Handó Tündéről szavaz az Országgyűlés

2019. június 11. 07:52

Megoldódhat az OBH és az OBT közötti konfliktus.

Az Országgyűlés ma megerősítheti tisztségében Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét. A parlament ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A házelnök napirendi javaslata alapján a képviselők ezután az OBH elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügyében foglalhatnak állást.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hivatkozva kezdeményezett.

Handó Tünde jelezte, áll bármilyen vizsgálat elé, azok ugyanis szerinte visszaigazolják majd, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját. Az OBH azt közölte, hogy minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett és elítélték az OBT „radikális lépését”. A képviselők ezután interpellációikat és azonnali kérdéseiket is egy órában tehetik fel, majd a kérdések következnek harminc percben.

Az Országgyűlés ülése szerdán és csütörtökön folytatódik.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149846

Ajánljuk még a témában