Milyen főpolgármesterre van szükségünk?

2019. június 12. 13:41

Donáth Anna
Facebook
Akinek vannak gondolatai és leginkább hangja.

„Az elmúlt napokban egyre kevesebb szó esik arról, hogy milyen főpolgármesterre lenne szükségünk, és egyre inkább arról szólnak a viták megint, hogy ki az »esélyesebb jelölt«. Azt hiszem nem csak bennem él élénken az emlék, hogy ez hova vezet: nem csak feleslegesen elveszi a fókuszt, de egyúttal elképesztően ártalmas is. Mert a végén ezzel megint csak a NER nyer.

Szerintem olyan főpolgármesterre van szükségünk, akinek vannak gondolatai és leginkább hangja. Aki felemeli a szavát és nem fél kiállni amikor elüldözik a CEUt, szétverik az Akadémiát, sunyin eltávolítják Nagy Imre szobrát, kriminalizálják a hajléktalanokat, megbélyegzik a civileket vagy családokat lakoltatnak ki.

Olyan főpolgármesterre van szükségünk, aki tud és mer küzdeni a hatalommal szemben a budapestiek érdekeiért. Akit nem köt politikai lojalitás a hatalomhoz. Akinek nem az a feladata, hogy előre leosztott közbeszerzéseket álmagyarazatokkal, városrehabilitaciónak csúfolva, cinikusan bevédjen, ahogyan az történt a Liget, a Római-part vagy akár a budapesti olimpiai pályázat esetében.

Olyan főpolgármesterre van szükségünk, aki bátran politizál, aki Budapestet az ellenállás varosává teszi, aki újrakeretezi a főváros szimbolikus szerepét. Ez nem pénz vagy ismertség, és főleg nem városvezetői tapasztalat kérdése. Ez akarat, kiállás és karizma kérdése.

Kerpel-Fronius Gábor ilyen ember. Hogy még nem ismeritek eléggé? Hogy még nem szerepelt a nyilvánosság előtt? Arra kérlek titeket: akarjátok megismerni! Olvassátok vissza gondolatait a facebook oldalán, kövessék az interjúit, gyertek el az eseményeinkre és a vitákra, vagy csak keressétek fel a pultjainkat, ahol naponta személyesen találkozhattok vele. Engem sem ismertertetek sokan a decemberi tüntetéshullám előtt. Amikor Gáborral napi 8-10 órán át tüntettünk a hidegben, néztünk farkasszemet a rendőrsorfallal. Gábor nem csak ott volt, vezette a tömeget és többünket védett meg mind a tömegben, mind a rendőrök könnygáza elől.

Gábor ízig-vérig momentumos és ízig-vérig budapesti. Nap mint nap rengeteget tanulok tőle, és szerencsés vagyok, hogy nem csak bajtársamnak, de barátomnak is nevezhetem, akire bármikor számíthatok. Ha az egyetlen kifogás személye ellen az ismeretlensége, akkor tényleg a legjobb jelölt Tarlós Istvánnal szemben. Ugyanis a hitelesség, a szavahihetőség vagy a megbízhatóság hiányát egy hónap alatt tényleg nem lehet pótolni. Az ismeretlenséget viszont igen!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Akinek vannak gondolatai és leginkább hangja."
Na és mi van a némákkal? Erre nincs valami fasza kis kultúrbalos -fóbia?

Gábor kitűnő főpolgármester lenne. Pont, mint Gábor volt az, 20 évig.

"Akinek vannak gondolatai és leginkább hangja."
Tehát inkább hangja, mint gondolatai. Jól megaszondtad, kislány.

Nincs szükségünk az utángyártott SZDSZ-re, köszi.

A botmixer Latkanak vannak gondolatai: vonattal megy Brüsszelbe, pedig tovább tart és drágább, mint a repülő környezetkímélő céljából.
Kérdem én: akkor most eggyel kevesebb repülő fog felszállni?
Vagy nem?

.. és Pető Ivánra is egy kicsit, meg Horn Gáborra kicsit jobban, lehelletnyi Demszky-Kuncze ízesítéssel, csepp Majtényival fűszerezve.
Olyan igazi független arca van, na. Látszik, hogy tudja, meri, és teszi.

"Milyen főpolgármesterre van szükségünk?
Akinek vannak gondolatai és leginkább hangja."

Esetleg José Cura, Miklósa Erika?

"Olyan főpolgármesterre van szükségünk, aki bátran politizál, aki Budapestet az ellenállás varosává teszi, aki újrakeretezi a főváros szimbolikus szerepét."

Mi ellen kell "ellenállni"?

"Amikor Gáborral napi 8-10 órán át tüntettünk a hidegben, néztünk farkasszemet a rendőrsorfallal."

Aranyoskám! Azóta sem tudja jóformán senki, hogy ugyan mi a túrónak néztetek akkor farkasszemet, illetve az egész cirkusz mire volt jó?

A DK január 25-én kötött egy megállapodást Karácsony Gergellyel. A megállapodás szövege így hangzott:

"1) Az MSZP-Párbeszéd formálódó európai parlamenti listáján szerepet nem vállalok. 2) Az európai parlamenti választási kampányban pártsemlegesen, kizárólag mint reménybeli új főpolgármester, csak várospolitikai ügyekben nyilvánok meg 3) Főpolgármester-jelöltként és majdani főpolgármesterként valamennyi budapesti polgár főpolgármestere akarok lenni. Ennek érdekében főpolgármester-jelöltté választásomat követően felfüggesztem társelnöki tisztségemet a Párbeszédben.”

Apádék nem Nagy Imre elvtársatok szobrát távolították el sunyin, hanem Nagy Imrét távolították el sunyi módon.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. június 12. 21:02

Ezt a hazugságot és a többit, gondolom elhinti Brüsszelben.
Az apja nyomdokain halad.

Aztán mire mentek a tüntetéssel? A belterjes társaságukon kívül a kutya nem állt melléjük.

Nagy Imre jó helyre került, oda ahol egykor a pártszékház mellett Marx és Engels szobra állt. Végül is az ő emlőjükön nevelkedett. A szobor helye emléztet arra, honnan indult.

Válaszok:
Sulammit | 2019. június 12. 21:35

Azt, hogy én milyen értéket képviselek olvashatod a commentjeimből.
Azt, hogy te milyen értéket képviselsz, olvasható a commentjeidből.
Ezt talán kérdezd meg Donáth Annától és az apukájától.
Ami Annát illeti olvashattad az írását, nem csak az én válaszomat rá.
Ami pedig az apukát illeti, a rágalmazás, hazudozás, a tények meghamisítása jellemző rá. Ezt konkrétan tudom, mint, ahogyan úgy látszik te nem tudod, csak azt gondolod, hogy bántják ezt a kiscsaládot.
Ha tényleg érdekel Donáth apuka, megmondom, hol találkozhatsz vele.

Mit kérhettek volna? Lécci a bukott újságíró spinét ne küldjétek rànk?

Pár napja mentem el mellette és észre sem vettem. Szerintem is jó helyre került.

Végül is így védted Dobrev Klárát is, amikor a zsidóktól elrabolt villájukról írtam.

Aha, nagyon egyenes. Ha neked ez a lány egyenes, akkor fogj egy vonalzót emlékeztetőül és úgy nézd meg, hogy mi az egyenes.

"Gábor nem csak ott volt, vezette a tömeget és többünket védett meg mind a tömegben, mind a rendőrök könnygáza elől."

Nem az volt, hogy a vezére, a kis momentumos gyerek rádobta a rendőrökre a füstbombát? Ennek a csajnak is az volt a kezében és azzal viháncolt a Parlamentet védő rendőrök előtt.

Lelkészgyermek volt és nem papgyermek.

Te a Szemléleket szemlézed? Köszönjük Emese!

hhonor nem naiv, hanem álnaiv.

Ezen a mondatán én is kiakadtam.
Mi az, hogy "aki Budapestet az ellenállás varosává teszi..."

Abból fog állni ennek a Gábornak a munkája, hogy tüntetéseket fog szervezni minden napra, vagy hogy gondolja ez az éretlen szilva?
És mindezt úgy, hogy ordibálni fog közben, mert ugye szakmai tapasztalat nem kell, elég a "karizma". Remélem nem a dagadt karjának az izmára gondolt.

Ráadásul olyan helyre, ahol biztosan többen látják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés