Családtámogatás

Novák Katalin: Az egyszülős családokra is gondol a kormány

2019. május 29. 19:31

Autóvásárlási támogatást és csok-kölcsönt is felvehetnek a gyermeküket egyedül nevelő szülők a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdai közlése szerint.

A családvédelmi akcióterv számos eleme elérhető az egyszülős családok számára is, így ők is igényelhetik július elsejétől a használt lakásokra felvehető csok-kölcsönt és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, valamint januártól igénybe vehetik a nagyszülői gyedet is; mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Novák Katalin az egyszülős központ működésének első évfordulóján tartott ünnepségen azt mondta, a gyereküket egyedül nevelők sincsenek egyedül, ők is számíthatnak a kormány segítségére.

Az egyszülős családok előnyt élveznek a bölcsődei felvételinél, a négygyermekes anyák szja-mentességét is igénybe vehetik, igényelhetik a gyerekek otthongondozási díját, az Erzsébet-táborokban külön helyeket hirdetnek meg nekik és az otthonteremtésüket is segítik, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) minden 10. kedvezményezettje ugyanis egyszülős családban él – ismertette az államtitkár. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149255

Ajánljuk még a témában