Gender-bomba robbant a Vatikánban

2019. június 12. 12:34
Széles körben keltett felháborodást az a vatikáni iránymutatás, amelyet a gender-kérdéssel összefüggésben tett közzé a Szentszék oktatásügyi grémiuma, azaz a Tanulmányi Intézetek Katolikus Nevelésügyi Kongregációja – írta meg kedden a Euronews.

A nemrégiben kiadott vatikáni dokumentum élesen bírálja a gender-ideológiát, amit a család intézményével szembeni támadásnak tart. Ez sokak szerint szembe megy Ferenc pápa elfogadásra épülő irányvonalával, melynek értelmében minden embert szeretni kell – számolt be a Euronews.

Ugyanakkor a Vatican News hétfőn megjelent cikkében hangsúlyozza: bár az ideológiával nem ért egyet, kész a párbeszédre a kutatásról. Ezt már a dokumentum címe is jelzi, ami „Férfinak és nőnek teremtette őket. A párbeszéd útjáért a gender-kérdésről a nevelésben”.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden embert szeretni kell, s ha szükséges, a szeretet nevében megmondani neki, tévedsz. A gender-ideológia tarthatatlan, s éppen ezért érvek helyett csak sivalkodnak. A primitív általános szónoklatuk a "szeretetről" csak még jobban aláhúzza ezt.

Soha nem szabad megijedni a hit ellenfeleitől, mert kezdettől ez történt: a Világosság a sötétségben világít, de a sötétség azt nem fogta fel / Jn 1.5 /.

XVI. Benedek pápa számtalanszor hangoztatta, az úgynevezett tolerancia valójában gyáván megkerüli az igazság kérdését. Olcsó népszerűséget hajszol, mert kényelmes gondolkodási restséggel mindenre rábólint.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés