Depressziója miatt családja támogatásával eldobta életét egy 17 éves holland lány

2019. június 4. 22:02
Instagram-posztban jelentette be: 10 napon belül meg fog halni.

Meghalt az a 17 éves holland lány, akit 14 éves korában két férfi megerőszakolt, és többszörös öngyilkossági kísérlete után gyakorlatilag a nyilvánosság előtt és családja támogatásával halálra éheztette magát.

Az üggyel kapcsolatban a hírforrások eredetileg eutanáziáról szóltak, erről szólt e cikk eredeti változata is, ám szerdai új hírek szerint nem ez történt, hanem egy a lány környezete által jóváhagyott és támogatott öngyilkosságról van szó.

Noa Pothoven Winning or Learning címmel díjnyertes könyvet írt, amiben beszámolt arról, hogy 11 éves korában támadták meg először, majd három évvel később megerőszakolták. Ezután depresszióban és anorexiában szenvedett, utolsó Instagram-posztjában arról írt, hogy döntött, 10 napon belül meg fog halni, mivel elviselhetetlen a szenvedése, és valójában már nem él, még ha lélegzik is.

Pothoven hangsúlyozta: sokáig gondolkodott döntésén. Halála előtt meglátogatta őt Lisa Westerveld, a Baloldali Zöldek képviselője, aki elmondta: lenyűgözte őt a tinilány ereje. "Sohasem fogom elfeledni őt. Folytatjuk a harcát" – nyilatkozta.

2017-ben Hollandiában 6585 ember választotta az orvos által asszisztált öngyilkosságot. 

(444, Euronews)

Összesen 424 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha lefekszik vele Amerikában valaki, az pedofília. Ha Hollandiában elteszik láb alól, az eutanázia, és csodáljuk a csaj erejét. Csodálatos világban élünk.

Komolyan, és fél Európa azon örömködik, hogy milyen csodás eredményeket értek el a zöldek. A hideg borsódzik a hátamon.

Szörnyű, hogy megtámadták,
szörnyű, hogy megerőszakolták,
de a legszörnyűbb, hogy ráhagyták azt a tömény beteg, öncsonkító hülyeséget, amibe a minden támasztól megfosztott szerencsétlen szociális árva belelovallta magát,
és hogy a végén megölték.

Szadista, gyermekgyilkos társadalom.

Ezt akarja "gyerekjogok" és "önrendelkezés" jelige alatt letolni a torkunkon a Brüsszeli elit?

Válaszok:
Csomorkany | 2019. június 4. 22:51

És bazmeg, mi kiakadunk, de ezzel a szarral nincs tele a média, hogy irány a kulturális karantén, mocskos, szélsőséges idióták!

Manapság háborgások médiavezéreltek. Jó, én is egy újságcikkre reagálok, nem az én életem, de ha a média így folytatja, még lehet az belőle.

Védjük a gyerekeket cefetül. Mert ez egy ilyen társadalom.

Mindent szabad, mindent muszáj szabadni.
Csak ha egy homoszexuális szex-mániás keres terápiát, hogy szabaduljon a kényszeres önromboló viselkedéstől, vagy megértse, hogy milyen belső kényszerképzetek miatt képtelen zöld ágra vergődni a kacsolataiban, na: akkor azt azonnal megbüntetnék, mert "homofób" és "kirekesztő" és "tudományosan elavult".

Nincs olyan disztópia, amit a valóság ne lenne képes überelni.

Sargentini párttársa dícsérte a halálba a gyereket.

Bezzeg ők maguk mindenkit túlélnek.

Nem szavazhat, de az életéről lemondhat? B+, ezt nem hiszem el!
Ilyenkor egy nemzetközi bíróság vagy az EUs jogdiktátorok miért
nem indítanak eljárást?

Válaszok:
legyetek | 2019. június 5. 8:09

Nem vagyunk messze attól, hogy EUs jogharmonizáció keretén
belül kötelező lesz átvenni a holland mintát. Jogilag semmivel
nem kacifántosabb, mint a kötelező migránskvóta.

Szar lehet Hollandiában súlyos betegnek lenni. Egy csomó családtag meg orvos ott sündörög körülötted, hogy "miért nem adod már föl végre", fájdalomcsillapításra van egy tuti ötlet, minek a részletekkel vergődni...

Azért a témához mérten vicces eset, amit egy ügyvéd ismerősöm mesélt.

Olaszországban egy ügyvéd kollégája megkapta a rák-diagnózist. Lévén ügyvéd, komoly harcba kezdett az euthanáziáért, és el is érte, hogy Svájcban jobb létre szenderítsék.

Utána kb. egy hónappal jött a bocsánatkérő levél, hogy összekeverték a diagnózisokat, az ügyvéd úrnak semmi baja.

Az olasz egészségügyben is adódnak hubák ugye.

Továbbá a posztimpresszionista festészetről sem ejt szót senki ebben a posztban. Szörnyű, nem?

A nevére rákeresve mindenhol ugyanazt írják: Noa Pothoven, 17, is legally euthanized at home.
Forrás?
Vagy csak próbálsz fake news-t terjeszteni?

Nagy a gyanúm, hogy ezért jár ide - bár ennyire átlátszóan eddig még nem hazudott. Csinálhat egy új nicket, mert ezt tönkretette, a mindent jobban tudó, kioktató stílusa már nem lehet hiteles.

Szerintem - és ezt most tökkomolyan írom - parlamenti vizsgálóbizottságot kellene küldeni Hollandiába az eset körülményeinek földerítésére, és pl. annak a megállapítására, hogy egy holland zöld parlamenti képviselő hogyan segített öngyilkosságba egy kamaszlányt.

Akkor segítek, látom, egyedül kicsit nehezen boldogulsz.
Amire hivatkozol, az a Russia Today, az orosz kormány által alapított, és jelenleg is pénzelt csatorna.

https://en.wikipedia.org/wiki/..(TV_network)
"RT (formerly Russia Today) is a Russian international television network funded by the Russian government."

Őszintén meglep, hogy erre hivatkozol, bármiféle forráskritika nélkül.
Azon meg valahogy átsiklottál, hogy az RT-s cikk címében is ez áll: "Dutch teenage rape survivor ends life with legal euthanasia", illetve első mondat: "ended her life in a state-approved euthanasia program"
_legal euthanasia_, nem _suicide_.

Ha csak találatok címeit nézed meg:
https://duckduckgo.com/?q=noa+pothoven&t=h_&ia=web

akkor is ilyeneket találsz, hogy: "died last Sunday in her Netherlands home with the assistance of an end of life clinic"

Szóval a rendelkezésére bocsátott "szakértői segítséggel" és "eszközökkel" halt meg, azután, hogy ezt kérte és ezt engedélyezték neki.

Nincs igaza. Szándékosan hazudik. Olvasd el azt, amit 09:39-kor írtam. Eutanázia-klinika segítségével halt meg, ez nem éhenhalás.

Mit várjunk azoktól, akik "ünnepeljük a döntés szabadságát" szlogennel hivatkoznak az abortuszra?
https://www.nationalreview.com..

A progresszív baloldal önmagát számolja fel, mert épelméjű ember undorodva hőköl hátra attól, amit mondanak.

Légy következetes, és ezt majd kérlek oda is írd be, ahol a Russia Today éppen nem neked tetsző dolgot ír.

Szóval semennyire. Rendben, ezt sem nekem kellett kimondani :)

Szerintem sokkal hamarabb kellett volna pszichiáter segítségét kérni a trauma feldolgozásához, ahelyett, hogy hagyják elhatalmasodni a depresszióját.

Hullarablásról inkább ne szólj semmit, miután idejöttél egy Russia Today-es cikkbeli idézeteiddel, amiből ráadásul szándékosan kihagytad azokat a részeket, amik nem a te elképzelésedet támasztották alá.

Bezzeg-Hollandia, Bezzeg-Nyugat...

Pontosan így történt.

Nincsenek neked fogalmi problémáid? Nézz már utána az "öngyilkosság" - címszónak!

Bódi Magdi nem öngyilkos lett, hanem megpróbálta megakadályozni, hogy megerőszakolják, erre lelőtték. Akár el is állhattak volna a megerőszakolástól, és akkor Bódi Magdi ma is élhetne. Vagy leüthették volna, hogy ne tudjon tovább ellenállni, és akkor is, nyilván ha Istenhitével föl tudta volna dolgozni a traumát, de erről talán ne találgassunk, mert nem így alakult.

Azt mondjuk hajlamos vagyok elismerni, hogy a cikk címe nyálas, Magdi ugyanis akkor is megtartotta volna a szüzességi fogadalmát, ha tényleg megerőszakolják, mivel egy fogadalmat megsérteni csak szabad akarati döntéssel lehet.

Ezeken kívül még egy millió másik halálnem van, amelyek kapcsán nem csóváljuk a fejünket, miközben elítéljük azokat a gazembereket, akik ezt a holland csajszit segítették az öngyilkosságában. Probléma, ellenvetés?

Most éppen vezetni készülök, és ezzel szignifikánsan csökkentem a következő félóra túlélési esélyeit ahhoz képest, mint ha négy fal között lennék, és a neten pofáznék. Ez itt jóval kevésbé életveszélyes tevékenység, mint vezetni.

De azért ez még nem öngyilkosság: az a szó mást jelent.

Természetesen igaz, hogy ha Bódi Magdi belenyugszik a történtekbe, az szignifikánsan nagyobb (a kívánatos 100%-tól még mindig igen távol lévő) túlélési esélyt jelentett volna a számára, míg így, hogy ellenállt, veszélyesebb tevékenységet választott, amiről utóbb tudjuk, hogy bele is halt, de az "öngyilkosság" szó az mást jelent.

Nem tudlak megvigasztalni amiatt, hogy Bódi Magdi tettét a köznyelv nem tekinti öngyilkosságnak. Nem tekinti. Evvan. Talán ez mégiscsak összefügg azzal, hogy nem ő fogta a puskát, amiből kilőtték rá a golyót, hmmm? És aki kilőtte, akár másképp is dönthetett volna, és ebbe Bódi Magdi belenyugodott volna, hmmm?

Ugyanakkor azért el kell ismerjem, hogy mégiscsak van hasonlóság Bódi Magdi esete, és Noa Pothoven között, tudniillik a méreginjekciót nem Noa adta be magának.

Tehát mindkét lányt meggyilkolták.

Akik Noát eltették láb alól, pont azon az erkölcsi nívón állnak, mint Bódi Magdi gyilkosai. És pont úgy mögöttük áll az államhatalom. Szóval végülis sikerült érvényes párhuzamot találnod.

1. És Bódi Magdi esetét mégsem tekinti a köznyelv öngyilkosságnak. Többet nem tudok segíteni, hogy miért, gondolkodj önállóan! De valszeg összefügg azzal, hogy nem ő állt a puska azon végén, ahol az elsütőbillentyű is volt.

2. Noa sztoriját nem ismerem részletesen, de asszisztált öngyilkosságnak tűnik. Valaki segített neki. Na, az ő szerepe pont olyan, mint a Magdit meggyilkoló szovjet katonáé. Meg az emlegetett zöldpolitikusé is.

1. És? Akkor ki? Ha az az Isten, akiben Bódi Magdi hitt, akkor talán szögezzük le, hogy Magdi nem öngyilkosságnak élte meg, hogy védekezni próbált, hanem isteni parancsnak való engedelmességnek. Ha a te szubjektumod, akkor azzal az én szubjektumom áll szemben. Az én szubjektumom meg azt mondja, hogy az öngyilkossághoz, amennyiben golyó által történik, az kell, hogy az elhunyt húzza meg a ravaszt. Mármint azelőtt. Az összes többi szóba jöhető lehetőség az nem "ön..."

2. Rendben, a zindexet elolvastam, egy pici fokkal jobb a helyzet. Hagyták éhenhalni. Remek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés