Együttműködésre hívta az MSZP és a Momentum a magyar ellenzéki EP-képviselőket

2019. június 6. 13:40
Cseh Katalin elmondta, hogy reményt kívánnak adni mindazoknak, akik feladták, hogy változás következhet be Magyarországon.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Momentum Mozgalom javasolja, hogy a nyolc magyar ellenzéki európai parlamenti (EP-) képviselő alakítson kerekasztalt, amelyben folyamatos együttműködésben tudják a szakmai munkát és a hazai és európai politikai érdekeket képviselni – közölte Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő Brüsszelben, Cseh Katalinnal, a Momentum Mozgalom EP-képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Ujhelyi az Európai Parlamentben magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta: látva azt, hogy van nyolc olyan európai parlamenti képviselő, akik az európai Magyarországért szeretnének küzdeni, jóval szorosabb együttműködést kell kialakítaniuk a különböző frakciókban ülő magyar EP-képviselőknek.

Mint mondta, ennek érdekében az MSZP és a Momentum nevében felkeresik a Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőit. Az összefogás megsokszorozott ereje által eljuthat a képviselők szava Magyarország érdekében az uniós parlament bizottságaihoz, össze tudják hangolni a törekvéseiket a környezetvédelemtől az iparpolitikán, a külügyeken keresztül az emberi jogi kérdésekig – húzta alá. „Mi Magyarországot, a hazánkat akarjuk képviselni a mi Európánkban” – fogalmazott. Egy dolog biztos: együtt kell tudni képviselni a haza érdekeit és az európai értékeket – tette hozzá Ujhelyi István.

Cseh Katalin nyilatkozatában aláhúzta: a választóktól arra kaptak felhatalmazást, hogy megmutassák Európában, van egy másik, egy tisztességes, európai és demokratikus Magyarország. Kijelentette, a képviselt ügyek a haza, Európai ügyei, amelynek érdekében „magasabb fokozatba kell kapcsolni”.

Fontosnak nevezte, hogy ennek érdekében a következő öt évben, a kulcskérdéseket illetően, pártpolitikai ellentéteket félretéve közösen lépjenek fel azok a magyar képviselők, akik „hisznek Európában, hisznek a jogállamban, akik úgy vélik, hogy Magyarországnak az Európai Unión kívül nincsen jövője”.

A kezdeményezéssel reményt kívánnak adni mindazoknak, akik választási lehetőség hiányában nem mennek szavazni, akik feladták, hogy változás következhet be Magyarországon – tette hozzá Cseh Katalin.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közösüljetek, egyesüljetek legalább jobban figyelhetjük hogyan áruljátok a hazát.

Ha a saját reményéből ad másnak, neki nem marad.

Botmixer!

Remélem Gyöngyösi is ott fog feszíteni ebben az illusztris társaságban.

Nem tudsz már lejjebb süllyedni, neo-Jobbikos (DK-s)...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés