Az oroszok „megjavítják” az HBO sorozatát

2019. június 7. 13:08

Az orosz NTV kijavítja az HBO „hibáit”.

Az NTV televíziótársaság az HBO Csernobil c. sikersorozatát látva bejelentette egy saját verzió leforgatását, melyben saját állításuk szerint a „valóság” fog szerepelni. Szerintük a robbanás a CIA aknatevékenységének eredménye. A produkció elsődleges fotózását már meg is kezdték Fehéroroszországban, Alekszej Muradov rendező vezetésével.


Szemben az HBO sorozatában bemutatottakkal, melyben a csernobili atomerőmű robbanása a szovjet bürokrácia és a hozzá nem értés eredménye volt, az NTV verziójában egy CIA szabotázs lesz az 1986-os nukleáris baleset fő okozója. „Egy teória szerint – melyet rengeteg történész még csak nem is tagad – a robbanás napján több ellenséges ügynök is az atomerőműben volt”nyilatkozott Muradov a Moscow Times-nak.


A csernobili atomkatasztrófa egy sikertelen biztonsági teszt eredményeképp jött létre a négyes reaktorban. A mai napig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a CIA-nak bármiféle köze is lett volna a balesethez. Az HBO sorozatának utolsó részét június 3-án vetítették. A sorozat az IMDb szerint a valaha volt legmagasabb értékelést kapta kategóriájában (9.7/10), mellyel olyan nagyágyúkat előzött meg, mint a Breaking Bad vagy a Trónok Harca. Érdekes módon a sorozat az orosz fogyasztóktól is jó visszajelzéseket kapott.


Az NTV az egyik legmagasabb nézettséggel rendelkező orosz csatorna, tulajdonosa a Gazprom Media, mely a Gazprom földgázvállalathoz tartozik. A Hollywood Reporter szerint az NTV sorozatát részben az orosz kulturális minisztérium is támogatja közel 30 milliárd rubellel, ugyanakkor se a teljes költségtervezet, se a kiadás dátuma nem lett még nyilvánosságra hozva.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149714

Ajánljuk még a témában