Novák Katalin: A tudás szabadságot és hatalmat ad

2019. június 12. 18:09
Érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amelyet Magyarországon lehet élni – hangsúlyozta Novák Katalin a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén.

A tudás kapukat nyit a világra, biztonságot, szabadságot és hatalmat ad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén. Novák Katalin azt hangoztatta, a tudás egy olyan pont, közös érték, amely összeköti a generációkat.

A tudás szabadságot ad az embereknek, mert eldönthetik, mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amelyet Magyarországon lehet élni. Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre.

A Mathias Corvinus Collegium egyetemi programjának célja, hogy a Kárpát-medencében a felsőoktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú, iskolán kívüli képzési formát honosítson meg. A Tombor András által alapított MCC-ben egyénre szabott oktatás keretei között kiemelkedően tehetséges diákokat támogatnak abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák. A kisközösségek és a nemzet iránt elkötelezett, azért tenni akaró, európai színvonalú szakmai ismeretekkel rendelkező fiatalokat szeretnének képezni és felelős értelmiséget nevelni.

Idén több mint 150 egyetemi hallgató vett részt az intézmény képzésén, közülük a tavaszi szemeszterben 35 diák fejezte be a szakirányos programot, 16-an pedig az arra épülő Vezetőképző Akadémiát végezték el.

(MTI)

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

és ezért próbálják elérni, hogy az mta is bécsbe költözzön..

"...Ha az ostobaság szorgalommal párosul, nincs menekvés..."

Teljesen igazad van!!!
Egy remek példa erre:

https://444.hu/2018/03/14/femkupakok-hutik-tuszok-es-a-negy-ceu-kosa-lajos-14-legerosebb-pillanata-az-elmult-evekbol

azért az szomorú, hogy te azt hiszed, viccelsz

Ja, és egy tök átlagos, tök normális mondatra (amit észre sem vennének, ha ballib politikustól hangozna el...) képesek azonnal GÖBBELSRE és AUSCHWITZRA asszociálni.

Ezek a kunfiák és bástyaelvtársak betegek, komolyan...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés