Kedves soviniszta román barátaink, köszönjük!

2019. június 11. 11:49

Balogh Levente
Krónika
A román állam óriási konfliktusfaktort jelent az EU-n és a NATO-n belül egyaránt.

„Megállapítható: a román kormány az ügy kezelése során egyetlen alkalmat sem szalasztott el, hogy úgy viselkedjen, mint egy saját kisebbségi polgárai ellen fellépő telivér latorállam kormánya. Attól kezdve, hogy a román belügyminiszter gyakorlatilag a törvénytelen avatóünnepség megtartására buzdította a román szélsőségeseket, a magyarokat felelőssé tevő külügyi nyilatkozaton át addig, hogy most a román kormány rátenné a kezét a temetőre, azt ígérve, hogy példásan gondozza majd a szerinte »nemzetközi« sírkertet.

Ami annak ismeretében, mennyire példásan gondozzák a környéken levő, valóban román hősök sírjaiból álló, düledező, gazzal benőtt temetőt, enyhén szólva is nevetséges kijelentés. Érdekes a román média reagálása. Bár vannak józanabb hangok, amelyek elismerik, hogy a román fél követett el agressziót, azért nem állják meg, hogy vörös posztóként valamilyen formában a magyarokat is vétkesként hozzák ki – ha másként nem, azzal a bornírtsággal állnak elő, hogy a román temetőgyalázást is Orbán Viktor nemzeti politikája váltotta ki.

És persze azért ostorozzák a magyarokat, hogy nemzetközi színtérre vinnék a problémát. Holott pontosan ezt kell tennünk: minden lehetséges nemzetközi fórumon be kell mutatnunk az incidenst. Egy nemzetközi sajtótájékoztató sem jönne rosszul, amelyen országnak-világnak megmutathatjuk: a saját, nem román nemzetiségű, adófizető polgárait továbbra is diszkrimináló, azok tulajdonát, létesítményeit a szélsőséges román erők atrocitásaitól megvédeni nemcsak nem tudó, de nem is akaró román állam óriási konfliktusfaktort jelent az EU-n és a NATO-n belül egyaránt. Ha már erre maga a román fél nyújtott újabb bizonyítékot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hiszem el, hogy - bár másképp fogalmaznék, de - egyetértek Tunyával!

Félek, hogy tehetünk bármit, a nyugati országokat egyáltalán nem érdekli, hogy mi történt, és kinek van igaza, mert ők csak és kizárólag a saját érdekeiket nézik.
Az segíthet, ha képesek vagyunk szövetségeseket keresni (nem voltak ott osztrák és német sírhelyek is?), vagy a Nato-n és az Eu-n belül bizonyos számukra előnyös döntésekért az állásfoglalásukat kérjük cserébe.
Romániát pedig Magyarországtól függővé kell tenni, olyan szinten, hogy leállhasson mondjuk az iparuk, ha valaki Magyarországon úgy dönt, ez később egy igencsak erős alkualap lenne.

Tunya, én nem látok bele Orbán kártyáiba, hogy miért engedte el ezt a nagykövet dolgot. Az igazságérzetem nekem is azt diktálná, hogy picsába - hess oláh nagykövet. Ezzel nyilván sok kárt okozva az ottani magyar közösségnek, de eleget téve Mo. feladatának, tekintélyének.

Gyengék vagyunk Tunya, többek között azért, mert nincs nehézfegyverzetünk. Ezt az új haverotok, Gyurcsány adta el 2008-ban fillérekért a cseheken keresztül valahová Irakba.

Tehát: a jobbik haverkodik az ország legyengítőjével és szidja azt, aki ilyen módon kell, hogy külügyminiszter legyen.

Mégis, hogy gondoljátok ezt?

Ki a napfényre az oláh disznóságokkal, ehhez tényleg fontos lenne a diplomácia bekeményítése. Igaza van a szerzőnek.

Nagyszerű, Levente, grat.
"Ami annak ismeretében, mennyire példásan gondozzák a környéken levő, valóban román hősök sírjaiból álló, düledező, gazzal benőtt temetőt, enyhén szólva is nevetséges kijelentés."
Remélem, dokumentáljátok, sok-sok fotóval!

"És persze azért ostorozzák a magyarokat, hogy nemzetközi színtérre vinnék a problémát. Holott pontosan ezt kell tennünk: minden lehetséges nemzetközi fórumon be kell mutatnunk az incidenst. Egy nemzetközi sajtótájékoztató sem jönne rosszul, ..."
Már meg kellett volna tenni, nemcsak ott, de Budapesten feltétlenül.
Ebben a Külügy, ill. kormány bármely intézete: (Századvég, Nézőpont estébék, de mindenekelőtt az Alapjogokért Központ leszerepelt-szerepel, amiért nem tette, teszi meg!!!)

Tunya, hazaárulókkal álltok össze!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés