Képsorok

2019. június 11. 7:38

Kottász Zoltán
Magyar Nemzet
Fölényes győzelmet arattak azok a kormánypártok, amelyek a legnagyobb elszenvedői voltak a 2015-ben kezdődött, mára jelentősen lecsillapodott válságnak.

„Egy tanulságot ugyanis mindenképpen levonhatunk az elmúlt négy év migrációs válságából: azok a kormányok és politikai erők kezelték megfelelően a krízist, azok a pártok voltak sikeresek és váltak még népszerűbbé, amelyekben megvolt a kellő politikai akarat a bevándorlás megfékezésére. Ha a bevándorlásellenesek nem is kerültek többségbe, az európai parlamenti választások eredményei alapján jól látszik: a határozott migrációellenes politikát megjutalmazták a választópolgárok.

Fölényes győzelmet aratott a Fidesz, Matteo Salvini Ligája, Sebastian Kurz Néppártja. Azoknak az országoknak a kormánypártjai, amelyek a legnagyobb elszenvedői voltak a 2015-ben kezdődött, mára jelentősen lecsillapodott válságnak. Nélkülük Európa nem ment volna semmire.

Aki pedig azt képzeli, hogy a bevándorlási problémákat örökre a háta mögött hagyta Európa, annak álljon itt Fabrice Leggeri, a Frontex vezetőjének tegnapi nyilatkozata: »Évtizedekig tart még az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomás.« Miért is? Elég az ENSZ erre vonatkozó előrejelzésére hivatkozni: a szubszaharai térség lakossága a jelenlegi mintegy 1,1 milliárdról annak kétszeresére fog emelkedni.

Ha a számok stimmelnek, Európa nagy részéből pedig továbbra is hiányzik a kellő politikai akarat, Greta Thunbergnek felnőttkorára bőven lesz kivel szappanoperát néznie.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés