Bolond lyukból

A Sims is előre lép a haladásban – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. június 13. 14:55

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

A beszűkültség elleni küzdelem nem állhat meg csupán a közösségi média világának határain. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Elérkezett a június, amelyre már oly nagyon vártunk. Félreértés ne essék, nem a nyárias időjárás, a szabadságolás vagy a strandszezon kezdete miatt. Ha a kedves olvasónak ezek jutottak először eszébe, akkor súlyos tájékozatlanságról tesz tanúságot. Szerencsére azonban, ahogy a mondás is tartja, ahol a baj, ott a segítség, heti sajtószemlénk segít eligazodni a világ igazán fontos és haladó hírei között. Eláruljuk tehát, hogy még csak nem is a közeledő vakáció miatt fontos a június, hanem azért, mert elérkezett a Pride hónap! Ebből az alkalomból a Tinder és az Instagram is egy régóta várt, nagyon fontos fejlesztéssel állt elő: ezekben az alkalmazásokban végre nem szorítják többé keretek közé a regisztrálók szexuális irányultságát. Mindenki az lehet, aminek gondolja, érzi, tartja magát. Vagy éppen amilyen kedve van. Jelentős lépések, de a beszűkültség elleni küzdelem nem állhat meg csupán a közösségi média világának határain. A számítógépes játékokban is fel kell számolni minden ósdi megközelítést!

Ebben a Sims készítői léptek előre óriásit: a játékban lehetővé teszik a gendersemleges mosdók építését is, hogy a virtuális személyeket se érhesse semmilyen diszkrimináció. Vélhetően erre találták ki a nyelvben a »hiánypótló« jelzőt. A Vice hasábjairól megtudhatják kedves olvasóink azt is, hogy nemcsak a programozók, hanem az ENSZ is tesz az emberi jogok kiteljesedéséért. Az Egyesült Államok haladóbb szellemű részein már orvosra sincs szükség az abortusz elvégeztetésére, míg az önrendelkezési jogról mit sem sejtő, középkorban leragadt republikánus többségű tagállamokban a magzat első szívdobbanásától kezdve tiltott ez a haladók által alapvető jognak tekintett beavatkozás. Megint csak igaz a mondás, miszerint ahol a szükség, ott a segítség: az ENSZ helyettes emberi jogi biztos bejelentette, hogy a republikánus törvényhozók által elfogadott szigorítások bizony szélsőséges gyűlölet megnyilvánulásai, sőt, kínzásnak számítanak.

Ha kínzással nem is, bizony, nagy kényelmetlenséggel kell, hogy szembenézzenek azok a fekete fiatalok, akik a Cambridge-re készülnek felvételizni: ha fel is veszik őket, nem jut majd nekik elég kellően képzett fodrász, akik afrofrizurát tudnak készíteni, anélkül pedig élni sem nagyon érdemes a jól értesült haladók szerint. Sajnos ma már egyébként sem jelent semmit az, ha feketének születik valaki, elég arra a texasi szállodai dolgozóra gondolni, aki homoszexuális, és még fekete is. Bár a kedves úriember egészen nagy önuralommal viselte, amikor rasszista módon szólították meg, de sajnos ezért mégsem jár dicséret, hiszen nemrég kiderült róla, hogy valójában transzfób, legalábbis ezt szűrték le mások a Twitteren közzétett bejegyzéseiből. Ez a hír azért is nagyon fontos, mert vannak, akik szerint a homoszexuálisok alulreprezentáltak, ezért aztán muszáj minél több hírt közzétenni róluk – így látja egy alabamai metodista közösség is, ezért döntöttek az LMBRQPGAARFAWG propaganda templomi vetítése mellett. PC hírszemlékben olvashatnak továbbá arról is, hogy mire jók a homoszexuális bárányok, valamint az olyan, mélyen rejlő, nőket érintő diszkriminációról is, mint amilyen a mobiltelefonok képernyőméretén keresztül megnyilvánul.”

A teljes szemle itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150020

Ajánljuk még a témában