Az oroszok „megjavítják” az HBO sorozatát

2019. június 7. 13:08
Az orosz NTV kijavítja az HBO „hibáit”.

Az NTV televíziótársaság az HBO Csernobil c. sikersorozatát látva bejelentette egy saját verzió leforgatását, melyben saját állításuk szerint a „valóság” fog szerepelni. Szerintük a robbanás a CIA aknatevékenységének eredménye. A produkció elsődleges fotózását már meg is kezdték Fehéroroszországban, Alekszej Muradov rendező vezetésével.


Szemben az HBO sorozatában bemutatottakkal, melyben a csernobili atomerőmű robbanása a szovjet bürokrácia és a hozzá nem értés eredménye volt, az NTV verziójában egy CIA szabotázs lesz az 1986-os nukleáris baleset fő okozója. „Egy teória szerint – melyet rengeteg történész még csak nem is tagad – a robbanás napján több ellenséges ügynök is az atomerőműben volt”nyilatkozott Muradov a Moscow Times-nak.


A csernobili atomkatasztrófa egy sikertelen biztonsági teszt eredményeképp jött létre a négyes reaktorban. A mai napig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a CIA-nak bármiféle köze is lett volna a balesethez. Az HBO sorozatának utolsó részét június 3-án vetítették. A sorozat az IMDb szerint a valaha volt legmagasabb értékelést kapta kategóriájában (9.7/10), mellyel olyan nagyágyúkat előzött meg, mint a Breaking Bad vagy a Trónok Harca. Érdekes módon a sorozat az orosz fogyasztóktól is jó visszajelzéseket kapott.


Az NTV az egyik legmagasabb nézettséggel rendelkező orosz csatorna, tulajdonosa a Gazprom Media, mely a Gazprom földgázvállalathoz tartozik. A Hollywood Reporter szerint az NTV sorozatát részben az orosz kulturális minisztérium is támogatja közel 30 milliárd rubellel, ugyanakkor se a teljes költségtervezet, se a kiadás dátuma nem lett még nyilvánosságra hozva.

 

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ukrajna pedig majd forgat egy verziót a KGB ukránellenes tevékenységét okolva.

Józsi bácsi feljön Budapestre, az esti vonat indulásáig van egy kis ideje. Beül egy pláza moziba , a Csillagok háborúja IV. megy. Film végén kijön, felteszi a fejére a kalapját: - Na én ezt az egészet nem hiszem el!

Megnéztem, szakmailag is elég pontos, úgy h nem dokumentum film.

Néha napvilágot lát az igazság az orosz maszkirovkáról...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés