Depressziója miatt családja támogatásával eldobta életét egy 17 éves holland lány

2019. június 4. 22:02

Instagram-posztban jelentette be: 10 napon belül meg fog halni.

Meghalt az a 17 éves holland lány, akit 14 éves korában két férfi megerőszakolt, és többszörös öngyilkossági kísérlete után gyakorlatilag a nyilvánosság előtt és családja támogatásával halálra éheztette magát.

Az üggyel kapcsolatban a hírforrások eredetileg eutanáziáról szóltak, erről szólt e cikk eredeti változata is, ám szerdai új hírek szerint nem ez történt, hanem egy a lány környezete által jóváhagyott és támogatott öngyilkosságról van szó.

Noa Pothoven Winning or Learning címmel díjnyertes könyvet írt, amiben beszámolt arról, hogy 11 éves korában támadták meg először, majd három évvel később megerőszakolták. Ezután depresszióban és anorexiában szenvedett, utolsó Instagram-posztjában arról írt, hogy döntött, 10 napon belül meg fog halni, mivel elviselhetetlen a szenvedése, és valójában már nem él, még ha lélegzik is.

Pothoven hangsúlyozta: sokáig gondolkodott döntésén. Halála előtt meglátogatta őt Lisa Westerveld, a Baloldali Zöldek képviselője, aki elmondta: lenyűgözte őt a tinilány ereje. "Sohasem fogom elfeledni őt. Folytatjuk a harcát" – nyilatkozta.

2017-ben Hollandiában 6585 ember választotta az orvos által asszisztált öngyilkosságot. 

(444, Euronews)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149558

Ajánljuk még a témában