell állítani, de bizalom van” – felelte az MSZP és a DK közötti viszonyra vonatkozó további kérdésre."

Hibátlan!
Ebben a mondatban, ebben a némberben tökéletesen megmutatkozik a Maszop-jelenség lénye: primitívsége, álságossága, kétségbeesettsége, az önkritikára való képesség teljes hiánya, eredendő böszmesége és történelmi helye: a pöse legmélyén.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. június 13. 12:18

"Ági! Istenem Ági!"

Ami van, azt nem kell helyre állítani.

Nem értem.
Nem baj.
Nem rá szavaztam.

A mondat sem semmi: helyre kell állítani a bizalmat, de bizalom az van:-))))))))

Válaszok:
ThunderDan | 2019. június 13. 13:31

Ha van bizalom, akkor minek helyreállítani? Na mindegy, Aginal nem érdemes logikát keresni.

:)))))

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1966/19660/196604/19660401_c6caaf32e18a98977bc88ef4bb760f73_wm.jpg

Íme a helyreállítandó, ám de létező bizalom. :)

Gy F apróságokban is hazudik.
A mai, hogy a Klára beszélte rá KO-t, vagy KO írt sms-t GyF-nek?

Az a gyerek kinőtt belőle? Mert a Feri nem:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés