May-repülés és angolos távozás

2019. június 12. 07:46

Ulicza Tamás
Magyar Hírlap

Az emberek már jelezték, hogy nem tetszik nekik a töketlenkedés.

„Végül valamilyen döntésre jutni kell, mert a Brexitet az emberek megszavazták, akár tetszik ez valakinek, akár nem. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy a választók a kilépést szavazták meg, nem pedig az »angolos távozást«, az ablakon át kiugorva. A brit–európai kapcsolatokat és az Egyesült Királyság számtalan lakóját is tönkretenné, ha az ország rendezetlenül lépne ki.

Az emberek már jelezték, hogy nem tetszik nekik a töketlenkedés, és az EP-választáson a Brexit-pártot és a Liberális Demokratákat támogatták. Persze ebből hosszú távú következtetést nem kell levonni, Nigel Farage-ék egy tét nélküli edzőmeccset nyertek meg. De ha a toryk és a munkáspártiak nem veszik a lapot, előbb-utóbb leválthatják őket, és nemcsak Theresa May bukhat bele a Brexitbe, hanem a két nagy párt és az elmúlt évtizedek brit politikai kurzusa is.

A politika természetétől nem idegen a változás, de nem mindegy, hogy a viharba került hajón ki kezeli a kormányt, és hogyha a torykat és a Munkáspártot lehúzza az örvény, magukkal rántják-e az Egyesült Királyságot és brit emberek millióit is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149909

Ajánljuk még a témában