Olga küldött egy sms-t, én pedig visszahívtam

2019. június 13. 09:11

Gyurcsány Ferenc
Magyar Narancs

Tavaly nyár óta visszatérően beszélek sok emberrel, hogy vállaljanak szerepet. Nincs mese, itt frissíteni kell. Interjú.

Hogyhogy beszéltek azon az éjjelen?

Ön még nem volt pozitív meglepetést okozó párt elnöke, ezért nem tudja elképzelni, hány sms van ilyenkor. Dőlnek. Ez a normális. Egy csomóról azt sem tudom, kicsoda. Egy csomóról tudom, néhányat visszahívok. Kálmán Olga benne volt abban az ötben-tízben, akivel váltottam pár szót akkor, és megmaradt bennem, hogy egy nyitottabb hanggal beszéltem. Amikor múlt pénteken láttam, tennem kell egy kísérletet arra, hogy saját jelöltet állítsunk, ő volt az egyik, akit felhívtam.

Többekkel próbálkozott?

Kettővel.

A másik nemet mondott?

Mindketten igent mondtak. Olgát tartottam jobbnak.

Mi történik, ha a híres patkányozást nem MSZP-s, hanem egy DK-s politikus követi el? Maradhatna a pártban?

Két dolgot tettem volna. A szocialista pártnak azt kellett volna mondania aznap, hogy ez egy vérlázító mondat, elfogadhatatlan. Kettő. A kollégánkat emiatt felfüggesztjük, most nem szerepel jó darabig. Aztán lemegy az EP-választás, mindenki kicsit megnyugszik, és megbeszéljük, mi legyen. Dönteni kell, hogy lehet-e innen még folytatni egy hosszú ideig tartó háttérben maradással, vagy el kell hagynia a politikát. Ezt tettem volna. Nálunk ebből nem is lett volna különösebb vita, azt hiszem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149980

Ajánljuk még a témában