Gyilkolászás

2019. június 11. 11:44

Sebes György
Népszava
Azért lőnek Kálmán Olgára, mert úgy vélik, veszélyes a rezsimre.

„Tulajdonképpen irigylésre méltó a hatalom erre kijelölt csapatának munkakedve és felkészültsége. Az ugyanis nem lehet kétséges, hogy ha felbukkan az ellenzéki oldalon bárki, akiről feltételezhető, hogy veszélyes lehet, azonnal »utánanéznek«. Szisztematikus, aprólékos és mélyreható kutatással felderítik, hol lehet találni bármit, amivel le lehet járatni az illetőt. Aztán beindul a henger, előbb a kormányhű portálokon közlik a karaktergyilkosságra alkalmas dolgokat – ne nevezzük őket tényeknek –, majd bekapcsolódik a kampányba a TV2 hírműsora, valamint a közszolgálatinak már aligha nevezhető rádió és tévé.

A propagandisták biztosra mennek. Lőnek mindenkire, akiről úgy vélik, hogy árthat a jelenlegi rezsimnek. Néha találnak, néha tévednek, de hát tudjuk, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. És bizonyára még sajnálják is, ha valakit méltatlanul tesznek lehetetlenné, ám mégsem engedhetik meg, hogy csak úgy szabadon grasszálhassanak a mostani hatalommal akár csak látszólag szemben álló szereplők. Majd ezek az emberek legközelebb jobban meggondolják, hogy merészelnek-e nyilatkozni, elemezni, tüntetni, vagy még inkább: elköteleződni az ellenzéki oldalon. 
Ha egyáltalán lesz legközelebb.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden demokráciában az a természetes, hogy harc is van az ellenfelek között. Az alkotmányos jogállami keretek közötti demokrácia sem jó, de nincs jobb, mondta már Churchill is.

Mennyivel kapott több támadást Kálmán Olga, mint Karácsony, Puzsér vagy Kerpel-Froniust?

Ha erre megvan a válasz, akkor onnan kellene folytatni, Sebes elvtárs.

Nem Olgát lövik, hanem ő állt be a lövetők, ávósok, gazdasági bűnözök, áfacsalók, az országunkat csődbe vivők főpolgármester jelöltjének.

Gyilkolászásról jut eszembe:
Sebes elvtárs szemet vetett az auschwitzi túlélő Bárdy Magda és első férje, Somogyi Istvánnak székesfehérvári villájára. Ezért elvitette a családot az ÁVO-val. Somogyi azóta sem került elő. (Daráló?) Magda asszony viszont eltöltött néhány évet, például Szálasiné társaságában, a kommunisták börtöneiben is, hogy ne vezethesse tovább villájában a Mesevár Óvodát a város gyerekeinek érdekben.
A saját fiáról letartóztatásukkor azt mondták az anyának a kommunista pribékek: „elvitték egy otthonba, ahol jó kommunistát nevelnek belőle, nem olyan fasisztát, mint az apja és az anyja volt.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés