Vitorlással érkeztek migránsok Calabriába

2019. június 9. 15:51
Salvini szerint a „zárt kikötők” politikája összességében így is sikeres.

Vitorláshajó kötött ki ötvenhárom pakisztáni illegális bevándorlóval a fedélzetén vasárnap a dél-olaszországi Calabria régióban található Isola di Capo Rizzuto településen.

A török partokról indult török hajót az olasz parti őrség észlelte és kísérte a partvonalhoz. A legénység két ukrán állampolgárságú tagját embercsempészet vádjával őrizetbe vették, a menedékkérőket pedig egy menekültügyi központban szállásolták el.

Mióta Olaszország lezárta kikötőit a civilszervezetek mentőhajói előtt az embercsempészek alternatív útvonalakat keresnek, hogy a migránsokat hajókon Európába juttassák. 

Szombaton csaknem hatvan menedékkérő érkezett szintén egy vitorláshajóval a calabriai Vibo Valentia közelébe – közölte az olasz sajtó. Ebben az esetben is őrizetbe vettek embercsempészettel gyanúsított két ukrán állampolgárt. A hajón lévő migránsok Iránból, Irakból és Szíriából származtak. A hajó feltehetően a törökországi Izmirből indult.

A migránsokat szállító kisebb hajók miatt egyre több bírálat éri a bevándorlásellenes álláspontot képviselő Matteo Salvini belügyminisztert. Az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) szerint a gyakorlatban nem működik Salvini „zárt kikötők” politikája, mert továbbra is érkeznek illegális bevándorlók a dél-olasz partokra. A Liga kormánypárt vezetője nem habozott a válasszal. Salvini szerint az idén 737 migráns érkezett közvetlenül az olasz partokra, tavaly 3668-an, az azt megelőző évben pedig 5371-en. „A zárt kikötők politikája jelentősen csökkentette az érkező migránsok számát” – hangsúlyozta az olasz belügyminiszter.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy jártak, mint Kolumbus.
Csak annyi a változás, hogy nem Indiát keresték, hanem a jó Szaúd-Arábiát, ahol aranyból van a homok, de aztán Calabriába futottak bele.
Ami Kolumbusnak szerencse volt, ezeknek a jó migránsoknak, pech.
Örök életükben zokognak, ha szaúd szóba kerül, hogy ennyire elszúrták...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés