Jordan Peterson elindítja a szabad szólás platformját

2019. június 12. 21:59
A hamarosan induló felület célja, hogy a felhasználóknak a szociális média legjobb tulajdonságait nyújtsa – cenzúra nélkül.

Jordan B. Peterson előfizetői alapú cenzúraellenes platformot hozna létre „Thinkspot” néven – írja a NewsBusters. Peterson platformjának célja, hogy olyan alternatívát jelentsen a Facebook-hoz vagy a YouTube-hoz képest, amely rendelkezik ezek legfontosabb funkcióival, de nem tiltja le lépten-nyomon a felhasználókat.

A megjegyzésekre vonatkozó egyetlen fontos szabály az, hogy átgondoltnak kell lenniük. Ezt a kommentek hosszának szabályozásával kívánják elérni. „Ha a megjegyzések minimális hossza ötven szó, akkor már egy kicsit át kell gondolni” – mondja Peterson. – „Ha troll vagy, akkor is szellemes trollnak kell lenned."

Minden hozzászólást értékelni lehet majd, és ha egyes megjegyzések ajánlása egy bizonyos arányszám alá esik, el lesznek rejtve, bár egy további kattintással továbbra is láthatóvá válnak majd. A felület előfizetői alapon maga is támogatná  a tartalomkészítőket. 

A Thinkspot várhatóan augusztusban indul.

(NewsBusters)

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiszem, ha látom. Petersont nagyra tartom, de kétségeim vannak azt illetően, hogy működőképes-e egy ilyen üzleti modelre épülő oldal. Meglátjuk.

Ha nem lesz túl drága, előfizetek rá, akárcsak a Mozilla programjára:

https://thenextweb.com/apps/2019/06/10/mozilla-will-reportedly-launch-a-paid-version-of-firefox-this-fall/

A facebook szinte minden közösségi médiát megölt, amelyik facebook-szerű volt. Azok maradtak meg, amelyek más formátumban utaztak, Twitter, Instagram. Talán most, hogy mind a facebook, mind a Youtube egyre keményebben cenzorkodik, születnek végre alternatívák.

A Facebook egyértelműen túl messzire ment. Aki teheti, kerülje azt a gusztustalan pöcegödröt.

Na, amikor már Jordan Peterson (!!!) is "fasiszta"...

(Nem zavar, hogy kontraproduktív ez a típusú szélsőballib őrjöngés?)

Mondjuk vannak kétségeim.

A Tunyacsáp-hsz-ek egy része is hosszabb 50 szónál - mégsem nevezném átgondoltnak azokat. Most akkor a coronita/kunfia/Bástyaelvtárs-féle monomániás szövegfolyamokról meg mániákus Ctrl+C, Ctrl+V lovagokról nem is beszéltünk. :)))

Tudom, de ettől függetlenül nem egyesült egyetlen termékké.

Figy, nem akarok belemenni socialmédia-elemezgetésbe, felsoroltam azt a pár médiát, ami megmaradt a Facebook mellett. Tudom, hogy az instát felvásárolták jópár éve. Befejeztem a témát.

Mi az, hogy a többi is "üzleti alapon" működik, ki állította ennek a ellenkezőjét? Azt írtam, hogy nem biztos, hogy ez az üzleti modell, az előfizetéses modell, működőképesnek bizonyul. Ennyit írtam.

Igen, nagyjából mindent bedarált már. A vk.com-ról már hallottam, de nem ismerek senkit sem, aki használja is. Miközben az ismertebb emberek azért jellemzően ott vannak a facebookkal párhuzamosan az instagrammon és a twitteren is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés