Bank felhőkarcolójába csapódott egy helikopter New Yorkban

2019. június 11. 7:58
A hatóságok egyelőre balesetnek tekintik az esetet.

Egy felhőkarcoló tetejébe csapódott és kigyulladt egy helikopter Manhattan belvárosában, New Yorkban, adta hírül vasárnap az Euronews honlapja, Mint írták, egyelőre annyit tudni, hogy a pilóta meghalt, de még nem világos, hogy van-e más áldozata is a szerencsétlenségnek.

Beszámolók szerint a bent lévők érezték, ahogy a becsapódástól megremeg az 51 emeletes épület, de a sajtójelentések szerint nekik nem esett bajuk. Az épület az amerikai sajtó szerint az francia AXA amerikai leányvállalatának központja, banki és biztosítótevékenység is folyik benne.

A rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a mentéshez és az oltáshoz. A baleset után keletkezett tüzet megfékezték, a felhőkarcolót pedig kiürítették. Mivel az emberek egyszerre próbáltak kimenekülni, ezért több mint fél órába telt, mire mindenki ki tudott jutni az épületből – olvasható a portálon.

„A helikopter valószínűleg kényszerleszállást akart végrehajtani a tetőn. Másra utaló jel nincs. De mindezt még nagyon korai kijelenteni, a helyzet nagyon gyorsan változhat, mindenesetre jelenleg ennyit tudunk” – közölte Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

A szerencsétlenség helyi idő szerint délután 2 óra után következett be esős és ködös időben. A helyszíne közel van a Time Square-hez, attól néhány háztömbbel északra található.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés