Facebookon üzent Zelenszkij Moszkvának

2019. június 5. 16:37
„A konfliktus kiélezése nem a legjobb alap a minszki tárgyalások újrakezdéséhez” – üzente az ukrán elnök szerdán az orosz vezetésnek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán azt üzente az orosz vezetésnek, illetve a Donyec-medencei orosz megszálló erők parancsnokságának, hogy a fegyveres konfliktus kiélezése nem a legjobb alap a tárgyalások újrakezdéséhez. Az ukrán államfő arra reagált, hogy kedden és szerdán összesen három ukrán katona esett el és három megsebesült a kelet-ukrajnai fronton kiújult harcokban.

„A konfliktus kiélezése nem a legjobb alap a minszki tárgyalások újrakezdéséhez. Fölösleges emlékeztetniük bennünket annak lehetőségére, hogy Önök fokozhatják agressziójukat” – írta a Facebookon, konkrétan nem nevesítve, kinek címezi az üzenetet. A Brüsszelben tartózkodó ukrán elnök hozzáfűzte, hogy a nap folyamán megvitatja európai tárgyalópartnereivel az orosz agresszió eme „nyílt demonstrációját”.

A tervek szerint szerdán ül össze ismét több hónapos szünet után Minszkben a Donyec-medencei fegyveres konfliktus tárgyalásos rendezésére életre hívott háromoldalú, Kijev, Moszkva és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló összekötő csoport.

Zelenszkij Facebook-üzenetében hozzátette: az ukrán küldöttség Minszkben emlékeztetni fogja az orosz felet arra, hogy az erő pozíciójából nem folytathat párbeszédet Kijevvel.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokadszorra: a minszki targyalasoknak Oroszorszag nem resztvevoje csak garantaloja, ahogy Franciaorszag es Nemetorszag is. A resztvevoi Kijev egyreszt, Donyeck es Luganszk masreszt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés