A görög parti őrség felszámolt egy nemzetközi embercsempész-hálózatot

2019. június 9. 17:06
Az embercsempészek fejenként 3500-5000 eurót (mintegy másfél millió forint) követeltek a migránsoktól.

A görög parti őrség felszámolt egy nemzetközi embercsempész-hálózatot – közölte vasárnap a hatóság pireuszi központja.

A tájékoztatás szerint három görög állampolgárt és két külföldit sikerült tetten érni, ahogy 41 menedékkérőt próbáltak egy vitorláshajóval a nyugat-görögországi Lefkáda szigetének térségéből Olaszországba juttatni. A bűnszervezet – a parti őrség köreiből származó értesülések szerint – már hónapok óta csempészett embereket Görögországból Olaszországba.

A hatóságok egy vitorlás hajó mellett egy kisbuszt és egy teherautót is lefoglaltak, amelyek segítségével a migránsok szárazföldi fuvarozását bonyolították a bűnözők Görögország más térségeiből a Jón-tenger partvidékére. A parti őrség feltételezi, hogy a felszámolt bűnszervezetnek vannak tagjai Törökországban és Olaszországban is. Az embercsempészek fejenként 3500-5000 eurót (mintegy másfél millió forint) követeltek a migránsoktól.

A dpa német hírügynökség szerint az illegális bevándorlóknak az embercsempészek segítségével gyakran észrevétlenül sikerül bejutniuk Törökországból Görögországba, ahol a helyi hatóságok így nem tudják nyilvántartásba venni őket. Amennyiben pedig sikerült a menedékkérőknek továbbjutniuk Olaszországon keresztül Németországba, a német hatóságok már nem küldhetik vissza őket Görögországba, mivel a migránsok ujjlenyomatai és más adatai nem lettek rögzítve az Eurodac-rendszerben – fűzte hozzá a görög parti őrség egyik tisztségviselője a dpa-nak nyilatkozva.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az embercsempészek eddig megkapták ezt a pénzt. DE: honnan volt a migránsok nak ennyi pénzük??????

Az EU az embercsempeszek mellett all!
Masik europai ertek: az embercsempeszet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés