Trócsányi László nem lesz az Európai Bizottság tagja!

2019. június 9. 11:32

Ujhelyi István
Facebook
Orbán Viktor bizony elszámolta magát.

„Hiába a magabiztos nyilatkozatok, hiába a gőgös ünneplés és az udvari elemzőnyaloncok kábult nyelvcsapkodásai: Orbán Viktor bizony elszámolta magát. Kétségkívül rutinos szerencsejátékos, de lássuk be, most rossz helyre tette a zsetonokat. Mutathatja naphosszat a kormánypropaganda, ahogyan a Gazda zsebre dugott kézzel vonulgat a brüsszeli piros szőnyegeken, ebben a westernben nem neki osztották a sheriff-csillagot. Az, ahogyan nemrég még magabiztosan rázta magát az európai szélsőjobb aktuális popsztárjainak, vagy ahogyan kajánul marta a néppárti vezetőket, mára kiderült: stratégiai hiba volt. Európa felvilágosult felében ugyanis nemhogy az EU-szkeptikus szélsőjobb, de épp hogy a liberális-zöld vonal és az Európai Szocialisták Pártja erősödött meg; Európa többségi politikája pedig továbbra is a közös értékek és nem – ahogyan a Fidesz remélte – az európai értékek szétverése mentén fog haladni. Rettentő kínos, ahogyan a fideszes EP-képviselők magyarázkodnak a brüsszeli folyosókon és törleszkednek a régi kollégákhoz, csak hogy elnézzék nekik a közös család elleni kirohanásokat. Az pedig valami egészen gerincroppantó helyzet lehet, ahogyan például Hidvéghi Balázs, a Fidesz újdonsült EP-képviselője kénytelen felismerni, hogy épp annak az Európai Uniónak lesz az egyik felkent tisztségviselője, amelyről a párt kommunikációs igazgatójaként még tudatosan végighazudta az elmúlt éveket. Reggel, délben meg este.  
Lesz azonban ennél jóval kellemetlenebb is.

Orbán Viktor ugyanis egy olyan embert kíván a következő európai kormányba, az Európai Bizottságba delegálni, aki borítékolhatóan meg fog bukni a meghallgatásokon. Trócsányi Lászlóból nem lesz európai biztos és nem pusztán azért, mert én például bizonyosan nem fogok megszavazni egy olyan testületet, amelyben ő tag lehet, hanem azért sem, mert Trócsányi élő szimbóluma annak az illiberális, Európa-ellenes rémálomnak, amelyet Orbán kiépített. És ezt az európai döntéshozók, képviselők többsége is pontosan tudja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megőrült.
De azért elismeri, hogy a bizottságba nem szakmai, hanem politikai alapon szavaznak meg képviselőket. Eddig is tudtuk, de senki nem mondta ki.

De jol erezheti magat Bastyaelvtars a messzi, kies kulfoldon, ha gyulolettiradait innen a Mandinerrol eregeti szerteszejjel!
Elment oda, hogy ide ontse az epejet. Pedig mennyi jobbnal jobb program varna ot ott!

Akkor mi lenne, ha Pártunk és Kormányunk nem harcolna a gonosz multik ellen???

:-) úgy tűnik, a fejét beütötte a harangba.

Micsoda cincogás és sipítozás!

Kényszeres füllentő a Pifti, ezt még Feltótól tanulta.
Most ismét egybesülnek és folytattyák reggel, délbe meg efte.

Egy valamiben igazat mondott: őkelme nem fogja megszavazni Trócsányit. :-))

Van abben azért némi komikum, hogy pont a legkreténebb maszopjelölt kapta meg azt az egy szem bársonyszéket.

Nem ám a kapitány, és nem is a stréber zöldpárti Jávor, hanem ez a patkánykampány-észkombány. Nem szeretném tudni, csendben mit gonolnak róla a brüsszeli szoci képviselők. Valami olyant hogy: "hasznos idióta".

Nagy szavak ezek a 6%-os párt kampányfőnökétől... :))

Hihetetlen egy bagázs! Ez az Újhelyi is éppen, hogy visszacsusszant arra a maradék egy emeszpés székre, és máris mekkora pofája van!?

"Fidesz: 14 EP delegált"

Inkább 22 (huszonkettő) lesz az...
(:–))))))))

A többes ("nektek") részedről ostobaság.
Én csak a magam nevében fórumozom.

Nem sikerült észrevenned, hogy a 22 az gúnyos válasz volt
a tájékozatlan, de lelkes Rugo nick beírására,
aki azt hitte, a Fidesz-KDNP-nek 14 képviselője lett az EP-ben.
Merthogy ott
a magyar pártoknak összesen is csak 21 képviselője van,
amiből 13 a két kormánypárté.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés