Jordan Petersont fogadta Orbán

2019. május 30. 10:46
Olyan aktuális politikai kérdések kerültek szóba, mint az illegális bevándorlás és a politikai korrektség.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus professzort, aki a május 30-31-én megrendezendő Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre – tájékoztatta az MTI-t csütörtök reggel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kereszténységet tisztelő klasszikus liberális gondolkodó és a magyar miniszterelnök kötetlen beszélgetésén olyan aktuális politikai kérdések kerültek szóba, mint az illegális bevándorlás, amelyet mindketten szükségtelennek és veszélyesnek neveztek; valamint a politikai korrektség, amely nézetük szerint ellehetetleníti az értelmes vitákat a közéletben, ráadásul „ideológiailag motivált emberek kis csoportjának találmánya”.

A beszélgetésen Orbán Viktor és Jordan Peterson kitértek a kommunista rémtettek napjainkban tapasztalható eljelentéktelenítésére; ennek kapcsán felidézték az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek Karl Marxot mentegető elhíresült beszédét, amelyet szégyenletesnek és megdöbbentőnek neveztek.

A Brain Bar fesztivált 2015-ben alapították olyan platformként, ahol az egyének, a közösségek és az emberiség egészének jövőjét vitatják meg a résztvevők. Az eseményen 2018-ban több mint tízezren vettek részt; az élő közvetítést világszerte több mint 38 ezren követték.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan. Az igazi front a kultúra, a gondolkodásmód terén van. Meg kell vívni ezt az intellektuális, de ugyanannyira morális küzdelmet. Nem szabad engedni, hogy a nemzetben, családban, Istenben gondolkodó paradigmát illegitimmé tegyék az agresszív, hangos, saját felsőbbrendűségükben a nácikat megszégyenítő módon biztos "európaiak" és "demokraták".

Talán. De ki kell amellett állnunk, hogy az értékrendünk, a jövőképünk, az identitásunk semmivel sem illegitimebb, mint a magát kizárólagosnak hirdető mainstreamé. Már önmagában a kizárólagosság felsőbbrendű hirdetése is jelzi, hogy mennyire nem demokratikus az a paradigma.

"az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek Karl Marxot mentegető elhíresült beszédét"
Csak mondom: a nem keresztényként szocializálódott Karl Marx etáss SÁTÁNISTA volt.
Következésképp: mindenki, aki rá bármiben kritikai él nélkül hivatkozik, tetszik-nem tetszik: a Sátán kutyája. Bocs: Sir Arthur, helyesbítek is ízibe...:
A Sátán szolgája.

Vereség? 21 helyből 13-at megszerezni, ez vereség? A Magyarországnak jutó helyek 60%-a a Fideszé. Ez vereség?

2006 óta áhítozik a tisztelt ellenzék egy ilyen "vereségre"...

Azt hiszem várhatunk egy posztot az örülünkvincent blogon. :)))))

Kanadai egyetemi tanár és klinikai pszichológus, aki a szólásszabadság-, és az egyéni felelősségvállalás fontosságáról szokott beszélni.

A baloldal utálja, főleg a PC cenzorkodó, kultúrmarxista beállítottságúak. Meg persze azok is, akik mindent az államtól várnak el.

Micsoda felüdülés ez nekem! Hogy végre nem a sok pszeudo-intellektuális baller filozófus faszságait lehet csak olvasni.

" http://Üzenem azoknak a f@szkalapoknak akik kiixelnek, és főleg azoknak akik olyankor teszik, mikor hozzájuk se szólok, hogy fontoskodás helyett kapják be! 3:-)))"

Ne lepődj meg az X-eken, ha csak legalja balos propagandát tudod visszhangozni, és még azt is ilyen útszéli, személyeskedő stílusban.

Ahogy elnézem, mindenben egyetértenek, szóval új dolgokat nem fog hozni.
Más oldalról csak helyeselni tudom, hogy nagyjából azonos a világképük.

Igaza volt annak, aki azt írta, hogy nem szabad a legkisebb engedményt se tenni a "progresszív erők" felé, hogy "na, jó, akkor elismerjük a buziházasságot, de innentől semmit", mert már ez is a családról alkotott kép feladását jelenti.
Saját világkép kell, jól meghatározott értékekre alapozva. és minden változás csak ezen kereteken belül, belső meggyőződés alapján kell, hogy történjen, nem pedig azért, hogy gesztust tegyenek a szembenálló erők felé (akik ettől csak vérszemet fognak kapni, nem pedig viszontgesztust gyakorolnak)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés