Gyurcsány Ferenc adott szava

2019. június 8. 09:18

Jámbor András
Mérce

Nem menti Orbán hazugsága azt, ha egy ellenzéki politikus hazudik.

„Persze lehet azt mondani, hogy nem volt írásbeli megegyezés arról, hogy Gyurcsány Karácsonyt támogatja majd. De a sajtóban is elhangzott, és sejthetően magánbeszélgetésben is. Ez ciki, vagyis annál kicsit több, ez először is átverés. Aztán pedig a megállapodás helyett már csak írásbeli ígéretre hivatkozunk, tehát kicsit másról beszélünk, hogy úgy tűnjön, igazunk van, miközben ez hazugság is. Márpedig mintha már korábban is lettek volna asszociációk a Gyurcsány szó és a hazugság szó között.

Ha pedig ehhez hozzávesszük Molnár Csaba, a DK elnökségi tagjának szavait, aki múlt hét pénteken beszélt arról, hogy fel se merült, hogy Karácsony Gergely helyett mást indítsanak. Kétségtelenül kínos az eset, még ha bőven láthattunk mostanában ennél kínosabbat is.

De a politika ilyen dolog. A hatalom megszerzése érdekében néha belefér a hazugság, és beleférnek határátlépések. Nekünk, választóknak viszont meg kell szabnunk, mi az, ami nekünk még belefér. És nem, nem menti egyik politikus hazugsága a másik politikusét. Nem menti például Orbán hazugsága azt, ha egy ellenzéki politikus hazudik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149762

Ajánljuk még a témában