Miért lesz szobra Orbánnak Erdélyben?

2019. június 10. 9:44

Ésik Sándor
Azonnali
Gyurcsány olyan károkat okozott, amik nagyon nehézzé teszik, hogy ma bármilyen eredményes magyarságpolitikát lehessen csinálni anélkül, hogy az ember hitvallást tenne Horthy Miklós mellett.

„Gyurcsány olyan károkat okozott, amik nagyon nehézzé teszik, hogy ma bármilyen eredményes magyarságpolitikát lehessen csinálni anélkül, hogy az ember hitvallást tenne Horthy Miklós mellett.

Orbánnak és Gyurcsánynak is tökéletesen megfelel ez a polarizált helyzet, ahol hitet kell tenni, hogy a markukat tartó, az »itthoniak« állásaira utazó, nem szívesen látott szegény rokonokat, vagy az édenkertből kiűzöttség állapotában levő, népek harcának zúgó tengerén hánykolódó, megmentendő testvéreket látunk a határon túli magyarságban.

Természetesen mindkét pólus alapállása hamis, csak különböző mértékben. A markát tartó szegény rokon az, amelyik nyilvánvalóbban. A kilencvenes évekből én is hallottam bőven sztorit a törtető erdélyiekről, akik annak érdekében, hogy ne kelljen visszamenni, csináltak olyan húzásokat, amelyekkel finoman szólva nem építették a bizalmat az erdélyi magyarság iránt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért még sokat fog kapni, és joggal.
Ekkora hülyeséget leírni is szégyenletes.

Annyiban igazad van, hogy végülis az jön le belőle, hogy egy "magát a Fidesz alternatívájának gondoló párt elnyerhesse a nemzeti-jobboldali gondolkodású emberek legalább egy részének bizalmát", jobban kell hasonlítania a Fideszhez, mint a mostani (főleg gyurcsányi) ellenzékhez.
Amit a nemzetiségeket illetően a kormány eszköztelenségéről mond, szerintem nincs igaza, az sajnos függetlenül attól, hogy egy akármilyen magyar kormány mit csinál, nemzetközileg meghatározottan stabilan fennáll.

https://www.vadhajtasok.hu/2019/06/09/mutatjuk-azokat-a-roman-katonasirokat-ahol-juhok-legelnek/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés