Jordan Peterson elindítja a szabad szólás platformját

2019. június 12. 21:59

A hamarosan induló felület célja, hogy a felhasználóknak a szociális média legjobb tulajdonságait nyújtsa – cenzúra nélkül.

Jordan B. Peterson előfizetői alapú cenzúraellenes platformot hozna létre „Thinkspot” néven – írja a NewsBusters. Peterson platformjának célja, hogy olyan alternatívát jelentsen a Facebook-hoz vagy a YouTube-hoz képest, amely rendelkezik ezek legfontosabb funkcióival, de nem tiltja le lépten-nyomon a felhasználókat.

A megjegyzésekre vonatkozó egyetlen fontos szabály az, hogy átgondoltnak kell lenniük. Ezt a kommentek hosszának szabályozásával kívánják elérni. „Ha a megjegyzések minimális hossza ötven szó, akkor már egy kicsit át kell gondolni” – mondja Peterson. – „Ha troll vagy, akkor is szellemes trollnak kell lenned."

Minden hozzászólást értékelni lehet majd, és ha egyes megjegyzések ajánlása egy bizonyos arányszám alá esik, el lesznek rejtve, bár egy további kattintással továbbra is láthatóvá válnak majd. A felület előfizetői alapon maga is támogatná  a tartalomkészítőket. 

A Thinkspot várhatóan augusztusban indul.

(NewsBusters)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149969

Ajánljuk még a témában